mielone - 47549 przepisów (strona:2137/3170)

Kotlety mielone z indyka w sosie pomidorowym 206

KOTLETY - składniki:     700 g mielonego mięsa     2 jajka     1 cebula     1 czerstwa bułka     mleko (lub woda) do namoczenia bułki     sól i pieprz,estragon ,ziola Marioli    kasza kukurydziana .lub sezam do obtaczania     olej do smażenia  sposób

w mojej kuchni
SURÓWKA Z OGÓRKA 174

łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz   garść oliwek

w mojej kuchni
RYBA SMAŻONA 151

świeżo mielony czarny pieprz              sok z cytryny WYKONANIE  Filety rybne płuczemy,kroimy w kawałki, dowolnej wielkości. Roztrzepujemy jajko. Filety skrapiamy sokiem z cytryny. oprószamy  pieprzem i solą  do smaku.Panierujemy rybę w mące i jajku.Na patelni rozgrzewamy olej ,smażymy na oleju. Smażymy filety

w mojej kuchni
szpinak z cebulką,szynka i czosnkiem 114

kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/szpinak-z-cebulkaszynka-i-czosnkiem.html SKŁADNIKI: 1 torebka szpinaku 2-3 cebule 2-4 ząbki czosnku, olej do smażenia, do smaku pieprz czarny mielony Sól,estragon parę plasterków szynki pokrojonej w paseczki   lub bez szynki

w mojej kuchni
BIALA KIELBASA WYRÓB WŁASNY 202

wodzi ciepłej ,płuczemy z soli w ,której były konserwowane. Wodę z solą zlać ,i ponownie czystą,ciepłą wodą zalac jelita. Tera kroimy mięso na kawałki ,które dobrze będą sie mielić ,oddzielając mięso chudsze od boczku Tłuste kawałki mięsa mielicie przez sito o tych mniejszych oczkach (4 mm) a chudziutkie przez to o grubszych oczkach (8 mm). Do zmielonego mięsa dodajemy

w mojej kuchni
Cukinia nadziewana mięsem 165

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/cukinia-nadziewana-miesem.html Składniki: 4 duże cukinie 0,75-1 kg mielonego mięsa wieprzowego ½ pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku-posiekany drobno 1 cebula, pokrojona w bardzo drobną kosteczkę sól,cukier pieprz 1 świeża papryka tarty ser  grana padano – ilość według upodobań Przygotowanie: Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ze środka przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ

w mojej kuchni
Kaczka nadziewana limonkami 155

ząbków czosnku (4 rozgniecione, 3 pokrojone w plastry) 100 g powideł śliwkowych 400 ml jasnego piwa 3 łyzki kolendry w ziarnach 2 łyzki suszonego tymianku mielony biały pieprz sól Przygotowanie Kaczkę marynujemy od środka białym pieprzem i solą. Limonki nacinamy w równych odstępach i delikatnie naciskamy. Kaczkę od środka nacieramy suszonym tymiankiem, a także ziarnami kolendry (2 łyżki

w mojej kuchni
Zielono mi, szmaragdowo,-ciasto 3 kolory 158

pieczenia     szczypta soli     2 łyżeczki kakao   1/4 łyżeczki barwnika zielonego   SKŁADNIKI NA KREM:     250 g sera białego, mielonego     250 g serka mascarpone     180 g masła, miękkiego

w mojej kuchni
WIOSNA WIOSNA ,ACH TO TY -SAŁATKA 155

jajka ugotowane na twardo 1-2 czerwone cebule oliwki zielone pęczek rzodkiewki musztarda oliwa z oliwek sok z połówki cytryny łyżka ziół Malgorzaty- --- -sklad sól, gorczyca, kolendra, cebula, pieprz mielony, czosnek, marchew, kminek, lubczyk, ziele angielskie, pietruszka, kurkuma Wykonanie

w mojej kuchni
NA ZIELONEJ ŁĄCE czyli rzeżuch i jajka w koszulkach 138

rzeżucha ogrodowa-z działki już mam jak i szczypior z rzodkiewką 4 świeże jajka 1 litr wody 2 łyżki octu 1 łyżeczka soli sól i świeżo mielony czarny pieprz, żurawina,sałata ,zioła,szczypior,rzodkiewka WYKONANIE. . W garnku gotujemy osoloną wodę ,zmniejszamy  ogień, by woda nie gotowała się zbyt intensywnie. Dodajemy  ocet,mieszamy  Jajka  wbijamy

w mojej kuchni
Sos ze świeżych i suszonych pomidorów 123

świeże pomidory pokrojone ósemki 6-8 drobno porwanych liści bazylii 1 łyżka liści świeżego oregano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 utarte ząbki czosnku utarta skórka z cytryny świeżo mielony pieprz sól 1/2 szklanki oliwy WYKONANIE

w mojej kuchni
GOŁĄBKI W SOSIE 175

Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego (łopatka) główka kapusty 200 g ryżu sól, pieprz majeranek natka pietruszki cząber 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula masło 1 l bulionu olej Przepis na gołąbki Z kapusty wycinamy głąba. W dużym garnku (takim żeby zmieściła się do niego cała główka kapusty) gotujemy wodę. Do gotującej się wody wkładamy kapustę. Po kilku minutach

w mojej kuchni
INDYK W KWIATACH 206

Składniki: 0,5 kg mielonego indyka 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko pęczek pietruszki estragon 1  cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz 30-40 dag fasolki maslowej olej, WYKONANIE Oczyszczone mieso ,myjemy i mielimy.Cebulę siekamy w kostkę i wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy

w mojej kuchni
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 183

podwójna pierś kurczaka (ok. 500 g) WYKONANIE Filet kurczaka opłukać , osuszyc  i usuąć  błonki.Przelożyc  do miski, dodajac miód, oliwę, sól, świeżo mielony pieprz, słodką czerwoną paprykę,kurkumę i czosnek. Wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć i odstawic w zimne miejsce na około 20 minut.Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć  filety, wcześniej smarując je dodatkową oliwą

w mojej kuchni