Nieśplik japoński zwany również: kosmatka japońska, miszpelnik japoński, groniweł japoński, nisperos… Pomyślałyśmy, że to może jakaś nowość, genetyczna krzyżówka? Okazuje się jednak, że był
Tajemnice SmakuSmaczna, zdrowa i czarna. Tak czarna, że wywabić plamy z tkanin po jagodach to nie lada wyzwanie. Borówka czarna, potocznie zwana czarną jagodą, poza tym, że
Tajemnice SmakuJeszcze nie tak dawno świeżych fig mogliśmy pokosztować tylko podczas wakacji w Chorwacji, Grecji czy Turcji. W naszej kuchni, owszem obecne były figi, ale te suszone
Tajemnice SmakuZapewne często przeprowadzacie inwentaryzację szafek kuchennych, a tam otwarte opakowania różnych płatków, orzechów i innych ziaren. Co robicie? Wsypcie to wszystko do miski, zmieszajcie z
Tajemnice SmakuRobinia akacjowa bywa określana jako grochodrzew biały lub akacja. Kwitnie od połowy maja do połowy czerwca i zachwyca zebranymi w długie, zwisające grona białymi kwiatami. Oprócz
Tajemnice SmakuOgórecznik lekarski to urocza roślina ogrodowa z pięknymi, małymi, niebieskimi kwiatami. Jest to roślina przyprawowa, lecznicza i ozdobna. Jadalne są kwiaty i młode liście, a smakiem
Tajemnice SmakuDomowe drożdżówki na kefirze są pyszne, mięciutkie i puszyste. Zamiast kefiru do ciasta możemy dodać zsiadłego mleka, maślanki lub jogurtu. Bywa, że nie wszyscy przepadają za
Tajemnice SmakuPrzygotowanie budyniu z kaszy jaglanej wydaje się banalnie proste i … takie jest, ale pod pewnymi warunkami. Dominika Jarzynova zrobiła małą budyniową rewolucję, kiedy to
Tajemnice SmakuDo przygotowania dyniowych bułeczek orkiszowych potrzebujemy dwa dni. Pierwszego dnia pieczemy dynię na puree, zaparzamy mąkę i mieszamy zaczyn poolish*. Drugiego dnia dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy
Tajemnice SmakuCzarna marchew to jedna ze starszych odmian marchwi. Sok lub przecier z tej marchwi to naturalny barwnik w przemyśle spożywczym. Jak do tej pory przecieru
Tajemnice SmakuPrzygotowanie granoli w domu jest bardzo łatwe i szybkie. Pozwala kontrolować zarówno ilość cukru, jak i jakość mieszanych składników. Możemy dodać płatki czy orzechy, które
Tajemnice SmakuGotowe w : Gotowe w 15 min./div> Jeśli brakuje wam pomysłu na śniadanie, to moja dzisiejsza propozycja może okazać się bardzo interesująca. Kiedy pierwszy raz zrobiłam bananowe kostki serowe, to zniknęły w kilka minut po usmażeniu. Drugim razem zdecydowałam, że muszę podwoić ilość składników tak, aby wszyscy byli zadowoleni i najedzeni. Przepis nie zawiera cukru, ponieważ po usmażeniu
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyKanapki przygotowujemy bardzo często – na śniadanie, na kolację, jako przekąska do pracy, na piknik, na wyjazd. Najczęściej ląduje w nich jakiś zagubiony liść sałaty, szynka, ser żółty, ewentualnie pomidor czy ogórek. Prawda jest niestety taka, że taki zestaw może nam się szybko znudzić, staje się zbyt powszechny i w pewnym momencie tracimy radość z jedzenia. Prawdziwa kanapka idealna
Życie ze smakiemCiebie rabat! E -book FLEXI JESIEŃ w wyjątkowej i cenie 35zł! Jeśli jeszcze nie miałeś okazji zakupić ebook to polecam! Znajdziesz tam wiele ciekawych i sprawdzonych przepisów na pyszne śniadania, obiady, sałatki i kolacje. SKLEP i więcej informacji
SMYKWKUCHNIWspaniałe , kruche ciasto , lekko słodko-kwaśne. Idealne do kawy, na śniadanie, na wynos. Chrupiące i znikające bardzo szybko! Ciasto idealne na imprezę, na każde pogaduszki. A co najważniejsze :robione w domu, więc wiesz co jesz! Składniki: szklanka to 250 ml - 2,5 szklanki mąki tortowej - 180 g masła -2 szklanki drobnego cukru -1 małe opakowanie cukru wanilinowego -2 łyżeczki
Z Kuchni Do Kuchni