Perliczka, 4 – 5 ząbków czosnku, spora garść świeżego tymianku ( u mnie cytrynowego ) 1,2 kg młodych ziemniaków, 100 g masła, sól, pieprz świeżo mielony, 400 ml bulionu drobiowego lub woda, Perliczkę podzielić na cztery części, oprószyć solą. Ziemniaki dokładnie umyć lub oskrobać. Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Na dnie ułożyć ziemniaki, obrany czosnek i tymianek. Na wierzchu ułożyć kawałki
królestwo garówSkładniki : 2 kubki kefiru ( po 380 g ) około 15 dużych dojrzałych truskawek 2 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka mielonego imbiru Sposób wykonania : T ruskawki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą , usuwamy szypułki. Do kielicha blendera wlewamy kefir, dodajemy cukier, imbir oraz truskawki. Truskawki możemy pokroić na mniejsze kawałki, szybciej się zmiksują . Całość miksujemy przez chwilę . Gotowy koktajl rozlewamy
Przepisy i porady kulinarnegłód. Polecam! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 4-5 plastrów boczku wędzonego 1 młoda cukinia kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mielonego patyczki do szaszłyków *** Polędwiczkę myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż, uważając aby nie przeciąć mięsa do końca *** *** Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem na grubość około 1 cm, najlepiej zrobić
Blog z Apetytemswoich restauracjach składniki na 2 salcesony wielkości małego talerzyka: 1,5 kg drobiowych łapek 1 kg drobiowych żołądków 2-3 podudzia 2 łyżki suszonego majeranku 1,5 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka ziela angielskiego 5 liści laurowych 1 główka czosnku 2 cebule 1/2 małego selera korzeniowego 2 łyżki żelatyny, porządne 1 łyżka cukru sól, pieprz
Ogrodnik w podróżyrating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne, proste i bardzo smaczne serniczki. Course Desery Cuisine Polska Keyword truskawki, twaróg Servings 12 Author Anna Ingredients 500 g twarogu ja używam mielonego z wiaderka 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru 2 białka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego opcjonalnie 1 opakowanie ciastek z czekoladą
SprawdzonaKuchnia.plKeyword kolendra, pomidory Prep Time 15 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 500 g pomidorów krojonych mogą być z puszki 1 mała cebula 1 garść kolendry świeżej 1 łyżeczka mielonego kminku skórka otarta z 1/4 cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru trzcinowego sól do smaku pieprz do smaku Instructions Pomidory, jeśli świeże, umyć, sparzyć, obrać
SprawdzonaKuchnia.plminutes Total Time 15 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 1 opakowanie tortilli = 8 sztuk 500 g świeżego szpinaku 10 połówek suszonych pomidorów 1 mała cebula 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 ząbek czosnku 1 puszka kukurydzy opcjonalnie 120 g sera koziego typu roladka 150 g żółtego sera sól, pieprsz do smaku Instructions Szpinak umyć i pokroić na drobno. Cebulę
SprawdzonaKuchnia.plszklanki mleka 2 średnie jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka pokrojonych truskawek Składniki na kruszonkę 30 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki 80 g płatków migdałowych lub mielonych migdałów Instructions Wszystkie "suche" składniki wsypać do miski i wymieszać. W drugiej misce wymieszać "mokre" składniki i wlać do "suchych", delikatnie wymieszać niezbyt dokładnie, dodać truskawki. Wszystkie składniki
SprawdzonaKuchnia.ploliwy 1 łyżeczka oregano 1 garść orzeszków ziemnych pokrojonych sól do smaku cukier do smaku jeśli pomidory będą kwaśne 1 garść natki piertuszki 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżeczka mielonego kminku Instructions Wykonanie sosu Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej po chwili dodać przeciśnięty przez praskę
SprawdzonaKuchnia.plminutes Cook Time 20 minutes Total Time 30 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 500 g kurek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 100 ml śmietany sól świeżo mielony pieprz 4 duże masła 1 łyżka zielonej natki pietruszki Instructions Kurki oczyścić, umyć, osuszyć, większe grzyby pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać
SprawdzonaKuchnia.plłyżeczki proszku do pieczenia 150 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szklanka mleka 55 g rodzynek 50 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżki zimnej wody 20 g masła Wykonanie: W misce połączyć mąkę, kaszkę kukurydzianą i wiórki kokosowe. Wmieszać mleko z esencją waniliową i dodać do mieszanki mącznej. Wsypać
SprawdzonaKuchnia.plrosołem. Jeśli chodzi o dzieci, podane proporcje przypraw są przyswajalne przez maluchy w wieku 3-9 lat. Dla dorosłych dodaję odrobinę więcej sera i przed podaniem posypuję świeżo mielonym pieprzem. Pyszności! Print Zupa dyniowa .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosta zupa, a właściwie krem z dyni. Course Zupa Cuisine Polska Keyword dynia Prep Time
SprawdzonaKuchnia.pl