ciasto - 162322 przepisów (strona:2145/10822)

Przepis na sernik na zimno 79

Przepis na sernik na zimno, pyszny, orzeźwiający deser na biszkoptach z owocami. Smaczne sernik bez pieczenia z czereśniami na ciastkach. Pyszne i szybkie do zrobienia ciasto z serkiem z wiaderka bez użycia piekarnika. Sernik na zimno z mascarpone, to standard. Postanowiłam zrobić lżejszą jego wersję, czyli sernik z sera z wiaderka. Można też zrobić sernik bez pieczenia z serków homogenizowanych(...)serków smakowych. Taki sernik bez pieczenia najlepiej smakuje z owocami sezonowymi, dziś będzie to ciasto z czereśniami. Interesuje Cię ciasto bez pieczenia z owocami? Przepis na sernik na zimno z czereśniami to idealny deser na upalne dni. Jak zrobić ciasto z czereśniami? Jak zrobić sernik bez pieczenia? Przepis na sernik na zimno z czereśniami, o tym w dalszej części. Przepis

Dieta moja pasja
Sernik z czereśniami 83

Dzisiaj polecam sernik z czereśniami. Składniki na ciasto kruche 150 g masła 250 g maki 50 g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli Składniki na masę serowa 500 g sera twarogowego półtłustego 2 jajka 50 g masła 125 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy czereśnie bez pestek Przygotowanie ciasta kruchego Zimne masło posiekać z mąką  i cukrem pudrem(...)koniec dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, owinąć w folię i mocno schłodzić. Po schłodzeniu jeden kawałek ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach( na tortownice o średnicy 22 cm ). Podpiec w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Przygotowanie masy serowej Ser zmielić trzy razy przez maszynkę. Do zmielonego sera dodać żółtka, cukier, stopione przestudzone masło

Pomysłowa kuchnia
Sernik na zimno z truskawkami-łatwy i pyszny +FILM 94

zmniejszamy obroty i miksujemy do połączenia. Dodajemy na koniec mąkę oraz proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach by nie utracić puszystości masy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. U mnie biszkopt piekł się 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odcinamy brzegi biszkoptu od blaszki(...)rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w 750 ml wrzątku-dokładnie mieszamy. Gdy galaretka będzie zimna, dodajemy do niej resztę pokrojonych truskawek.  Wstawiamy do lodówki, gdy zacznie gęstnieć wykładamy na ciasto. Ciasto powinno postać w lodówce kilka godzin a najlepiej całą noc. I gotowe. Sernik jest wspaniały, bardzo łatwy, pięknie wygląda, pięknie się kroi. Bardzo polecam, na prawdę warto go zrobić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Number Cake 101

stylu number cake.  Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego :) Tort wszystkim się spodobał i na szczęście posmakował :) Tort wbrew pozorom jest bardzo łatwy do zrobienia. Należy pamiętać, że ciasto przed pieczeniem musi być dobrze schłodzone i najlepiej upiec je 1-2 dni wcześniej. Masę można zrobić dzień wcześniej lub w dniu podania, a tort przełożyć na kilka godzin przed(...)imprezą aby dobrze się kroił. Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 250 g zimnego masła jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu waniliowego Krem: 800 ml śmietanki 30% 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego Dekoracja: truskawki, bezy,  mięta, goździki,  maliny liofilizowane w proszku do posypania Ciasto: Składniki posiekać i zagnieść

Smakołyki Asi
Biszkopt z serem, truskawkami i galaretką 89

Biszkopt z serem, truskawkami i galaretką . Ciasto z serem, truskawkami i galaretką. Można powiedzieć, że to Truskawkowy sernik na zimno . W czerwcu mamy rocznice ślubu, urodziny Piotra i moje imieniny, w czerwcu pojawiają się też pyszne truskawki, w związku z tym w czerwcu nie może zabraknąć u nas biszkoptu z truskawkami, w którym zmieniają się jedynie masy, masa może być(...)znajdzie się ktoś, kto nie lubi biszkoptu z truskawkami i z galaretką? Do tego bita śmietana! Mniam, mniam! Nie sądzę. To jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasto. Mój biszkopt to doskonała „baza” do wszelkich tortów, rolad i torcików z owocami. Zawsze wychodzi delikatny i puszysty, musi się udać! Mój Biszkopt z serem, truskawkami i galaretką jest najlepszy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biszkopt z serem i truskawkami 77

