mielone - 47549 przepisów (strona:1194/3170)

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu 139

czerwonej 1 czerwona papryka grubościenna dresing : 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki dobrej jakości oliwy 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki miodu ( może być miód z mniszka ) 1 łyżeczka mielonego, czarnego pieprzu sól do smaku Kapustę poszatkuj jak najcieniej się da, tak dosłownie na pergaminowe paseczki Przełóż do miski. Dodaj równie cienko pokrojoną paprykę i całość wygnieć rękoma

Ogrodnik w podróży
Ziołomiód na bolące stawy z kurkumą. 138

Składniki : 1 szklanka ( 250 ml ) płynnego miodu pszczelego 1 czubata łyżka stołowa mielonej kurkumy szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu  Sposób wykonania :   K urkumę wymieszaj z pieprzem, dodaj do miodu, dokładnie wymieszaj najlepiej drewnianą  łyżką . Ziołomiód przełóż do czystego słoiczka, zamknij wieczkiem. Gotowe

Przepisy i porady kulinarne
Pasta pieczarkowa - fit i zdrowa 141

pastą pieczarkową. 250 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki serka typu Bieluch 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka sosu sojowego sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów i smażymy na nim cebulę, aż się zeszkli

My Chcemy Jeść
Zapiekanka gołąbkowa 138

Zapiekanka gołąbkowa to nic innego, jak gołąbki tradycyjne w uproszczonej wersji.     Składniki: -główka kapusty -30 dkg mięsa mielonego -10 dkg ryżu -10 dkg wędzonego boczku -cebula -ząbek czosnku -500 ml przecieru pomidorowego -sól,pieprz, przyprawa harissa i przyprawa do mięs -świeża bazylia -miód -olej -bulion warzywny Ryż płuczemy i gotujemy na sypko w bulionie warzywnym. Odcedzamy

Maminek kulinarny
Roślinny jadłospis na cały tydzień 237

duży pomidor pół pęczka natki pietruszki, 80 g roszponki 60 g chleba żytniego Sos: 15g oliwy z oliwek 30 g czerwonego octu winnego 1 łyżka ziół włoskich 1 łyżeczka mielonego czosnku Ciecierzycę odsącz z zalewy. Paprykę, pomidora i ogórka umyj i pokrój w kostkę. Następnie w dużej misce połącz ciecierzycę z warzywami oraz posiekaną natką pietruszki i roszponką

365 dni dookoła kuchni
Bułeczki twarogowo- pomarańczowe na drożdżach 118

Wyrobione ciasto jest „posłuszne”, ładnie rośnie, a wypieki z tego ciasta twarogowego zachowują świeżość przez kilka dni. Polecam Składniki: – 360g mąki – 180g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 15g drożdży świeżych lub 1 łyżeczka drożdży instant – 2 jajka – 70ml mleka – 60g miękkiego masła – 60g cukru (jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki należy zwiększyć

Smaki Armine
Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami / Chicken Roulade with Cheese and Mushrooms 2116

pomidorowy, czosnkowy, koperkowy i chrzanowy. Jeśli nie macie pomysłu jak przygotować pierś z kurczaka, koniecznie wypróbujcie. Smacznego:) Jeśli szukacie ciekawego przepisu na obiad, polecam również moją pieczeń z mięsa mielonego z serem: Rolada z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami, składniki: 500 g piersi z kurczaka, przyprawy do oprószenia mięsa: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek, zioła

Lekcje w kuchni
Chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia 156

Użyłam mąki z pszenicy Durum a nie kaszki. Na rynku są dwa rodzaje. Pszenica Durum zmielona raz jest w formie drobniutkiej kaszki, która bardziej nadaje się do makaronu i mielona kilkakrotnie na typową mąkę. Można użyć również zwykłej mąki pszennej chlebowej lub orkiszowej, ale ilość płynu może być nieco inna. Chleb o delikatnym miąższu i chrupiącej skórce. Kiedy dobrze

Leśny Zakątek
Sałatka z grillowanym kurczakiem i brzoskwinią 172

sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki pokroić w drobne paski/plasterki, doprawić do smaku majonezem i śmietaną wedle uznania jak również dodać sól i świeżo mielony pieprz. Filet z kurczaka doprawiony był tylko solą i pieprzem, zawsze jak mi coś zostaje mięsa od obiadu to kroję w plastry i grilluję. Wkładam do zamrażarki a potem jak mamy ochotę

Lubię to gotuję
Kluski śląskie z sosem pieczeniowym 174

łyżki · curry 1/2 łyżeczki · sól · pieprz · ziele angielskie 3 szt · listek laurowy 2 szt · kostka rosołowa 1/2 szt · woda 1-2 szkl · mąka pszenna 1-2 łyżeczki · papryka słodka mielona    Kluski:  Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praske do miski, ciepłą ziemniaczana masę wyrównujemy i wyjmuje 1/4 z miski na bok, w to miejsce wsypujemy 3/4 wysokości mąki

przepisy- Milki
Chlebek pizza – pyszny i prosty do zrobienia 110

align="aligncenter" width="803"] Chlebek pizza[/caption] Zobacz inne przepisy na domowy fast-food: Zapiekanka Tostowa Z Szynką I Sosem Pomidorowym Kapsalon – Wyśmienity Fastfood Bagietki Zapiekane Z Mięsem Mielonym Naleśniki Z Gyrosem Zapiekane W Piekarniku Pieczone Nuggetsy Z Kurczaka – Odchudzony Przepis Chlebki Pita Z Sałatką Gyros

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 142

600g szynki wieprzowej 4 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku 700ml wody 2 ziela angielskie 1 liść laurowy 300g pieczarek 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka sosu sojowego Świeżo mielona sól i pieprz Posiekana natka pietruszki 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Sposób przygotowania: Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i obtaczamy dokładnie w mące. W naczyniu z nieprzywierającym dnem rozgrzewamy olej

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z soczewicą i cebulą – kuchnia podkarpacka 158

przypadku warto ją dobrze doprawić. Mimo swego dość charakterystycznego smaku soczewica lepiej smakuje z dodatkami. W kuchni podkarpackiej najczęściej są to suszone grzyby, które najpierw się gotuje, a następnie mieli lub sieka. Do soczewicy dodawane są też często skwarki ze słoniny lub boczku. Przyjemnego aromatu dodaje jej również podsmażona cebulka. W Gliniku Dolnym (gmina Frysztak, powiat Strzyżów) farsz z soczewicy(...)sól, pieprz, majeranek Składniki ciasta łączymy ze sobą i wyrabiamy. Soczewicę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju. Soczewicę, cebulę i ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy pokrojone w kostkę jajko, przyprawy i mieszamy. Ciasto wałkujemy cienko i wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w lekko

Trzeci talerz
Focaccia z czosnkiem i ziołami 116

tłoczenia + dodatkowa do wysmarowania blachy – 2 ząbki czosnku 3–4 łyżki stołowe posiekanych świeżych ziół, takich jak bazylia, tymianek i rozmaryn (lub 2 łyżki suszonych ziół) – grubo mielona sól, około 1 czubata łyżka PRZYGOTOWANIE: Do miski wlej połowę porcji wody (240 ml), 2 łyżeczki cukru oraz drożdże. Wszystko wymieszaj i odstaw na 10 minut aby drożdże

nietylkopasta.pl
Kluski ziemniaczane nadziewane 154

przepisie) 1 łyżeczka płaska soli (jajko) Nadzienie: kostka  sera (250 gram tłusty) cebula olej rzepakowy 5 ugotowanych średnich  ziemniaków sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki suszonej szałwii sól i pieprz do smaku Okrasa: cebula olej rzepakowy kminek zioła np. listki szałwii Ziemniaki do farszu i na kluski ugotować razem w osolonej wodzie

AZgotuj!