Składniki: kapusta młoda 1 główka średnia, woda 3-4 litry, sól 1 łyżka panierka: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka, mleko 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, tarta bułka 12 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba Wodę z gotowania kapusty można wykorzystać do zupy jarzynowej - z kapusty oderwać pierwsze, zbędne liście, główkę
W Mojej Kuchni Lubię150g selera 2 korzenie pietruszki 4 marchewki 150g kostki sojowej garść zieleniny np posiekanej natki pietruszki, pokrzyw czy szpinaku 3 łyżeczki soli 2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki imbiru mielonego 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 2 łyżeczki cukru trzcinowego 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżki przyprawy do flaków – użyłam tej mieszanki 1 łyżka majeranku 2 łyżki octu
Dorota SmakujeGotowy szpinak ze śmietaną podawać jako jarzynkę do mięsa , z sadzonymi jajkami lub jajkami na twardo i z ziemniakami lub chrupiącymi grzankami. Szpinak ze śmietaną świetnie smakuje z kotletami mielonymi lub duszoną cielęciną. To także pyszny dodatek do omletów. Smacznego :) Szpinak ze śmietaną
Moja Książka Kucharskarzeczy na obiady i kolacje. Co jest jednak zdrowe z mięs? Polędwiczki. Również jedną z większych zalet jest to, że nie należą do takich drogich mięs, w przeciwieństwie do mielonego, czy też schabowego. Jest właśnie idealne dla sportowców, jak i fanów pysznego jedzenia. Z racji, że zalicza się do kategorii mięs czerwonych, nie posiada dużej ilości kalorii i tłuszczów
sierotka maRysia w kuchniCiasteczka z trzech składników: -500 g mielonych migdałów -300 g cukru pudru -3 białka -kilka kropli aromatu migdałowego Mieszamy cukier z migdałami. Dodajemy aromat. Białek nie ubijamy, tylko mieszamy do spienienia. Dodajemy do migdałów i zagniatamy. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub większe i układamy na blaszce z papierem do pieczenia
Maminek kulinarnykremowy, delikatny, rozpływający się w ustach. W tym przypadku połączony z delikatną, truskawkową masą – kompozycja idealna! Sprawdźcie! Gwarantuję, że będziecie zachwyceni! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: MASA SEROWA: * ser 3x mielony – 1 kg * jajko L – 4 szt * cukier – 1 szkl * mleko – 0,5 szkl * budyń waniliowy bez cukru – 2 op MASA TRUSKAWKOWA: * truskawki
Ostra na Słodkopłyny, uderzenia, narzędzia kuchenne i wysokie temperatury. Blaty z dektonu praktycznie mają zerowe pochłanianie wody, cechuje je trwały, nieścieralny kolor. blaty z konglomeratów – są niezwykle efektowne. Konglomerat to mielony kamień , kruszywo , które w połączeniu z żywicą epoksydową tworzy niezwykle trwały materiał. Może być wytwarzany z różnego rodzaju kamienia , np. z marmuru lub granitu . Ciekawą opcją, jest możliwość zamówienia
W Kawiarenceryżem, grzankami, mozzarellą, parmezanem, kozim serem, prażonymi płatkami migdałów, ziarnami słonecznika lub dyni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z piekarnika… Klopsiki z piekarnika Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Pasztet drobiowy z rosołu
Kulinarny S.O.S.tego oczywiście czekolada! Dużo czekolady. No i orzechy! To połączenie idealne! A to batonik idealny! Spróbujcie! Będziecie wprost zachwyceni! Polecam! SKŁADNIKI: * andruty / wafle MASA SEROWA: * twaróg sernikowy 3x mielony chudy – 200 g * mleko w proszku – 4 czubate łyżki * słodzidło ( cukier , erytrytol, ksylitol ) – do smaku KREM KARMELOWY: * cukier kokosowy ( może być trzcinowy ) – do smaku * mleko
Ostra na Słodkokukurydzy 200 g marchewek 100 g liści jarmużu 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Bułka tarta 1 płaska łyżeczka curry 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 płaska łyżeczka kuminu Olej Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i zmusimy ją zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Następnie również jarmuż oraz czerwoną paprykę siekamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekurczaka 2 opakowania ulubionych warzyw na patelnię 4 łyżki dressingu jogurtowego z ziołami Kuhne 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 2 czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu mała szczypta soli opcjonalnie ulubione zioła do posypania warzyw Do podania: korniszony koktajlowe Kuhne sos czosnkowy Przygotowanie: W miseczce mieszamy składniki marynaty: dresing jogurtowy, pieprz, sól, przyprawę do gyrosa
Słodkie okruszkipolecam pastę do kanapek z ciecierzycą. Pasta do kanapek z ciecierzycą Składniki na 2 porcje mała puszka ciecierzycy 2 średnie ogórki korniszony mała cebula czerwona szczypiorek sól, pieprz, ostra mielona papryka majonez ( ok 1-1,5 łyżki) musztarda (3-4 łyżeczki) Na pastę nakładamy kiełki, jarmuż, sałatę i pomidora. Dobrze przyprawionej pasty z ciecierzycy można też używać do pieczywa
Pomysłowa kuchniamąki pszennej (u mnie tortowa) – 7g drożdży instant – 300ml ciepłego mleka (temp. max 40 stopni) – 1 jajko – 70g masła – 2 łyżki mielonego maku – 3-4 łyżki cukru – ekstrakt wanilii wg smaku – szczypta soli Dodatkowo: – nadzienie wg uznania- dżem, gęste powidła, kajmak, nutella – 1 jajko do posmarowania bułeczek Mleko delikatnie
Smaki Armineżeberek wieprzowych 400 ml piwa karmelowego 2 cebule 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego przyprawa do żeberek (opcjonalnie mieszanka soli oraz słodkiej i ostrej papryki mielonej) sól i pieprz olej do smażenia Żeberka umyj i osusz. Z obu stron obficie obsyp mięso przyprawą, wetrzyj ją dłońmi i porozcinaj na mniejsze kawałki (z jedną lub dwiema kostkami) . Obsmaż
Kulinarny S.O.S.