ciasto - 162322 przepisów (strona:2144/10822)

Fasolowo-bananowe brownie 98

Pyszne ciasto, bezglutenowe, ciasto bez grama mąki. Wyszło idealne, wysokie, mięciutkie, rozpływające się w ustach, nic nie czuć fasoli. Takie nie za słodkie, jak ktoś chce bardziej słodkie to można dodać więcej cukru czy miodu. Upieczcie, a zaskoczycie nim każdego. Bardzo polecam.        Potrzebujemy: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 4 jajka 2 łyżki ciemnego kakao(...)sodę i bardzo dokładnie mieszamy. 2. W osobnej większej misce miksujemy jajka z cukrem i miodem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce fasolowej masy i dokładnie miksujemy. 3. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka przez około

Izabelawkuchni
Szybkie ciasto na maślance ze śliwkami i cynamonową kruszonką 79

Dzień dobry :-) Dziś kochani ciasto, które robi się ekspresowo. Robimy go podobnie do muffinek, czyli w jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre i potem mieszamy razem. Przelewamy do formy, wykładamy owoce i kruszonkę. Pieczemy. Ciasto jest bardzo smaczne, do śliwek pasuje idealnie, choć myślę, że też inne owoce też będą tutaj super. Polecam i miłego dnia Wam życzę(...)Blaszka: 23 x 33 cm Składniki kruszonka: 70 g masła 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki cukru trzcinowego Składniki ciasto: 250 ml maślanki 3 jajka M 3 szklanki mąki pszennej cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: owoce u mnie śliwki 1. Najpierw przygotowujemy kruszonkę. Do miski dajemy wszystkie

kruche babeczki
pyszne ciasto z borówkami vel jagodami 72

temperaturze pokojowej 150 g cukru 5 jajek, w temperaturze pokojowej 5 łyżek soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pooglądaj film jak wykonać ciasto z borówkami

Domowy Smak Jedzenia
Malinowa chmurka nie co inaczej -jedno z najpyszniejszych ciast po karpatce 141

Dawno go nie jadłam a sezon na maliny więc się skusiłam żeby go zrobić, ciasto 200g masła 6 żółtek 300g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru wszystko razem wyrobić na jdnolitą masę i dać na godzinę do lodówki ciasto przeznaczone na dużą blachę 26na 33 Po godzinie rozwałkować i wyłożyć blaszkę ,ciasto nakłuć widelcem(...)włożyć do nagrzanego piekarnika na ok30 min podpiec. Gdy ciasto upieczone rozpuścić 4 galaretki czerwone wedle przepisu ,.jak mamy mrożone maliny to wkladamy je do galaretki ,ja dałam ok 700g .Galaretkę dałam na 30 min do zamarażalnika żeby mi się szybciej zgęstniała .Gdy już jest wylewamy na ciasto i dajemy do lodówki. Teraz potrzebujemy 1 litr śmietany 36 % 500 gram

Moje Wyroby
Kruchy placek z różano-twarogowym nadzieniem pod pianką 59

Ciasto proste i szybkie. Mieszam mąki by nadać smaczku. Możecie zrobić na zwykłej mące, możecie dać inną konfiturę. Jednakże ta z płatków dzikiej róży ma niepowtarzalny smaki zapach. Co nam trzeba? Na ciasto: 150 g mąki pszennej graham 100 g mąki razowej 50 g mąki krupczatki 200g masła 1 żółtko| 100 g cukru trzcinowego Dodatkowo: konfitura z płatków dzikiej róży(...)kostka półtłustego twarogu 1 białko plus łyżeczka cukru pudru Robimy! Zagniatamy ciasto z podanych składników i schładzamy w lodówce minimum pół godziny. W tym czasie ugniatamy razem twaróg i konfiturę z róży Ciasto wykładamy na papier do pieczenia i formujemy prostokąt (zostawiamy około 1/5 ciasta do wykorzystania na wierzch) Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok 10 minut w 190 stopniach. Wyjmujemy

Latosiowydom
JAGODZIANKI- NAJLEPSZY PRZEPIS 52

lasu zbierać jagody , a potem mama szykowała z nich przeróżne dania. A jak jest u Was? Lubicie? Robicie? A może jednak nie przepadacie? Jagodzianki - składniki na około 14 jagodzianek: Ciasto drożdżowe: * 560 g mąki pszennej (użyłam mąki pszennej wiejskiej typ 580  Młyny Szczepanki ) * 15 g drożdży suchych lub 30 g drożdży świeżych * 60 g cukru * 2 jajka(...)ścierką, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie wlać pozostałe 200 ml mleka, wsypać pozostały cukier, mąkę, wbić 2 jajka, wsypać sól i wlać rozpuszczone masło. Ciasto dobrze wyrobić ręcznie lub przy pomocy robota z hakiem do ciasta drożdżowego. Ponownie zakryć miskę ścierką i odstawić ciasto w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.  Jagody wymieszać

Zrób to smacznie
Placki bananowe 72

same, bez dodatków, ale czasem dodajemy do nich również ulubione owoce, dżem czy nawet krem czekoladowy. Do placków wykorzystałam bardzo dojrzałe banany, dzięki czemu nie trzeba dodawać do ciasta cukru, jedyna słodycz, którą można ominąć to odrobina cukru wanilinowego. Polecam również spróbować niesamowicie puszyste placki z twarogiem , przygotowuje się je równie szybko co placki bananowe i są naprawdę przepyszne. Często(...)bardziej dojrzałe tym są słodsze) 2 jajka 200 ml mleka 150 g mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia płaska łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka oleju do ciasta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki bananowe – Wykonanie Do placuszków bananowych najlepsze są bardzo dojrzałe banany, ponieważ one są dużo słodsze. Najlepsze są takie, które mają

To Musisz Wiedzieć
Torcik z truskawkami 115

wymaga dużej ilości składników. Jeśli ktoś świętuje swoje urodziny w sezonie truskawkowym może śmiało sięgnąć po ten przepis. Przyznam, ze jeszcze nie próbowałam ale zamierzam zrobić to ciasto z mrożonych truskawek, wówczas ten orzeźwiający smak będę mogła poczuć także zimą. Składniki: Szklanka to pojemność 250 ml. Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka maki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru(...)truskawkowe pół kostki masła (100g) 300 g truskawek pól szklanki cukru pudru 100 ml śmietany 30% Poncz: sok cytrynowy, woda, cukier Do posypania: wiórki czekoladowe Sposób wykonania. Do upieczenia ciasta użyłam blaszki o wielkości 26 x 26 cm. Moja jest kwadratowa ale może być również tradycyjna tortownica. Blaszkę wyścieliłam papierem do pieczenia, piekarnik nastawiłam na 180 stopni C. Krok

Ania gotuje
Szybka i delikatna rolada biszkoptowa z jabłkami (bez prażenia, pieczona razem z jabłkami)+FILM 104

rewelacyjną, delikatną roladę z jabłkami. Jest ona niesamowicie prosta i szybka do zrobienia. Piecze się ją razem z jabłkami, nie trzeba ich prażyć. Wystarczy zetrzeć, rozłożyć na blaszce, wylać ciasto, upiec i zwinąć. Rolada  jest niesamowicie delikatna, wilgotna, przepyszna. Bardzo Wam polecam ten przepis, jest na prawdę wspaniały, jeden z tych do koniecznego wypróbowania i zapisania. Zapraszam Zapraszam też(...)Dodajemy cukier (jak są słodkie można dać jedną łyżkę lub wcale) dodajemy cukier waniliowy, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, papier smarujemy masłem lub margaryną, wykładamy jabłka, wyrównujemy. CIASTO Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy 0,5 szkl cukru. Miksujemy chwilę, następnie zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy do połączenia. Następnie przesiewamy mąkę oraz

