płatków owsianych drobnych (u mnie błyskawiczne) 10 szt suszonych moreli (drobno pokrojonych) 100 g mieszanki studenckiej (orzechów i bakalii) 60 g ziaren słonecznika 3 łyżki mielonego siemienia lnianego szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny 75 g syropu z Agawy lub miodu lub innego syropu słodzącego u mnie melasa z buraka cukrowego plus odrobina na posmarowanie 75 ml/g płynnego
moj przepis naporcje: 1 średnia cukinia (około 30-40 cm długości) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki soli czarnej 1/4 łyżeczki świeżego mielonego pieprzu Cukinię obierać jak ziemniaki, obieraczką do warzyw, lub specjalną obieraczka do wiórków julienne lub spiralną, do momentu aż pojawią się ziarenka cukinii. Cebulę, czosnek obieram, cebulę posiekać, czosnek
moj przepis nalnianego 1/2 szklanki surowego brązowego ryżu 1/4 szklanki koncentratu pomidorowego (u mnie domowa salsa pomidorowa-paprykowa) 4 pomidory suszone 1 pęczek pietruszki 1/2 łyżeczki soli czarnej 1/4 łyżeczki świeżego mielonego pieprzu oliwa do polania czerwona cebula do serwowania pasty Siemię lniane gotować w 1 i 1/2 szklanki wody przez 3 minuty. Ryż ugotować do miękkości. Siemię lniane, ryż
moj przepis najajek. Posypać natką pietruszki. Farsz pomidorowy z kaszą jaglaną 4 jajka gotowane na twardo 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej sól, pieprz, papryka mielona, oregano świeże lub suszone, natka pietruszki ząbek czosnku Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Koncentrat umieścić w miseczce z kaszą jaglaną, dodać żółtka i utrzeć widelcem, wcisnąć czosnek, wlać
AZgotuj!naczyniu do zapiekania (im wyższe tym lepsze), dodaj pod ziemniaki posiekany czosnek, wlej mleko i śmietankę. Całość posyp solą morską. Zetrzyj gałkę muszkatołową - musi być świeża, możesz użyć mielonej ale nie może być zwietrzała ani zjełczała. Całość wstaw do pieca na około 45 do 60 minut temp. pieczenia 200°C, grzanie góra i dół. Ostatni kwadrans termoobieg. Gotowe danie
SMYKWKUCHNIkolei, dodaje ciepłą wodę i odrobinę imbiru. Dosładzam miodem. Pycha. Też tak robicie? Składniki: 3 duże pomarańcze 1 grejpfrut 1/2 cytryny 1,5 szklanki wody 2 łyżki miodu imbir mielony, na czubku łyżeczki Wykonanie: Z owoców wycisnąć sok. Dolać szklankę wody. W 1/2 szklanki ciepłej wody, rozpuścić miód. Dolać do dzbanka z sokiem. Wsypać imbir. Wymieszać. Gotowe. Ja dodatkowo
Agusiowe smakołykiudek: 3 udka z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 1 por 1/3 selera 1 cebula 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilkanaście ziaren czarnego pieprzu Sól i świeżo mielony czarny pieprz szczypta kurkumy natka zielonej pietruszki Ulubiony makaron do rosołu Przygotowanie rosołu z udek: Udka dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki na 4 porcje: – 330ml mleka/napoju roślinnego – 100g kaszki orkiszowej – 2 banany – 1 gruszka lub 1 jabłko – 1/2 łyżeczki kardamonu mielonego Kaszkę płuczemy pod bieżącą wodą i umieszczamy w rondelku. Następnie wlewamy mleko lub napój, dodajemy kardamon i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Banany i gruszkę blendujemy
Be Fit Be StrongSmaczna i prosta surówka do obiadów z mięs wszelakich i potraw z ziemniaków. Dla mnie najlepsza do potraw z kurczaka, mielonych czy mięsnych szaszłyków. Polecam także obiad wege – pieczone, ziołowe ziemniaki z dodatkiem warzyw podane z surówką z kapusty pekińskiej. Jogurt naturalny możecie zastąpić śmietaną. Świetnym dodatkiem, który sprawdzi się będzie także tarta pietruszka lub seler, będzie pysznie
Zasmakuj Kuchnipolecam krakowską z Wędzarni Marózek 2 łyżki masła 1,5 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 6 pieczarek 2-3 szczypty słodkiej czerwonej papryki 2 szczypty majeranku czarny mielony pieprz i sól do smaku Uwaga! Na kod rabatowy: Słodkie okruszki otrzymacie 20% rabatu na zakupy na https://wedzarniamarozek.pl , Kod ważny do 12.04 ZAWSZE ŚWIEŻE WĘDLINY! Przygotowanie: Młodą kapustę
Słodkie okruszkiRewelacyjny smak i super pomysł na obiad – omijamy czas gotowania makaronu, a najlepsze robi za nas piekarnik. Składniki (na 3 porcje): opakowanie gotowych gnocchi – około 600g 500g mielonego mięsa wołowego 1 średnia marchewka 2 łodygi selera naciowego 1 średnia cebula 2 szklanki passaty pomidorowej łyżka siekanej świeżej bazylii sól i pieprz do smaku szczypta cukru kulka mozzarelli
Smaczna StronaBrukselki- 140g Smalec- 50g Pomidory w puszce – 400ml Kalafior- 300g Sól- półtorej łyżeczki Pieprz czarny- pół łyżeczki Papryka słodka- łyżeczka Pieprz cayene- 1 /4 łyżeczki Mielony tymianek- pół łyżeczki Oregano- łyżeczka Ocet balsamiczny- łyżeczka Pietruszka- do dekoracji Pomidorki koktajlowe (lub pomidory)- 50g Na 30g smalcu podsmażamy mięso, dodajemy czosnek. Kapustę kroimy na kwadratowe kawałki, kalafior rozdrabniamy (blender
serzmiesemświeżych drożdży 40 g cukru 250 ml mleka 70 g masła 1 jajko 1 żółtko 1 szczypta soli Cynamonowe nadzienie: 50 g masła 5 łyżek brązowego cukru 2 łyżki mielonego cynamonu Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto drożdżowe: Mleko lekko podgrzać – do ok. 30 o C. Drożdże wkruszyć do miski, wsypać połowę cukru
niecodziennikparydodajemy passate i doprawiamy ✅Na warzywa wbijamy jajka, jakbyśmy robili jajka sadzone. ✅Patelnie przykrywamy pokrywką. ✅Zmniejszamy ogień i całość podgrzewamy, aż białka się zetną. ✅Szakszukę podajemy ze świeżo mielonym pieprzem, z dodatkiem listków bazylii
Niezły Młynek