Uwielbiacie babciny biszkopt z truskawkami, ale uważacie że ciasto mogłoby być bardziej wilgotne? Wypróbujcie biszkopt olejowy z dodatkiem sera. Jest puszysty, wilgotny, a dzięki twarogowi ciasto jest idealne nawet na drugi czy trzeci dzień. Biszkopt z serem i truskawkami ma kilka etapów (trzeba przygotować ser, kruszonkę itd) – niech Was to jednak nie zraża, bo ciasto jest bardzo łatwe(...)łyżki mąki z proszkiem (można przesiać drugi raz bezpośrednio do miski) i bardzo delikatnie mieszamy szpatułką od dołu do góry. Gdy wmieszamy całą mąkę wlewamy około połowę ciasta do prostokątnej formy wyłożonej papierem – ok. 20x30cm lub podobnej. Piekarnik rozgrzewamy do 160°C z termoobiegiem lub 175°C góra-dół. Na wierzchu ciasta rozkładamy połowę sera (ja rozkruszam dłońmi). Zalewamy

Poezja smaku
rolada śmietankowa z truskawkami bez pieczenia 87

obok drugiego tworząc prostokąt (u podstawy 3 biszkopty w poziomie x 8 biszkoptów na szerokość). Na biszkoptach rozsmarowujemy masę śmietankową i układamy truskawki, jedna przy drugiej (na dłuższej krawędzi ciasta). Zwijamy roladę pomagając sobie folią spożywczą, którą zawijamy całą roladę. Gotową schładzamy w lodówce przez ok. 3 godz. Następnie dowolnie dekorujemy bitą śmietaną oraz pokrojonymi truskawkami. Zapraszam do pooglądania filmu

Domowy Smak Jedzenia
Ślimak z rabarbarem i truskawakami 63

Pyszne ciasto dziś pokazuję i do tego szybko się robi. Trzeba jednak zakupić ciasto yufka a potem to już szybciutko. Płaty ciasta smarowałam mlekiem, choć tak naprawdę ciasto yufka powinno smarować się rozpuszczonym masłem. Ale i mlekiem wyszło ok. Zapraszam na pyszne ciasto. Burek na słodko. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drożdżówki na jogurcie 73

Drożdżówki na jogurcie podbiją Twoje serducho. Ciasto jest miękkie i delikatne. Dodaj ulubione owoce i pełnia szczęścia Składniki na 8 dużych drożdżówek : 2 ¾ szklanki mąki (typ 450 lub 500) 100 ml mleka 40 g drożdży 50 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki jogurtu naturalnego Uwaga: szklanka(...)puszystą białą masę. Masło rozpuszczam. Mąkę, wyrośnięte drożdże, masę jajeczną, mleko i jogurt umieszczam w jednej misce i mieszam, a następnie wyrabiam na gładką masę. Najlepiej łyżką, ponieważ ciasto jest dosyć luźne. Odstawiam do wyrośnięcia na 20-30 minut. Wyrośnięte ciasto mieszam ponownie łyżką i mokrymi rękoma odrywam po kawałku wielkości piłki golfowej (ciasto jest miękkie, drożdżówki będą nieregularne

Słodki sentyment
Ciasto wełniane z domowym marcepanem 83

Delikatne i pyszne ciasto drożdżowe. Tym razem z domowym marcepanem. mąka pszenna 300 g letnie mleko 80 ml suche drożdże 3 g 1 jajko drobny cukier 30 g śmietana 30 % 100 ml sól 5 g Domowy marcepan : białe migdały 70 g cukier puder ok. 3 łyżki śmietana 30 % 50 ml Do smarowania : Konfitura różana lub inny dżem    Tortownica(...)wysmarowana margaryną, spód posypany bułką, boki wyłożone papierem. Marcepan. Migdały sparzyć gorącą wodą i zdjąć łupinki. Białe, gołe migdały blendować z pudrem i śmietanką na prawie gładką masę. Ciasto. Lekko ciepłe mleko wymieszać z drożdżami, odstawić na 5 minut. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier, wymieszać. Dodać śmietanę, jajko i drożdże z mlekiem. Wyrobić puszyste nieklejące się ciasto. Odstawić

