dużych twardych pomidorów 3 ząbki czosnku 2 serki topione gouda kazdy po 100g 1 ser gorgonzola 200g 1 ser feta półtłusty 270g 1 łyżeczka pieprzy mielonego 100g boczku wędzonego surowego w cienkich plasterkach Przygotowanie: Pomidory należy dobrze umyć, ściąć wierzchy i łyżeczką lub nożykiem wydrążyć w nich
ClauditteMissCookingbiałej kiełbasy 300 g boczku wędzonego surowego 2 łyżki majeranku 4 liście laurowe 1 łyżeczka ziela angielskiego 5 ziarenek owoców jałowca 2 łyżeczki pieprzu ziarnistego 1 łyżeczka pieprzu mielonego białego 1 łyżka octu 1 szklanka śmietanki 12% 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku 100 g masła sól * - na wywar warzywny składać się będzie
ClauditteMissCookingjakiś czas temu postanowiłem zapoczątkować inną tradycję u siebie w domu- Niedzielne Chilli con carne!! Mam nadzieję, że mój syn mi wybaczy :) - Mężuś Składniki: 1.5 kg miesa mielonego z indyka pół puszki kukurydzy pół puszki fasoli 3 łyżeczki przyprawy chilli con carne 2 łyżki oregano 3 łyżki papryki ostrej 3 łyżki papryki slodkiej 7 ząbków czosnku 2 cebule
ClauditteMissCookingszklanki wody 3 łyżki oliwy z oliwek ( ja użyłam oliwy) - ale można dodać olej słonecznikowy, rzepakowy lub z pestek winogron 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki chilli ( pestki ) 2 łyżki octu jabłkowego lub ryżowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę kroimy bardzo cienko, a marchewkę ucieramy na tarce. Dodajemy do tego
ClauditteMissCookingPrzygotowanie marynaty i składniki: Oliwa z oliwek imbir - utarty na najmniejszych oczkach (kawałek imbiru o długości 4 cm na to całe mięso) pieprz odrobina soli ostra papryka mielona curry 8 ząbków czosnku (wyciśniętych przez praskę) oregano suszone bazylia suszona musztarda Ilość składników dobieramy wedle uznania. Wszystko razem mieszamy, nacieramy i zalewamy mięsko. Odkładamy do lodówki
ClauditteMissCookingKarkówka bez kości ok 400-500 g ( w marynacie z pieprzu granulowanego i czosnku z dodatkiem tymianku i oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy z oliwek) Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w cytrynie) Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki) Cebula ok 3-4 sztuki ( ćwiartki) Mięso kroimy
ClauditteMissCookingkiszone - ja miałam jakoś z 8 takich średnich 300-400 g śledzi a'la matias w leju 100 ml oliwy z oliwek cukier 3 łyżeczki pieprz czarny mielony 1 łyżeczka 2 duże cebule Przygotowanie: Ogórki obieramy i kroimy na plasterki. Przekładamy do słoika. Zasypujemy to pieprzem i cukrem. Zamykamy słoik i mieszamy ogórki z dodatkiem
ClauditteMissCookingSkładniki: 500 g piersi z kurczaka 300 g łososia wędzonego 250 g paluszków surmii 6 placków do tortilli - czosnkowe http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39745.htm 1 łyżka mielonego chilli 2 łyżki oleju chilli - http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39765.htm 5 ząbków czosnku sól i pieprz do smaku ser żółty z plasterkach po 2 plasterki na 1 tortille 1 sałata masłowa 3 łyżki
ClauditteMissCookingcałym subkontynencie indyjskim istnieje całe mnóstwo parków i ogrodów. Zostały one stworzone nie tylko ze względów estetycznych dla miasta, ale także po to aby sami mieszkańcy mieli szansę na przetrwanie. Spędzanie wolnego czasu w takim ogrodzie to ucieczka od zatłoczonego miasta i unoszących się w powietrzu oparów spalin. W tym miejscu można w spokoju odpocząć oraz powdychać świeże powietrze(...)wyglądu przypominającego katedrę i Londyński dworzec, ta budowla dzięki doskonałemu rozplanowaniu i rozmieszczeniu pomieszczeń daje efekt typowego Hinduskiego pałacu. Tutejsza ludność pomagająca przy budowie jak i studenci studiów artystycznych mieli swój udział w powstaniu wieli detali zdobiących dworzec. Taki wygląd zawdzięcza się także całej serii proporcjonalnych, starannie i delikatnie zdobionych łuków. Na wierzchołku Chhatrapati Shivaji Terminus umieszczona jest kamienna postać
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowe 1 paczka paluszków surimi 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki pieprz, sól 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1/2 łyżki przyprawy do grilla Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Z mięsa formujemy kulki i ubijamy w rękach na burgery. Następnie mięso grillujemy. Reszta składników do stworzenia hamburgera jest dowolna, w zależności
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula czosnkowa- drobno siekamy 6 ząbków czosnku - drobno siekamy 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 opakowanie kiełków rzodkiewki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej pieprz Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Z mięsa formujemy kulki i ubijamy w rękach na burgery. Następnie mięso grillujemy. Reszta składników do stworzenia hamburgera jest dowolna
ClauditteMissCookingmłoda włoszczyzna (marchewki, seler, pietruszka z natką, koperek, kapusta włoska, cebula, lubczyk) 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu mielonego kilka listków roślinki tzw. maggi 6 listków oregano 8 listków bazylii 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Do garnka z woda wrzucamy piersi z kurczaka. Zaraz po nich liście laurowe, ziele
ClauditteMissCookingrozpalanego grilla dodaj garść owoców jałowca, dzięki temu potrawy będą bardziej aromatyczne i zapach z grilla będzie przyjemniejszy :) Składniki na burgery: 1 kg mięsa mielonego z indyka 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 cebula biała - drobno posiekana 250 g pieczarek - bardzo drobno posiekane 6 ząbków czosnku - przeciśnięte przez praskę natka pietruszki - drobno posiekana pęczek koperku - drobno posiekany
ClauditteMissCookingSkładniki: 4 papryki Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g sera gorgonzola natka pietruszki 3 woreczki ryżu 2 cebule- drobno posiekane 5 ząbków czosnku- przeciśnietych przez praskę 1 łyżeczka pieprzu białego 1/2 łyżeczki bazylii, oregano, tymianku i rozmarynu 2 łyżki cebulki prażonej 1 łyżka syropu z granatów Składniki na sos: 4 pomidory duże malinówki
ClauditteMissCookingząbki czosnku 3 papryki ( mix ) 1 słoik papryki konserwowej 500 g mięsa wieprzowego z szynki 1 duży ananas 1 łyżka suszonego czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek pieprz świeżo mielony 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: 2 patelnie i brytfanka ( zwykła do smażenia i jedna głęboka do przygotowania całego dania i duszenia) Warzywa, owoce i mięso myjemy. Ananasa obieramy
ClauditteMissCooking