ciasto - 163812 przepisów (strona:1208/10921)

Warzywa po smoczemu 34

Zupa krem z cukinii Zupa krem ze szparagów i cukinii Zupa wiosenna z cukinii i kapusty Zupa krem z batatów i cukinii Wiosenna zupa cukiniowa z koperkiem Kurczak w cieście francuskim z cukinią Kurczak z cukinią i sezamem Kurczak z cukinią w sosie pomidorowym Zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa Zapiekanka z cukinii z indykiem Makaron z sosem cukiniowo-śmietanowym Placki z cukinii(...)Zupa krem z cukinii Zupa krem ze szparagów i cukinii Zupa wiosenna z cukinii i kapusty Zupa krem z batatów i cukinii Wiosenna zupa cukiniowa z koperkiem Kurczak w cieście francuskim z cukinią Kurczak z cukinią i sezamem Kurczak z cukinią w sosie pomidorowym Zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa Zapiekanka z cukinii z indykiem Makaron z sosem cukiniowo-śmietanowym Placki z cukinii

Bardzo Gruby Smok
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 38

Dziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na kolejne pyszne ciasto z rabarbarem. Tym razem ciasto z serii ucieranych, bardzo wilgotne ale puszyste zarazem. Ciasto robi się z dodatkiem maślanki lub kefiru. To ciasto można zrobić nie tylko z rabarbarem, ale również z dodatkiem innych owoców sezonowych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 duże jaja 1 i 1/3 szkl(...)czubatych) 3 łyżki cukru kryształu  32g cukru waniliowego (2 małe opakowania) 100g masła  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Składniki wyjąć z lodówki na około godzinę przed przygotowaniem ciasta. Jajka umieścić w misce miksera. Dodać cukier kryształ I cukier waniliowy I ucierać na jasną puszystą masę. Do utartych jajek wlać maślanki i olej I zmiksować. Masa dość mocno się

Waniliowe Improwizacje
HIT rewelacyjne ciasto Latte Macchiato-mleczno kawowe , łatwe (przepis na dużą blaszkę)+FILM 42

Zapraszam Was dziś na po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są Bardzo delikatne, kawowe z pysznym kremem z mleka w proszku i serków homogenizowanych. Jest niezwykle delikatne, kremowe, bardzo ładnie i elegancko wygląda-zdjęcia nie oddają w pełni jego uroku. Składa się z delikatnego biszkoptu, kremu, biszkoptów a wszystko to oprócz kremu nasączone jest mocną kawą(...)Ciasto nada się na każdą okazję, jest bardzo proste i szybkie do robienia, każdy sobie poradzi z jego przygotowaniem Bardzo polecam, jest na prawdę wspaniałe-musicie je zrobić :)  \ zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku  SKŁADNIKI BLASZKA 25x35CM używam szklanki 250ml  BISZKOPT 6 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej tortowej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik cannolo na cieście francuskim 35

Ciasto o korzeniach włoskich z francuskim twistem. Błyskawiczne, oryginalne w smaku i w wyglądzie. Zainspirowałam się przepisem jednego z gotujących celebrytów, który zobaczyłam dzień po powrocie z Sycylii. Tam cannolo się urodziło i smakuje, jak nigdzie indziej.  Delikatność kremowego nadzienia z najlepszej jakości ricotty i kruchość rurki przypominającej w smaku nasze rodzime faworki. Czekałam na okazję, by wrócić(...)sprzed lat,  ale moje ochy już stonowane, nie przez tak duże O.  Niezmiennie jednak polecam - jeśli doceniać ten wyjątkowy wypiek, to tam. Doskonałej jakości ricotta, pistacje i ciasto o wyjątkowej kruchości. Ale nie ukrywam, z ciastem francuskim to ricottowo - pistacjowe  nadzienie współgra naprawdę dobrze. Polecam śmiało, jest naprawdę pyszne.  Składniki: Gotowe ciasto francuskie - jeden rulon

Kronika Piekarnika
Chleb na zakwasie i drożdżach 46

drożdżach Szybki chleb pszenno-żytni przygotowuje się bardzo prosto i jak na domowy chleb , całkiem ekspresowo. Wszystkie składniki należy tylko zagnieść i w zasadzie postępować jak przy zwykłym cieście drożdżowym.  Czy można łączyć zakwas z drożdżami? Wiele osób zadaje pytanie: czy mogę użyć drożdży do chleba na zakwasie? To jak najbardziej możliwe. Jeśli interesuje Cię przepis na szybki chleb(...)Upieczesz z niego dwa rustykalne, chrupiące bochenki o puszystym wnętrzu.  Jeśli masz ochotę na chleb na zakwasie i drożdżach z ziarnami, nic nie stoi na przeszkodzie, by do ciasta dorzucić trochę ziaren słonecznika.  Domowy chleb przepis Na mojej stronie zgromadziłam mnóstwo przepisów na domowy chleb i domowe bułki ( TUTAJ znajdziesz wszystkie moje przepisy na pieczywo). Tak naprawdę

Lekcje w kuchni
Colomba pasquale / Domowa colomba wielkanocna 43

migdałami i cytrusami. Wielkanoc w stylu dolce vita!  Miękka, pachnąca wanilią, migdałami i skórką pomarańczową – włoska colomba to must-have na Wielkanoc. Colomba pasquale,  to tradycyjne włoskie ciasto wielkanocne, które kształtem przypomina gołębicę – symbol pokoju i odrodzenia. Delikatne, puszyste wnętrze z aromatem cytrusów, wanilii i kandyzowanej skórki, a na wierzchu chrupiąca skorupka z migdałów i cukru.  Włosi(...)Colomba di Pasqua –  symbolizujące pokój i nadzieję. Nazwa oznacza... gołębicę,  a symboliczny kształt ptaka z rozpostartymi skrzydłami – znaku pokoju i odrodzenia , idealnie wpisującego się w klimat Wielkanocy. Ciasto to można porównać do bożonarodzeniowego panettone, ale colomba ma inny smak, kształt i konsystencję :  Oto prosty przepis na klasyczną włoską colombę pasquale – w wersji domowej, bez konieczności użycia zakwasu

Zakamarki mojej kuchni
Makowa tarta z kremem i gruszkami 36

Dziś dla Was szybka, przedświąteczna propozycja - moja tarta makowa. Upiekłam ją spontanicznie, bo w planach miałam kruche, makowe  wielkanocne ciasteczka, nie tartę. Podwoiłam jednak proporcje ciasta i poza ciasteczkami - oto ona.  Na kruchym, intensywnie makowym spodzie krem z serka ricotta  i białej - karmelowej czekolady, a w kremie miękkie, troszkę korzenne gruszki. Tarta jest pyszna, chrupiąca, delikatna(...)osłoneczniona w tym roku ta okołoświąteczna aura.  Moja tarta również jakieś takie słoneczne skojarzenia przywołuje, czyż nie? Składniki: proporcje na formę o średnicy około 22 cm - 23 cm. Ciasto kruche makowe: 160 gram mąki pszennej 60 gram maku mielonego 100 gram miękkiego masła 2 żółtka szczypta soli 60 gram cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 gram

Kronika Piekarnika
Ciasto Pawełek 41

Ciasto Pawełek to idealny wypiek dla miłośników czekoladowych słodkości. Zainspirowane popularnym batonem o nazwie Pawełek. Artykuł Ciasto Pawełek pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciasto drożdżowe z owocami 58

Ciasto drożdżowe z owocami to wspaniały wypiek, który doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Przepis jest bardzo prosty, a ciasto pachnące, puszyste i przepyszne! Składniki Ciasto 4 szkl mąki pół szkl cukru 3 jajka 1 szkl ciepłego mleka 120 g rozpuszczonego masła 25 g drożdży świeżych szczypta soli Kruszonka 2/3 szkl mąki 1/4 szkl cukru + cukier waniliowy 50 g zimnego(...)pół szklanki mleka + 2 łyżki mąki (z odmierzonych). Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, rozbełtane jajka z cukrem, pozostałe mleko i wlać zaczyn, wyrobić ciasto ok. 5 min, dodać masło i wyrabiać kolejne 10 min. Odstawić do podwojenia objętości. Ciasto przełożyć do blaszki (23×35), wyrównać i powciskać owoce, przykryć ściereczką

Wasze Przepisy
muffinki leśny mech z wiśniami 49

składniki na ciasto: 100 g szpinaku, świeżego 3 jajka 120 g cukru 240 g mąki 100 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Szpinak blendujemy z olejem. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do puszystej masy jajeczne dodajemy papkę szpinakową oraz ekstrakt cytrynowy i miksujemy tylko do połączenia się składników. Następnie dodajemy przesianą mąkę(...)proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na muffinki (12szt.) wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy w ok. 170 st. do tzw. suchego patyczka, przez ok. 35 min. Upieczone babeczki studzimy na kratce. Następnie z każdej babeczki ścinamy wierzch ciasta, trochę wydrążamy łyżeczką dziurkę. Wydrążone i ścięte ciasto kruszymy. składniki na krem

Domowy Smak Jedzenia
Francuskie wytrwane ciasteczka z porem i boczkiem 51

razy lepsze, bo wiadomo – nie z proszku. I ten smak, pewnie nawet jeszcze nie próbując, macie go już na języku, wyobraźcie sobie dodatkowo zawinięty w chrupiące maślane ciasto. Przyjemność której trudno się oprzeć – pyszne na ciepło, na zimno też super, do pudełka do pracy czy dla dzieciaków do szkoły. Składniki (na 5 ciastek): opakowanie gotowego ciasta francuskiego 100g(...)dodajemy boczek z porem oraz starty na tarce ser – dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem.   Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy wzdłuż na pół. Następnie wspomagając się linijką, mierzymy ciasto na długość, po czym dzielimy na 5 i zaznaczamy odpowiednio na cieście ile nam wyszło. – dzielimy

Smaczna Strona
ciasto MALINOWY PUCH (malinowo czekoladowe na biszkopcie)+FILM 59

Cześć Kochani, dziś kolejna propozycja pysznego ciasta-tym razem polecam Wam wspaniałe ciasto Malinowy Puch. Znalazłam ostatnio w zamrażarce maliny i postanowiłam je wykorzystać, tak oto powstało to piękne i pyszne ciacho. Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikami i pianką czekoladową. Jest ono nie nadmiernie słodkie, leciutkie i pięknie wygląda. Bardzo polecam i zapraszam(...)zapraszam też na film z przygotowaniem ciasta krok po kroku :)  SKŁADNIKI blaszka 25x35cm używam szkl 250ml  BISZKOPT -4 jajka -0,5 szkl cukru -0,5 szkl mąki pszennej tortowej -łyżeczka proszku do pieczenia MUS MALINOWY -500g malin -600ml gorącej wody -2 galaretki malinowe takie na 500ml wody szuka  PIANKA CZEKOLADOWA -500ml śmietanki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Francuskie wytrwane ciasteczka z porem i boczkiem 52

razy lepsze, bo wiadomo – nie z proszku. I ten smak, pewnie nawet jeszcze nie próbując, macie go już na języku, wyobraźcie sobie dodatkowo zawinięty w chrupiące maślane ciasto. Przyjemność której trudno się oprzeć – pyszne na ciepło, na zimno też super, do pudełka do pracy czy dla dzieciaków do szkoły. Składniki (na 5 ciastek): opakowanie gotowego ciasta francuskiego 100g(...)dodajemy boczek z porem oraz starty na tarce ser – dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem.   Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy wzdłuż na pół. Następnie wspomagając się linijką, mierzymy ciasto na długość, po czym dzielimy na 5 i zaznaczamy odpowiednio na cieście ile nam wyszło. – dzielimy

Smaczna Strona
Pizza z blachy 73

przekąskę . Tę pizzę zrobić można oczywiście z ulubionymi dodatkami, ja w tym przepisie stawiam na prostą wersję czyli połączenie szynki z pieczarkami . Przygotowanie domowej pizzy zaczynam od zrobienia ciasta, które to ciasto bazuje na mące pszennej typu 00. Mąka ta jest mąką idealną do pizzy albowiem dzięki swojej bardzo drobnej strukturze i niskiej zawartości glutenu, wchłania ona szybko wodę. Ciasto(...)mąki wchłania mniej wody, co sprawia, iż po upieczeniu ma ono bardziej chrupiącą skórkę. Mąkę tę łączę z odrobiną oliwy, letnią wodą, solą, cukrem oraz drożdżami instant . Po wyrobieniu ciasta odstawiam je do wyrośnięcia i kiedy gotowe rozprowadzam je na blaszce, smaruję pomidorami z puszki i wykładam dodatkami. Pizzę odstawiam do wyrośnięcia, po czym piekę do momentu, w którym jest

MeCooks
Ciasto z galaretką 82

Dziś spontanicznie i trochę na szybko zrobiłam ciadto z galaretką. Ciasto wymyślone na potrzeby chwili, więc bez konkretnej nazwy. Na dworze zrobiło się ciepło i słonecznie więc nabrałam ochoty na takie lekkie ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką. Ciasto wyszlo fajnie orzeźwiające, lekko owocowe i kolorowe. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 7 jaj 1 szkl cukru kryształu(...)blachy lub tortownicy o wymiarach 25x35cm. Piec w temperaturze 170 stopni ok. 40 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt wystudzić o przekroić na 3 blaty. Pierwszy spodni blat ciasta umieścić spowrotem w blaszce. Do nasączenia: 400ml wrzątku  Sok z połowy cytryny 3-4 łyżeczki cukru Wszystkie wymienione składniki wymieszać w szklanej salaterce i odstawić do wystygnięcia. Częścią ponczu

Waniliowe Improwizacje