Smaczne moje
Galette z rabarbarem i migdałami 76

Dziś zapraszam Was na obłędne ciasto, czyli rustykalną tartę. Upiekłam ją z rabarbarem, w końcu mamy na niego teraz sezon i teraz smakuje najlepiej, a do ciasta dodałam jeszcze zmielone migdały. Powiem Wam, że ten dodatek wspaniale urozmaicił smak tej tarty. Galette z rabarbarem i migdałami jest bardzo proste do przygotowania i robi się  je szybko. Równie szybko znika(...)też z talerzy, bo chrupiące migdałowe ciasto z upieczonym rabarbarem to duet idealny. Galette z rabarbarem i migdałami     Galette z rabarbarem i migdałami Czas przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto: 140 z zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 150 g maki pszennej 50 g mąki migdałowej szczypta soli 3-4 łyżki zimnej wody Wypełnienie: 350 g rabarbaru 2 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Lekkie ciasto z rabarbarem i galaretką 104

Przynajmniej raz w sezonie przygotowuję ciasto z rabarbarem.     Składniki (blaszka 36x24):   Ciasto: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 szklanki mąki pszennej 150 ml oleju Dodatkowo: 3-4 łodygi rabarbaru zielona galaretka rozpuszczona w 300 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Rabarbar umyć, obrać ze skórki i pokroić(...)szczyptą soli, partiami dodawać cukier i cukier waniliowy, a potem po jednym żółtku. Cienką strużką wlać olej, a potem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.  3. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch rozłożyć rabarbar.  4. Piec w 170 st. C przez ok 50 minut (do suchego patyczka). Całkowicie przestudzić.  5. Na wystudzone

Kuchnia domowa Ani
Żytnie mini galette z frużeliną jabłkowo – gruszkową 77

porównaniu z innymi dostępnymi na rynku. Idealnie sprawdzi się do różnego rodzaju wypieków, placuszków, naleśników, zdrowych śniadań i fit deserów. Wszystko zależy od inwencji twórczej kucharza Składniki (6 sztuk): Ciasto: 1,5 szklanki mąki żytniej 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli Nadzienie: frużelina Apple & Pear in Jelly 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki(...)dodajemy sól, cukier puder i masło, które razem z mąką siekamy na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). Dodajemy jogurt naturalny i zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 45 minut. Po schłodzeniu rozwałkowujemy małe okrągłe placki (o średnicy około 11 cm) i przekładamy na blaszkę

Oryginalny smak
Babka piaskowa 84

ubijania dodajemy cukier. Gdy białka będą ubite dodajemy żółtka. Kolejno mąki, proszek do pieczenia i aromat. Na koniec cały czas miksując dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną margarynę/masło. połowę ciasta wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Ja użyłam tortownicy z kominem o średnicy 25 cm. do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mleko(...)miksujemy do połączenia się składników aż powstanie jednolite ciasto. kakaowe ciasto wylewamy na jasne ciasto i delikatnie mieszamy przy pomocy widelca aby ciasta się z sobą delikatnie zmieszały. gotową babkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45-60 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, wyciągamy z formy. Po ostygnięciu

Blog kulinarny S9.PL
SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 81

Szparagi zapiekane w cieście francuskim - najprostsza i niezwykle efektowna przekąska na co dzień - w sezonie szparagowym, na imprezę, piknik lub jako dodatek do grilla. Oprócz tego, że wyglądają świetnie, to wspaniale smakują...  Ze szparagów wystarczy tylko odłamać zdrewniałe końcówki, każdy z osobna zawinąć w uprzednio pokrojone na cienkie paski ciasto francuskie, a na koniec posmarować roztrzepanym jajkiem i (opcjonalnie(...)posypać odrobiną parmezanu oraz białego (lub czarnego) sezamu. Na koniec lądują na jakieś 20 -22 minuty w piekarniku i gotowe!  SKŁADNIKI: 1 pęczek szparagów 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko odrobina parmezanu (opcjonalnie) odrobina sezamu WYKONANIE: 1. Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C . Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. 2. Ciasto francuskie rozłóż i pokrój

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania