mielone - 47549 przepisów (strona:2141/3170)

Orzeszki 11112

przepis z bloga   takietampichcenie . Zmieniłam troszeczkę, zamiast sody dałam proszek do pieczenia. Orzeszki wyszły super i sporo zjedliśmy samych bez nadzienia :) Resztę nadziałam masą budyniową z dodatkiem mielonych migdałów. składniki: 300 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 g mąki krupczatki 250 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Monia miesza i gotuje
Makaron razowy BARTOLINI z tuńczykiem 215

BARTOLINI , niezwykle wyraziste, a przede wszystkim zdrowe (bez zbędnych dodatków)i w 100% ekologiczny. Makaron świderki, którego użyłam w składzie zawiera mąkę żytnią razową typ 2000 (z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach) oraz wodę. A ilość błonnika już po ugotowaniu wynosi 9,5 g/100 g, pamiętajmy, że dzienna dawka dla osoby dorosłej wynosi od 27g do 40g. Makaron

Życie na widelcu
Kassza jęczmienna z warzywami i sosem bolońskim 154

kasz, po ryże i różne przyprawy :)   Składniki : 250 g kaszy jęczmiennej z warzywami      Piątnica   w woreczkach 2 łyżki masła 0,5 kg mięsa mielonego  1 sos boloński Knorr  Bazylia  Piątnica   ,  vegeta, czosnek granulowany  około 4 łyżek oliwy około 3 szklanek bulionu warzywnego Wykonanie : W garnku zagotować wodę

Sama słodycz i szczypta chili
Kawa z miodem i cynamonem 122

słodka i cynamonowa. ta kawa budzi i rozgrzewa :) Składniki: -kawa mielona lub rozpuszczalna -mleko -łyżeczka miodu -cynamon Wykonanie: Kawę zalewamy wrzącą wodą do połowy filiżanki. Dodajemy miód i szczyptę cynamonu, mieszamy aż miód się rozpuści. Filiżankę uzupełniamy wlewając ciepłe mleko. Na wierzch można posypać cynamon, kakao, ewentualnie wiórki z gorzkiej czekolady. Smacznego! przepis bierze udział w akcji

KasiekGotuje
Gołąbki z mieszanki kasz i ryżu 173

przy odcedzaniu kapusty oparzyłam się wrzącą wodą to nic wielkiego. trud się opłacił :) zapraszam na gołąbeczki: Składniki: -1 średniej wielkości biała kapusta -300 g dowolnego mięsa mielonego (zamiennie można użyć gulaszu angielskiego w konserwie) -100 g ryżu -100 g kaszy gryczanej -85 g kaszy kuskus -1 cebula -masło (do podsmażenia) -kminek, pieprz, sól Wykonanie: Ryż i kaszę gryczaną gotujemy

KasiekGotuje
Pasta czosnkowa do chleba 216

czosnku i nic mi nie było przez lata! Po tym czosnku nie „gniecie i nie puszy” w żołądku.I się „nie odbija” paskudnie. Składniki -twaróg -4 ząbki czosnku -pieprz mielony prosto z młynka -suszone pomidory z solą morską i szczypiorkiem -świeżego szczypiorku całe mnóstwo -ser topiony z grzybami  LACTIMA Wszystkie sładniki włożyłam do mojego robota i mieszadłem elastycznym

Z Kuchni Do Kuchni
Szynka duszona z żurawiną i boczkiem 292

bulionu wołowego - 300 ml śmietany 30% - 100 g masła (+ 20 g masła do smażenia) - Gałązką świeżego tymianku - Gałązką świeżego rozmarynu - 1 kg ziemniaków, ugotowanych - niewielka ilość soli - niewielka ilość mielonego pieprzu PRZYGOTOWANIE: 2-3 ząbki czosnku kroimy w grubsze paski. Szynkę nacinamy nożem, w nacięcia wkładamy pokrojony czosnek. Szynkę doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Czerwoną cebulę kroimy

Zainspiruj się kuchnią
Placki kukurydziane 166

placuszki kukurydziane. Idealne, zarówno na śniadanie w domu, jak i II śniadanie w pracy/ szkole/ na uczelni. :) ~ Kokosowe placki kukurydziane ~ Składniki: 60g zmielonej kaszy kukurydzianej/ mąki kukurydzianej 5g świeżo mielonego siemienia lnianego słodzidło 150g jogurtu naturalnego czubata łyżka wiórek kokosowych 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię i smażymy

Kuchenny Skrawek Nieba
Surówka z kiszonej kapusty 456

Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty, 1/3 cytryny, 2 marchewki, 1 jabłko, kawałek pora, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1-2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony. Przygotowanie: Kapustę kroimy na desce, tak co 3 cm.  Przekładamy ją do miski. Dodajemy starte na tarce marchewki i starte jabłko (bez skórki).  Por (ok. 6 cm kawałek

Aga w kuchni
Krem z soczewicy 259

zimową zupę. Fajną w smaku, szybką i prostą. Krem z soczewicy i mleka kokosowego składniki: 350 g czerwonej soczewicy 200 ml mleczka kokosowego 1 cebula 1 ząbek czosnku chilli mielona lub w płatkach bulion warzywny 10 g masła klarowanego 100 ml śmietany - opcjonalnie  sól, pieprz wykonanie: Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulę. Pilnujemy by się nie zbrązowiały

Przysmaki Karolki
Chipsy Paprykowe Domowej roboty 372

Produkty potrzebne; ziemniaki 1Kilogram olej 1Litr sól łyżeczka pieprz łyżeczka papryka ostra mielona 2 łyżeczki Sposób przygotowania; 1.Obieramy ziemniaki i trzemy na bocznej tarce na takie strasznie chude talarki. 2.Rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone chipsy. 3.Jak się unoszą i zmienia kolor odstawiamy na papier, aby odsączyć z tłuszczu, dodajemy kolejna partie i tak w kółko. 4.Wrzucamy wszystkie do miski

pichciszto
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 205

słodkich ziemniaków 500 g marchewki 2-3 jajka (żółtka i białka oddzielnie) 4 ząbki czosnku 3 łyżki masła 1 łyżka pieprzu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej kolendry sól 1. Ciecierzycę odcedzić na sicie. Marchew i bataty obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. 2. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić czosnek i smażyć około

UgotujmyTo.pl
Marchewkowe ciacho - porcja tylko 150 kcal! :) 438

Dietetyczne, zdrowe, mało kaloryczne. Zaspokaja apetyt na słodkie. Idealne na II śniadanie czy podwieczorek. Dzięki przepisowi odkryłam dwa nowe smaki :D 1. Świeży imbir - genialny! Całkowicie inny niż ten mielony, paczkowany. Zapach - nieziemski! Orzeźwiająco cytrusowy. Na pewno zacznę go częściej używać. 2. Miód wielokwiatowy mniszkowy - przepyszny! Smak i konsystencja podobne do karmelu. Ba, nawet lepsze! Smak - delikatny, mocno słodki

Zdrowie na języku :P
WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU 325

posiekanego pęczka pietruszki 80-90g posiekanych drobno orzechów włoskich (w malakserze najlepiej) 1 łyżka sosu sojowego 3-4 łyżki bułki tartej 3 łyżki oleju roślinnego pieprz świeżo mielony, szczypta: kurkumy, papryki wędzonej, chili, gałki muszkatołowej, Jajka gotuję na twardo (8-10 minut od chwili zagotowania się wody). Następnie zalewam je zimną wodą, zostawiam do wystudzenia, obieram. Marchew

W kuchni Karmel-itki
Pasta fasolowa z makrelą 167

Składniki: 300 g suchej fasoli 100 ml oliwy z rzepaku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 2 małe wędzone makrele suszony tymianek, mielona kolendra sól, świeżo zmielony pieprz  Wykonanie: Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Na drugi dzień wylewamy wodę, fasolę przesypujemy do garnka i gotujemy. Po pół godzinie wylewamy

kgwjanczewo