Witam się z Wami po dłuższej wakacyjnej przerwie i zapraszam na małą rozkosz smakową J Kruche ciasto, orzeźwiające maliny i słodziutki pistacjowy krem , całość obsypana
Wanilia i KardamonNie wiem, czy to już ostatnie jagodzianki z cynamonem i kruszonką w tym roku, ale nie mogłam się powstrzymać i musiałam je upiec. Połączenie słodkich jagód
codojedzeniaCiasto drożdzowe z dodatkiem twarogu to moje ostatnie odkrycie 😍 W smaku - twaróg nie jest wyczuwalny, ale jego dodatek powoduje, że ciasto jest zdecydowanie wilgotniejsze, i może
Walijskie PichcenieSkładniki na ciasto : 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 dag masła 1 szklanka cukru 4 jajka 3-4 łyżki kakao 2 łyżeczki
Proste PotrawyBardzo prosty i szybki przepis na tort z frużeliną truskawkową z kremem na bazie śmietany kremówki i mascarpone. Polecam gdy nie macie dużo czasu na przygotowanie
moj przepis naBardzo prosty i szybki przepis na tort z frużeliną truskawkową z kremem na bazie śmietany kremówki i mascarpone. Polecam gdy nie macie dużo czasu na przygotowanie
moj przepis naNa ten przepis trafiłam przypadkiem, kiedy w lodówce zalegała kostka twarogu, a ja szukałam pomysłu jak ją zagospodarować 😉 Przepis Kasi z bloga Gotuj z cukiereczkiem
Walijskie PichcenieJogurtowiec truskawkowy bez pieczenia to ciasto banalnie proste. Po pierwsze, jest ono bez pieczenia, więc nie ma obawy, że nie wyrośnie lub powstanie zakalec albo się
Danka PichciJeśli szukasz przepisu na szybkie domowe ciasto, które zawsze się udaje, to ten chlebek bananowy z truskawkami będzie strzałem w dziesiątkę. To doskonała propozycja zarówno na
RozdomowionaFantastyczne kulki malinowe przygotujesz w łatwy sposób, a będą cieszyć oko i podniebienie. Mają dużo malinowego smaku i oblane są cudowną czekoladą, co razem tworzy deser
Słodki sentymentBabeczki jogurtowe z truskawkami i kruszonką Puszyste, wilgotne wypieki, które łączą w sobie delikatność ciasta jogurtowego, soczystość świeżych truskawek i chrupiącą słodycz maślanej kruszonki. Coś pysznego
Blog z ApetytemPodczas różnego rodzaju imprez oraz przyjęć słodkości mają nie tylko dobrze smakować, ale i dobrze się prezentować. Z pomocą przychodzą w tym przypadku specjalne patery na ciasto. Szczególnie dużą popularnością na rynku cieszą się patery piętrowe, które są bardzo efektowne. Można je wykorzystać do serwowania ciasteczek, babeczek czy innego rodzaju deserów. Wielopoziomowa patera na ciasto – kiedy się sprawdzi? Wielu(...)osobom patery na ciasto kojarzą się przede wszystkim z paterami dwu- lub trzypoziomowymi. Są one często wykorzystywane np. na weselach. Zapewniają słodkościom atrakcyjny wygląd, a przy okazji zajmują stosunkowo niewiele miejsca na stole. Dobrym wyborem jest zawsze patera na ciasto z możliwością demontażu. Ułatwia to bowiem jej przechowywanie i mycie po zakończonej imprezie. Klasyczna patera na ciasto na nóżce
Smaki Na TalerzuMagda Wiem, że przepis na ciasta z rabarbarem na moim blogu jest już bez liku, ale brakuje tego. Oczywiście jak wiele poprzednich, jest trochę z przypadku. Oczywiście najlepsza na świecie nuta cytryny w cieście, zawsze bezwzględnie uwielbiam ją z borówkami, zawsze dobrze łączy się z bardzo słodkimi owocami. Ale rabarbar i cytryna, no gdzieś zawsze było(...)wierzchu. Następnie nie przestając miksować dolewamy cienkim strumykiem mieszankę oleju z mlekiem. Wlewamy także sok z cytryny. Następnie, w dwóch partiach wsypujemy suche składniki i miksujemy do połączenia – ciasto powinno być gęste. Przelewamy ciasto do formy, wyrównujemy. Sypiemy na wierzch pokrojony rabarbar który posypujemy 2 łyżkami cukru brązowego oraz równomiernie posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy
Smaczna StronaBajaderki to wilgotne, czekoladowe ciastka w kształcie kulki zrobione z resztek ciast. Jeśli zostanie Wam ciasto, którego nikt już nie je, wystarczy dołożyć kilka dodatków i zrobić bajaderki :) Muszą to być ciasta suche, bez kremów, galaretki i owoców. Moje bajaderki zrobiłam bez dodatku alkoholu, ale dobrze jest dodać 1-2 łyżki rumu, lub innego alkoholu. Z podanych składników zrobiłam(...)bajaderek. Składniki: 300 g. ciasta (miałam babkę) 85 g. herbatników 1/2 szklanki mleka 50 g. masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki powideł Dodatkowo: 3 garście pokruszonych płatków migdałów do obtoczenia Wykonanie: Mleko wlać do rondelka, dodać masło i czekoladę połamaną na małe kawałki. Podgrzewać ciągle mieszając na małym gazie. Kiedy czekolada zacznie się rozpuszczać
Agusiowe smakołyki