ciasto - 162907 przepisów (strona:1208/10861)

Półfrancuskie ciasteczka ,, kwiatuszki '' z cukrem 49

Pyszne ciasteczka, które sprawdzą się na każdym stole, czy to świątecznym czy to imprezowym. Bardzo proste w wykonaniu, więc udadzą się każdemu, gwarantuję to. Jeżeli ciasto rozwałkujemy cienko to ciasteczka będą chrupiące, ale jeżeli grubiej tak około 4-5 cm, to ciasteczka będą pulchniejsze, będą wtedy miały warstwy jak w cieście francuskim. Można zrobić z podwójnej porcji. Bardzo polecam. Zróbcie(...)dajcie znać czy smakowały. Udanych wypieków.     Potrzebujemy:   Na ciasto: 25 dag mąki tortowej 25 dag masła lub margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18 %    Dodatkowo: 2 białka cukier kryształ ( około pół szklanki ) mąka pszenna do podsypania stolnicy   Wykonanie pysznych ciasteczek:   1. Mąkę przesiewamy do miski, wsypujemy cukier waniliowy

Izabelawkuchni
Estetyczne oraz trwałe opakowania na wyroby cukiernicze – udane zakupy online 52

skalę. Warto tutaj wówczas zainwestować np. w profesjonalne pudełka na ciastka z tektury litej albo inne produkty tego typu, które bez trudu nabędziemy za pośrednictwem Internetu. Funkcjonalne pudełko na ciasto pozwoli nam na bezpieczny transport wyrobów cukierniczych na mniejsze jak i większe odległości. Profesjonalne opakowania na ciasta – w naszej ofercie znajdziesz pudełka kartonowe z prawdziwego zdarzenia Jeśli więc mamy(...)transportem słonych albo słodkich wypieków, to przemyślana inwestycja w tego typu opakowania kartonowe będzie z pewnością strzałem w dziesiątkę. Kompleksowe zakupy, jeśli chodzi o wysokiej jakości opakowania na ciasta , zrobimy za pośrednictwem witryny sprzedażowej: www.opakowanianawynos.pl. Znajdziemy tam niejedno pudełko na ciasto, dzięki któremu przewieziemy to, co trzeba bez żadnych strat oraz w najlepszym porządku. Pudełka cukiernicze z okienkiem pozwalają

Słodkie okruszki
Paszteciki z pieczarkami 53

newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jak zawijać paszteciki z pieczarkami? Moim ulubionym sposobem na przygotowanie wigilijnych pasztecików, jest rozwałkowanie kawałka ciasta w długi prostokąt, następnie ułożenie na jego środku linii z farszu, a na samym końcu sklejenie brzegów. W ten sposób powinien powstać długi rulon z nadzieniem w środku, który później(...)można pokroić na mniejsze paszteciki. Innym sposobem jest rozsmarowanie farszu na płacie ciasta, a później zawinięcie go w roladę, którą później można pokroić na plasterki. W ten sposób uzyskasz efekt podobny do tych zawijasów z ciasta francuskiego. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=612327&channelId=25527&partnerId

okolicepalnika.pl
PRL -owe Bajaderki 50

składniki: 300 g ciasta bez kremu (czerstwego lub np. biszkopt, który się nie udał) 100 g herbatników 60 ml mleka 30-50 g cukru lub do smaku ok. 160 g powidła śliwkowego 50 g masła 60 ml mleka 20 g kakao ok. 60 g rodzynek lub żurawiny ok. 40 ml rumu lub amaretto olejek migdałowy lub rumowy do smaku opcjonalnie(...)czekolady dodatkowo: wiórka kokosowe lub posiekane orzechy lub pokruszone herbatniki do obtoczenia bajaderek wykonanie: Rodzynki lub żurawinę siekamy na mniejsze kawałki zalewamy alkoholem i odstawiamy. Ciasto i herbatniki rozkruszamy jak najdrobniej. Mleko, masło, kakao, cukier oraz opcjonalnie czekoladę przekładamy do rondelka i podgrzewamy cały czas mieszając, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z kremem makowo-migdałowym (wegański, bez cukru) 52

święta lubimy dobrze nam znane ciasta odtwarzać w zdrowszej formie, często wegańskiej czy też z ograniczoną ilością cukru. Takim przepisem jest tort makowy naszej babci, który w naszej alternatywie jest 100% wegański. Pierwszy raz pracowałyśmy z wegańską alternatywą masła i wyszło całkiem zacnie :)      Składniki (śr: 18cm): -100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -170ml mleka kokosowego (minimum(...)sito do miski, dodać kakao, proszek do pieczenia i wymieszać razem. 2. Ciepłe mleko kokosowe wymieszać z ksylitolem, dodać sodę zalaną octem. 3. Suche składniki wymieszać z mokrymi. 4. Ciasto przelać do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. 5. Piec w nagrzanym piekarniku do 180’C ok. 20 minut. Należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest dopieczone

Candy Pandas
Kulebiak z kapustą i grzybami na półkruchym cieście 71

Kulebiak z kapustą i grzybami na półkruchym cieście Nadszedł grudzień, a wraz z nim przychodzą pyszne, świąteczne inspiracje. Dziś polecam Wam przepis na kulebiaka z kapustą i grzybami na półkruchym cieście. Prosty w przygotowaniu, idealny na świąteczny stół. Tradycyjny świąteczny kulebiak przygotowany jest z ciasta drożdżowego. Ja jednak polecam Wam spróbować innej wersji. Pyszny kulebiak z kapustą i grzybami(...)półkruchym cieście . Idealny jako samodzielne danie. Świetnie smakuje też w towarzystwie domowego czerwonego barszczu. Jak przygotować kulebiak z kapustą i grzybami? Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (470 g) 0,5 łyżeczki soli 150 g masła lub margaryny 3-4 łyżki naturalnego jogurtu 2 żółtka Farsz: 400 g kiszonej kapusty (u mnie wersja z marchewką) 40 g suszonych borowików

Słodkie okruszki
Choinka makowa na święta 52

Makowa choinka na święta to świetna przekąska, którą można przygotować w bardzo łatwy i szybki sposób. Do jej przygotowania potrzebujemy ciasta francuskiego oraz gotowej masy makowej. Oczywiście najlepszym wyborem będzie domowa masa makowa , jednak wówczas czas przygotowania tej choinki się nieco wydłuży. Zapraszam na pyszną i efektowną choinkę makową na święta. Jest pyszna i pięknie prezentuje się na stole! Zapraszam(...)przepis CHOINKA MAKOWA NA ŚWIĘTA – PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 400 g masy makowej 1 żółtko Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Składamy na pół i wycinamy trójkąt równoramienny, na kształt choinki. Z resztek ciasta francuskiego wycinamy dwa równe prostokąty, które będą stanowić pień choinki. Jeden z trójkątów kładziemy na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia i wykładamy

Alle Dobre!
Strucla jabłkowa: tradycyjny przepis na apfelstrudel 41

przygotować apfelstrudel? Poniżej znajduje się przepis na przygotowanie apfelstrudel krok po kroku. Będziecie potrzebować kilku prostych składników, które są łatwo dostępne w większości sklepów spożywczych. Składniki: 500 g ciasta filo lub ciasta strudlowego 5 dużych jabłek (najlepiej gatunku Golden Delicious) 100 g masła 100 g bułki tartej 100 g cukru 1 łyżeczka cynamonu Sok z 1 cytryny 50 g posiekanych(...)cynamon. Smaż jabłka na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż zmiękną. Dodaj bułkę tartą i, jeśli lubisz, posiekane orzechy włoskie do jabłek. Całość dokładnie wymieszaj. Rozłóż arkusz ciasta strudlowego na płaskiej powierzchni i delikatnie rozciągnij go, aż będzie cienki i przezroczysty. Na środek ciasta wyłóż przygotowaną masę jabłkową. Zwiń ciasto, zaczynając od brzegów i delikatnie zwijając

Ania i Marcin gotują
bajaderkowe Szyszki z płatków czekoladowych 48

składniki na ciasto bajaderkowe: 300 g dowolnego ciasta bez kremu (czerstwego lub takiego co nam nie wyszło ) 100 g herbatników 50-80 g cukru 60 ml mleka 20 g kakao 50 g masła 160-200 g powidła śliwkowego ok. 50 g rodzynek lub żurawiny + ok. 40 ml likieru amaretto opcjonalnie: 50-100 g posiekanych orzechów włoskich lub dowolnych bakalii(...)smarowidła do chleba) olejek migdałowy lub rumowy do smaku dodatkowo: czekoladowe płatki śniadaniowe w kształcie muszelek wykonanie: Rodzynki lub żurawinę siekamy na drobne kawałki, zalewamy likierem amaretto i odstawiamy. Ciasto i herbatniki kruszymy jak najdrobniej. Do osobnego naczynia wkładamy masło, cukier, kakao oraz mleko. Mieszamy i podgrzewamy, aż składniki się połączą. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia a następnie

Domowy Smak Jedzenia
Pizza z kurczakiem na dużą blachę – przepis do zrobienia w domu 56

imprezie dla większej ilości osób. Jest pyszna, kolorowa, z dużą ilością składników, które znajdziesz w każdym sklepie. Przygotowanie pizzy nie jest trudne, jednak nieco pracochłonne, gdyż trzeba zagnieść ciasto, przygotować sos pomidorowy i resztę składników. Taka pizza wychodzi jednak o wiele tańsza niż w restauracji i niejednokrotnie też o wiele smaczniejsza. Składniki na pizzę z kurczakiem na dużą blachę: Ciasto(...)pomidorowy: pół szklanki passaty pomidorowej (150 ml) łyżka oliwy 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka cukru oregano, bazylia zioła prowansalskie sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka ostra   Przygotowanie Ciasto na pizzę Świeże drożdże rozkrusz do miseczki, dodaj po łyżeczce mąki i cukru i wlej 1/3 szklanki ciepłej wody. Całość wymieszaj ze sobą, aż drożdże się rozpuszczą. Miseczkę odstaw

e-PrzepisyKulinarne
Afrykańczyk 54

pomysłu na nowe ciasto pełne smakowitych warstw to sięgam do książki siostry Anastazji, która jest prawdziwą skarbnicą pomysłów. Tym razem wpadł mi w oko afrykańczyk to dość ciekawe ciasto, którego bazą są placki makowe, swą konsystencją przypominające nieco mój ulubiony makowiec japoński, mamy tu także biały biszkopt oraz warstwę jabłek i krem budyniowy na bazie żółtek, a wszystko obowiązkowo oblane(...)polewą czekoladową. Pracy sporo zwłaszcza jeśli będziecie samodzielnie mielić mak, ale ciasto jest pyszne i do tego wygląda bardzo ciekawie, więc warto się natrudzić.  Ciasto makowe: 150 g masła 8 jaj 200 g cukru pudru 100g miodu płynnego 1 łyżeczka kakao 300 g suchego maku  1/2 szklanki mleka 4  łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Cynamonowe szczęście
Pierogi z ziemniakami i kaszą bulgur 40

Potrzebujemy:   Na farsz: 50 dag ziemniaków 2 średnie cebule 8 dag kaszy bulgur sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku masło do smażenia   Na ciasto:  3 szklanki mąki tortowej 1 mała łyżeczka soli 1 jajko 2 łyżki oleju około 1 szklanka ciepłej wody   Dodatkowo: mąka do podsypania stolnicy Wykonanie pysznych pierogów:   1. Farsz: Ziemniaki(...)miękkości według przepisu na opakowaniu, studzimy. Do ziemniaków dodajemy cebulę ( dwie łyżki cebuli z tłuszczem odkładamy do polania pierogów ) i kaszę, mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 2. Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, wsypujemy sól, wbijamy jajko i wlewamy olej, mieszamy, następnie stopniowo wlewamy ciepłą wodę i zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto zagniatamy kilka minut na stolnicy lekko posypanej mąką

Izabelawkuchni
Sernik bez sera z budyniem czekoladowym 52

zajęło… uznałam, że warto. Dziękuję za czytanie, korzystanie, zaglądanie i kibicowanie:)) Zapraszam po więcej, postaram się pisać częściej, a dziś zapraszam na czekoladowe niebo w gębie:)) mniam To ciasto to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Kruchy spód, kremowy budyń czekoladowy, ukryty ser z serków waniliowych, całość oblana polewą czekoladową, czyż nie brzmi to smakowicie? Zachęcam do wypróbowania przepisu, skala trudności(...)minimalna, każdy da radę a zaskoczy niejednego smakosza. Zapraszam po szczegóły:) Składniki: Kruche ciasto 2 szklanki (poj. 250ml)mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryna Kasia(12,5dkg) 1/2 szkl. cukru 2 jajka 1 żółtko Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, ręcznie lub w mikserze. Kwadratową lub okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem

gotuj ze mną

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję