śniadania - 47913 przepisów (strona:1202/3195)

Kopenhaga 120

Kopenhagi pojechaliśmy samochodem, co z Hamburga zajęło nam ok 5h. Nocowaliśmy w hotelu w centrum miasta – doszliśmy do wniosku, że będziemy mieli wszędzie blisko i tak rzeczywiście było. Śniadanie w hotelu było jakieś koszmarnie drogie, co dodatkowo zachęciło nas do odrywania kulinarnej strony duńskiej stolicy. A nam to pasowało bo mieliśmy możliwość odwiedzenia kilku fajnych miejsc i spróbowania

Szybko Tanio Smacznie
Placki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej 122

Placki z kaszy gryczanej z marchewką i słonecznikiem wg przepisu Ewy Chodakowskiej Ciekawy przepis, który okazuje się zaskakująco smaczny, a przede wszystkim zdrowy Placki z kaszy

Apetyt na Zielone
Kurczak po francusku w sosie winnym 134

łyżkę masła i rozprowadź w sosie. Na koniec możesz dość do sosu odrobinę miodu dla przełamania kwaskowego smaku wina. Smacznego! Zobacz też: Kurczak po wietnamsku Dutch baby, czyli grzeszne śniadanie Ryż smażony z kurczakiem po chińsku Artykuł Kurczak po francusku w sosie winnym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Placki z kaszy gryczanej wg Ewy Chodakowskiej 125

Placki z kaszy gryczanej z marchewką i słonecznikiem wg przepisu Ewy Chodakowskiej Ciekawy przepis, który okazuje się zaskakująco smaczny, a przede wszystkim zdrowy Placki z kaszy

Apetyt na Zielone
Przepis dnia: Tarta z brokułami na ziemniaczanym spodzie 163

krajach niż nasz tarte, smażone ziemniaki były i są daniami kultowymi. W Szwajcarii szalenie popularne są rösti, placki z samych tartych ziemniaków, zesmażanych na złoto i podanych zazwyczaj na śniadanie. Ich sława daleko wykroczyła poza granice kraju i danie można znaleźć na stołach wielu wykwintnych hoteli na całym świecie. Niemniej popularne są hash brown, ziemniaki przyrządzane w sposób bardzo

Niedzielny kucharz
Mekice - bułgarskie pączki 135

szalone i w rezultacie wyszły jak pączuchy. Podaje się je w Bułgarii po usmażeniu z serem feta lub posypane cukrem pudrem i dżemem. Jada się je przeważnie na śniadanie, na podwieczorek, zapewniam że też są znakomite. Ja swój przepis zaczerpnęłam z książki Mirosławy Bernardes - Rusin "Kuchnie świata". Bułgarskie pączki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gofry churros z cynamonem 121

Tłusty Czwartek czai się za rogiem i muszę Wam powiedzieć, że uwielbiam ten dzień :) Lubię ten pączkowo-faworkowy szał, kolejki w cukierniach, ludzi na ulicy z

bistro mama