Kanapki to chyba najbardziej popularne śniadania. Trzeba je odpowiednio różnicować aby za szybko się nie znudziły. Często robię najzwyklejszą pastę jajeczną i jest fajną odmianą. Tym razem mam dla Was kolejną pastę jajeczną z awokado i suszonymi pomidorami. Jest lekko kwaśna dzięki suszonym pomidorom, lekko pikantna przez tabasco, kremowa dzięki awokado i lekko orzechowa przez dodatek nerkowców. Idealne smarowidło
Słodkie GotowanieJajko w awokado to jeden z tych przepisów, do których będziecie często wracać. Jego przygotowanie zajmuje minimum czasu, a efekt zawsze zachwyci. Jajko w awokado najlepiej
Kuchnia Bazyliiwoda, a nie jakieś smakowe coś. To bardzo ważna reguła, a niestety wielu rodziców podaje swoim maluchom soki. Nie mam nic przeciwko, aby dziecko wypiło nieco soku np. do śniadania, ale w ciągu dnia, gdy organizm potrzebuje co jakiś czas nawodnienia, wówczas powinniśmy sięgnąć tylko i wyłącznie po wodę. 5. W miarę możliwości spożywajcie wspólnie posiłki To również jest
Natka PietruszkiNiebo w gębie! Śniadanie, obiad,deser czy kolacja te naleśniki smakują o każdej porze dnia. Zwykle składniki które zazwyczaj mamy w domu i pyszny posiłek gotowy. Naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka ok. 80 ml oleju 1 łyżeczka cynamonu pół łyżeczki cukru szczypta soli Prażone jabłka
Andzia PichciDawno nie było żadnych placków, prawda? Dziś na szybko wymieszałam to co było pod ręką i powstały takie oto pyszne placuszki. Są puszyste, delikatne, robią się
Smaki Armineskładników. Uwierzcie mi na słowo - poniższe słodkości przygotujecie z niemowlakiem na biodrze 😂 Placuszki świetnie smakują podane z owocami, słodkimi sosami, dżemem czy też frużeliną, np. truskawkową. Idealne na drugie śniadanie. Dobrze s makują podane na ciepło jak i też na zimno. Składniki na porcję dla 2-3 osób: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 2 szklanki wody
UgotowaćŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, należy więc zadbać by był wartościowy odżywczo. Placuszki jaglane (jaglano-ryżowe) to doskonały pomysł na posiłek dla całej rodziny. Wiadomo przecież, że dzieci uwielbiają różne racuszki, placuszki itp. więc na pewno im posmakuje nasze danie. Zastąpienie mąki pszennej jaglaną i ryżową sprawi, iż będą one zdrowszą wersją tradycyjnych potraw. Jest to również
Strefa Zdrowego ŻywieniaPomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek – koktajl z borówek/jagody kamczackiej, arbuza i kaszy jaglanej. Smaczny, zdrowy i sycący Koktajl jagodowo-arbuzowy 2 garście borówek lub jagody kamczackiej arbuz, ok. 200g 1 łyżka miodu 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżka płatków migdałowych (opcjonalnie) Sposób wykonania:Składniki zblendować. Wylać do szklanki, można posypać płatkami migdałów. Spróbuj też innych koktajli
Strefa Zdrowego ŻywieniaNajczęściej jadana jest na śniadanie, my jednak lubimy ją o każdej porze dnia. Szakszuka to bliskowschodnie danie z pomidorów i jajek, które zrobiło karierę na całym świecie. Nic dziwnego, takie połączenie jest wyjątkowo pyszne. Przygotowaliśmy dla was przepis wideo krok po kroku: Artykuł Jak zrobić szakszukę? Przepis na słynne jajka w pomidorach. WIDEO pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie
Kulinarna Polskasałatka to kwintesencja smaków, aromatów, faktur i konsystencji. Połączyłam tutaj sporo składników, które idealnie do siebie pasują i nadają sałatce głębi smaku. Polecam gorąco na zimowe śniadania czy obiady. Perliczka w sałatce. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybka w przygotowaniu a przede wszystkim smaczna. W zasadzie kilka składników i śniadanie gotowe. Śmiało też można ją zrobić na spotkanie ze znajomymi
Z Hrabiną w kuchniSzukasz szybkiego przepisu na pożywne ciasteczka? To tu! :) Ciasteczka owsiane to super przekąska, deser, a ze szklanką mleka to dobra alternatywa dla śniadania, kiedy baaaardzo się spieszysz. Do ciastek możesz dodać ulubione nasiona, orzechy, suszone owoce lub świeże owoce, które nie puszczają za dużo soku. W tej wersji dodałam świeżą żurawinę (podczas pieczenia raczej zamienia się w "rodzynki" niż
Gary Bez dnaPyszne. Naprawdę. Jadam je z reguły na obiad (nawet bez dodatków), ale zdarzyło mi się je zrobić także na śniadanie :). Pierwszy raz, oryginalne fuczki, jadłam będąc na wakacjach w Chacie nad Wisłokiem. Były niesamowite w smaku. Nie wiem czy moje można nazwać fuczkami, bo są na zsiadłym mleku... nie będę więc tutaj czarować nazewnictwem. Jeżeli jeszcze nie jedliście takiego
Kardamonovy