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jagodzianki 79

drożdże mieszamy z mlekiem. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, sól, cukier i jajko a następnie mleko z drożdżami. Wyrabiamy cisto ręcznie lub za pomocą robota z hakiem do ciasta drożdżowego, stopniowo wlewając rozpuszczony tłuszcz. Kiedy składniki dobrze się połączyły, wysypujemy na blat 2 łyżki mąki i ciasto. Chwilkę wyrabiamy ciasto ręcznie obtaczając je mąką z blatu, a następnie odstawiamy(...)przykrycie na 45 min. (kiedy tworzymy kulę z ciasta do odstawienia, warto zawijać je niczym kieszonkę do spodu, wówczas ładnie się napowietrzy) Jagody mieszamy ze skrobią ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części. Z każdego kawałeczka tworzymy placek-ważne aby był równej grubości. W miejscu gdzie jest zbyt cienki,jagodzianka może pęknąć podczas pieczenia. Na placek nakładamy łyżkę jagód

Do Garów!
Mini serniczki kokosowo-truskawkowe 59

lodówki na minimum 2 godziny. W międzyczasie przygotujemy kruche ciasteczka na podstawy serniczków. Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść na gładkie ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjąć, włożyć pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i rozwałkować na placek o grubości około

Świat Ciasta
ciasto widelcem mieszane z agrestem + film krok po kroku 100

jajka 200 ml kefiru 200 ml oleju 220 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 350 g agrestu Pooglądaj film jak wykonać ciasto mieszane widelcem z agrestem

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka z truskawkami 79

Jeszcze chwila będziemy się cieszyć truskawkami więc macie jeszcze trochę czasu, żeby upiec te proste ciastka z truskawkami. Proste, kruche, maślane ciasto i zatopione w nim kawałki truskawek, lekko puszczające sok. Będą smakować jako przekąska na wakacyjnych szlakach- na plaży, nad jeziorami i w górach. A jak macie ochotę na wegańską wersję tu przepis na owsiane ciastka z truskawkami, słodzone(...)zamrażarki. W misce wymieszać mąkę z cukrem proszkiem i solą, dodać zimne masło posiekane w kosteczkę i i wyrobić w palcach na kruszonkę, dodać śmietanę, wymieszać i wyrobić ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Do ciasta dodać truskawki i połączyć z ciastem – to etap brudnej roboty, niestety sok z truskawek rozmiękczy ciasto, truskawki ciężko

Cooking for Emily
Pierogi z jagodami 90

tylko pojawią się pierwsze jagody, to pierogi z jagodami stają się obowiązkową pozycją w menu. Sprawdzony, babciny przepis na ciasto robi tutaj robotę. Nie martwcie się, przygotowania ciasta na te pierogi jest banalnie proste wbrew temu co się wszystkim może wydawać. Składniki na ciasto na pierogi 0,5 kg mąki przennej szklanka gorącej wody szczypta soli 1 jajko(...)cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej słodka śmietana Pierogi z jagodami – przepis Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli i wszystko połączyć z wodą i jajkiem. Dokładnie wyrobić ciasto – powinno być elastyczne i miękkie. Następnie rozwałkowujemy je na grubość ok 3 mm. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy przy pomocy kubka/ szklanki kółka. Jagody dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie przekładamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Słodka Stefanka – kuchnia podkarpacka 79

Słodka Stefanka – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Jaworze Górne, gmina Pilzno, powiat dębicki Słodka Stefanka to jedno z wielu smacznych podkarpackich ciast warstwowych. Zwykle w regionie przygotowuje się je na bazie placków amoniakowych lub placków upieczonych na sodzie oczyszczonej. Rzadziej jest to ciasto kruche, biszkoptowe lub drożdżowe. Słodka Stefanka składa się z trzech placków sodowych upieczonych z dodatkiem miodu. Placki przełożone(...)powidłami śliwkowymi i kremem budyniowym. Jeśli ciasto zostawimy na noc w lodówce, na drugi dzień będzie miękkie i zwarte. Nazwa „słodka” odzwierciedla ilość cukru w oryginalnym przepisie. Uprzedzam, że jest go sporo, więc jeśli nie lubicie bardzo słodkich wypieków, zmniejszcie go o połowę :) Przepis pani Lucyny Widzisz z Jaworza Górnego znalazłam w publikacji „Pilźnieńskie smaki. Przepisy kulinarne”, wydanej przez

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania