Serniczek straciatella z mango i nutellą Pyszne i efektowne ciasto bez pieczenia. Świetne połączenie kilku smaków. Chrupiący spód, delikatna masa sernikowa z czekoladą i świeże owoce zatopione w galaretce. Palce lizać! Składniki: Spód: 250g płatków kukurydzianych ok 300g kremu czekoladowego Nutella Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 300ml śmietanki kremówki 30% 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny(...)serową wykładamy na czekoladowy spód, wyrównujemy *** *** Na wierzchu układamy warstwę herbatników i całość wkładamy do lodówki na czas przygotowania galaretki *** *** Galaretkę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do wystudzenia. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone w cieniutkie plasterki mango *** *** Całość zalewamy tężejącą galaretką *** *** Ciasto wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie
Blog z Apetytembrzegi wypełnione owocową konfiturą. Wszak każdy dzień jest dobry, na miłość i czułe gesty...np. w postaci talerza pełnego tych pysznych ciasteczek :) Kruche, niemal rozpływające się w ustach cienkie ciasto z dodatkiem cynamonu, kardamonu i pomarańczowej skórki, tuli w objęciach konfiturę pełną letniego słońca. Soczysta konfitura z ostatnich działkowych malin pełnych sierpniowego słońca, jakie były w zamrażarce i pękatych borówek(...)głaszcze słodyczą podniebienie z każdym kolejnym kęsem. Kilka prostych składników: kruche i aromatyczne ciasto, konfitura końca lata i złotych promieni, kilka szczypt miłości i dobra myśl, to wszystko, czego potrzebujecie, by posłać na talerze jeszcze więcej przyjemności, która ucieszy także oczy! Idealne do popołudniowej herbaty, kawy, jako słodki upominek dołączony do drugiego śniadania, czy pyszna przekąska na spotkanie z ulubionymi
Kuchnia w Słońcu Skąpanadziećmi. Smak można modyfikować w zależności od tego, czy chcemy coś rozgrzewającego (wersja z cynamonem), czy odświeżającego (wersja z zielonym kardamonem). Naprawdę polecam! Składniki (na 6-8 sztuk): płat ciasta francuskiego jabłko 40 g masła cukier cynamon lub kardamon cukier puder Masło stopić w rondelku. Przygotować foremki na muffiny. Wyłożyć je papilotkami. Piekarni nastawić na 220 stopni z opcją pieczenia(...)góra/dół. Ciasto francuskie pokroić na 6 lub 8 pasków, w zależności od potrzeb i liczby foremek. Jabłko pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a następnie miąższ ze skórką pokroić na bardzo cienkie cząstki. Jabłka ułożyć wzdłuż paska ciasta tak, by końcówki plastrów jabłek zachodziły na ciasto. Całość posmarować roztopionym masłem, posypać szczyptą cynamonu lub kardamonu, a następnie cukrem
Weekendy w domu i ogrodzieDziś mam dla Was kolejny przepis na fantastyczne ciasto bez pieczenia . Ciasto przygotowane na Święta przez moją mamę, która jak wiecie uwielbia ciasta bez pieczenia. Warstwa sernika na zimno z brzoskwiniami przełożona herbatnikami i pokryta musem o smaku krówki – fantastyczną całość dla wszystkich wielbicieli słodkości. Pycha! Można śmiało zrobić w tortownicy ( wtedy polecam z połowy składników ). Smacznego! SKŁADNIKI(...)Dodajemy żelatynę hartują wcześniej. Wykładamy na herbatniki, równamy. Zakrywamy 3 warstwą herbatników. Polewamy czekoladą rozpuszczoną na kąpieli z 5 łyżkami mleka. Chłodzimy przez noc. Smacznego! Polecam również inne, nowe ciasta bez pieczenia z bloga – KLIK! The post Sernik brzoskwiniowy z musem krówkowym – bez pieczenia first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na Słodkocukrem (lub ksylitolem) i szczyptą soli. Dodajemy letnie mleko, wyrośnięty zaczyn, mąkę, spirytus i dokładnie mieszamy. Pod koniec dodajemy płynny olej. Mieszamy do połączenia składników. Ja nie wyrabiam swego ciasta długo, mieszam tylko do uzyskania jednolitej masy. Przy mące pszennej musimy ciasto wyrabiać ok.10 minut. Z ciasta formujemy kulkę, przekładamy do miski przesmarowanej olejem i odstawiamy pod przykryciem(...)wyrastania. Moje ciasto wyrastało 1h, szybciej niż z mlekiem krowim. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypany delikatnie mąką blat, kilka razy zagniatamy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok.1,5-2cm. Wykrawamy koła o śr. ok. 7,5cm, odkładamy na podsypany lekko mąką papier do pieczenia. Odstawiamy do napuszenia na ok. 30 minut. Wyrośnięte pączki smażymy na rozgrzanym do ok.180
Smaczne Zdrowepołączenie tekstur oraz smaków, które oczywiście można dowolnie modyfikować. Jak zawsze ograniczeniem jest tylko Wasza wyobraźnia oraz makro. Biszkopt został zainspirowany przepisem Sylwii – Przeketonowej , która tworzy znakomite keto ciasta! W mojej wersji chcąc podbić białko do ciasta dodany został izolat białkowy. Ponadto przygotowując krem na bazie mascarpone i jogurtu skyr zamiast standardowej śmietany 30 lub 36% także udało się(...)można go pominąć. Następnie delikatnie miksując dodać do piany żółtka, sypkie składniki oraz rozpuszczoną i lekko przestudzoną masę serową. Wszystkie składniki powinny się połączyć w jednolitą puszystą masę. Ciasto delikatnie przelać do tortownicy lub blaszki, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 150° C (termoobieg) i piec przez ok. 40-45 minut. Gotowe ciasto odstawić do wystudzenia. Krem Gdy ciasto
Ola la LCHFRóże karnawałowe to znakomity smakołyk na bazie ciasta do faworków. Te smakołyki oprószone cukrem pudrem z dodatkiem marmolady to efektowny deser idealny na tłusty czwartek. składniki na 12-15 sztuk 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 3 żółtka 1 białko 6 łyżek śmietany 18% 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki spirytusu lub octu(...)proszek do pieczenia oraz cukier puder, dodajemy żółtka oraz śmietanę a na końcu wlewamy wlewamy spirytus lub ocet. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia się składników. Następnie dłonią zagniatamy elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto wybijamy wałkiem około 10 minut aby do ciasta dostało się jak najwięcej powietrza. Tak przygotowane ciasto wałkujemy na dość cienki placek. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy po 3 krążki
Smakowite Daniajajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na naleśniki bez jajek jest bardzo prosty i składa się jedynie z kilku prostych składników. Musisz jedynie pamiętać o dwóch ważnych rzeczach: – ciasto musi odpocząć po przygotowaniu – patelnia nie może być zbyt zimna, wtedy naleśniki będą się przyklejać do patelni i rozpadać przy próbie obrotu Naleśniki bez jajek są smaczne i bardzo delikatne(...)szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 3 łyżki oleju szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Podane składniki umieść w misce i zmiksuj razem na gładkie ciasto. Miskę z ciastem odstaw na około 30 minut, by odpoczęło. Po tym czasie masę przemieszaj, a jeśli mocno zgęstniała, dodaj jeszcze kilka łyżek mleka lub wody, aby uzyskać lejącą konsystencję
Przepiski.plwykorzystanie większej ilości cebuli. Ten przepis na cebularze wymaga tylko kilku składników i minimalnego wkładu czasu na jego przygotowanie. Ten przepis łączy delikatnie pikantną cebulę z delikatnym puszystym ciastem drożdżowym. Oczywiście, najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z piekarnika, jak tylko chwilę przestygną. Jednak mogą być również podawane później jako przekąska na zimno. Przeczytajcie przepis do końca, bo podaję(...)minut. W tym czasie rozczyn powinien zacząć pracować. Masło roztapiamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Pozostałą mąkę, sól, rozczyn i masło wkładamy do miski i wyrabiamy ciasto. Możemy je wyrabiać dłońmi, albo użyć robota z hakiem. Ciasto powinno być elastyczne. Przykrywamy je ściereczka i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić objętość. Jeśli szukacie ciepłego miejsce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Róże karnawałowe czyli faworki inaczej Pyszne, kruche, delikatne i bardzo efektowne ciastka z ciasta na tradycyjne faworki. Niebo w ustach! Składniki: Ciasto: 400g mąki pszennej + mąka do podsypania 6 żółtek 200g gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka cukru pudru duża szczypta soli 1 łyżka spirytusu Dodatkowo: około pół litra oleju lub smalcu do smażenia cukier puder(...)posypania wisienki lub dżem do dekoracji *** Do mąki dodajemy śmietanę, żółtka cukier puder, sól i spirytus. Całość zagniatamy, aż powstanie gładkie ciasto – ciasto można zagnieść za pomocą miksera z hakiem. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy na około pół godziny do lodówki *** *** Po tym czasie na stolnicy partiami rozwałkowujemy ciasto – najcieniej jak się da i trzema
Blog z ApetytemMamy piątek, a jak piątek, to czas na coś słodkiego w zdrowej wersji, prawda? Dziś mam dla Was ciasto jabłkowe na migdałowo-orzechowym spodzie. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, bez dodatku cukru i słodzików. Lekkie i warte wypróbowania! Ja póki co spróbowałam je w wersji z jeszcze cieplutkimi jabłkami, zatem nie napiszę, jak smakuje po schłodzeniu w lodówce(...)wrzuć kawałki jabłek. Dodaj cynamon cejloński i całość podpraż przez około 5 minut. Możesz w trakcie podlać owoce odrobiną wody. Gotowe owoce wyłóż jako ostatnią warstwę. Na koniec posyp ciasto płatkami migdałowymi i gotowe! Smacznego! Ciasto można przechowywać w lodówce, myślę, że około 3 dni. Jedna porcja ciasta to: około 191 kcal Białko: 7,0 g Węglowodany
Natka PietruszkiMalinowa księżniczka z kremem budyniowym Niebiańsko smaczne i mega efektowne ciasto bez pieczenia. Warto wypróbować ten przepis! Składniki: ok 30-40 sztuk herbatników kakaowych ok 30-40 sztuk herbatników maślanych ok pół szklanki mleka – do nasączenia herbatników 1 puszka masy kajmakowej Krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego po 40g 800 ml mleka 6 łyżek cukru 2 żółtka(...)odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie do galaretki wrzucamy mrożone maliny i mieszamy do czasu, aż zacznie tężeć (Uwaga! Galaretka szybko tężeje) *** *** Tężejącą galaretkę z owocami od razu wykładamy na ciasto *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI
Blog z ApetytemCiasto marchewkowe z kokosem to fantastyczny wypiek o delikatnej, pulchnej konsystencji czyli super pomysł na pyszny smakołyk idealny na podwieczorek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest to świetna propozycja dla amatorów marchewki i kokosu. składniki na tortownicę 26 cm 4 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 200 g masła 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka(...)starta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 250 g startej na małych oczkach marchewki 100 g wiórków kokosowych cukier puder do posypania ciasta przepis W dużej misce umieszczamy masło, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jednolitą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, stale miksując. Do masy dodajemy skórkę z cytryny, wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko
Smakowite Daniadrożdże oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut, by drożdże zaczęły pracować. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, sól oraz przygotowany rozczyn. Wyrabiamy ciasto za pomocą robota lub ręcznie. W międzyczasie dodajemy rozpuszczone i przestygnięte masło. Wyrabiamy do momentu uzyskania gładkiego i jednolitego ciasta. Z ciasta formujemy kulkę, przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę. Po upływie czasu z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kuleczki. Umieszczamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, jedna obok drugiej. Do roztopionego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ulubione zioła, bazylia, oregano. Bułeczki smarujemy masłem z ziołami, a następnie posypujemy startą na tarce mozzarellą. Naczynie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce
Przepiski.plgłębokim tłuszczu, a nie pieczone w piekarniku. Tradycyjne pączki smażone są wilgotniejsze i miększe niż te z piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pączki pieczone przygotowane są z takiego samego ciasta, jak te smażone różnią się tylko końcową obróbką. Dodatkowo są mniej kaloryczne i nie ociekają tłuszczem. Wiele osób, które nie mogą sobie pozwolić na takie tłuste rzeczy, chociażby ze względu(...)zaczynu dodajemy cukier, cukier wanilinowy, sól, mąkę oraz żółtka i jajko. Całość dokładnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki lub robota. Kolejno dodajemy roztopione, przestygnięte masło. Całość dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie dosyć rzadkie, ale bez obaw takie ma być. Wyrobione ciasto przekładamy do miski, oprószonej mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. Po upływie czasu
Przepiski.pl