mielone - 47549 przepisów (strona:1197/3170)

„Łódeczki” z ciasta francuskiego z mozarellą i mięsem 138

tego ciasta i często z niego korzystam. Te łódeczki zrobiłam na kształt i podobiznę chaczapuri, które uwielbiam Składniki na 2 porcję: – 1op. ciasta francuskiego – 250g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka) – 1 cebula – 200g świeżego szpinaku – 2 ząbki czosnku – 100g twardej mozarelli – 1 żółtko do posmarowania „łódeczek” – zioła

Smaki Armine
SAŁATKA Z BATATÓW I POMARAŃCZY 134

około 800g) ● 2 pomarańcze ● 4 garści roszponki (lub rukoli, listków młodego szpinaku…) ● 2 czerwone cebule ● 30 g orzechów laskowych ● 2 łyżki miodu ● 2 łyżki soku z cytryny ● 2 łyżeczki mielonego cynamonu Na dressing : ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 2 łyżki miodu ● 1 łyżeczki musztardy Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200°C. Bataty umyj i obierz. Pokrój w kostkę, wrzuć

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Barszcz śledziowy 113

filetów śledziowych matiasów   gęsta śmietana 18%   2 cebule   2 – 3 liście laurowe   kilka ziaren ziela angielskiego   1 łyżka cukru   czarny pieprz grubo mielony   5 łyżek octu   ok. ½ litra wody  Przygotowanie: W garnku zagotowałem ½ litra wody z octem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem i cukrem. Cebulę pokroiłem dość grubo w półtalarki

R'n'G Kitchen
Chiński kurczak gongbao 199

czosnku 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka ketchupu 1,5 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 szczypta chili 2 łyżki oleju 1/2 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych sól do smaku Przygotowanie: 1.   Kurczaka kroimy w kostkę. 2.   Wkładamy kawałki kurczaka

Prosto z Kotła
Flaczki z boczniaków 130

Składniki: 1/2 kg boczniaków 1 średnia marchewka 1 mała pietruszka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 litr bulionu 2 liście laurowe 1 łyżka majeranku 3 ziarenka ziela angielskiego szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Boczniaki delikatnie umyć, osuszyć i pokroić w grube paski. Pietruszkę i marchewkę obrać

Oryginalny smak
Sernik z karmelem i orzechami pekan 170

karmelem i orzechami pekan - składniki: (Tortownica o średnicy około 26 cm)  Spód: 200g kruchych ciasteczek/herbatników 5 dużych łyżek masła/margaryny 1/2 łyżeczki soli Masa serowa: 900g mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka) 200g cukru 3 jajka  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego (ew. śmietany) 1 łyżeczka cukru waniliowego  skórka

Di gotuje
DOMOWY KEBAB DROBIOWY Z PIEKARNIKA 108

jeśli macie ochotę na domowego kebaba zapraszam do skorzystania z przepisu :)  Składniki: * 6 pojedynczych piersi z kurczaka * 1/3 szklanki oleju * 1 płaska łyżeczka soli * 1 płaska łyżeczka papryki mielonej słodkiej * 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka * 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego * 1 płaska łyżeczka oregano suszonego Dodatkowo: * pół większego ziemniaka * 2 patyczki do szaszłyka * odrobina folii aluminiowej Wykonanie

Zrób to smacznie
Sałatka z pieczarkami i bulgurem 174

bulguru – zobacz poradnik Jak ugotować bulgur 200g pieczarek 3 marchewki olej 3 łyżki prażonych ziaren słonecznika 1-2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz czarny świeżo mielony 3-4 listki posiekanych świeżych ziół – u mnie bazylia, szczypiorek, oregano Jak zrobić sałatka z pieczarkami i bulgurem: Najpierw pieczarki myjemy, kroimy w plastry i krótko podsmażamy

Dorota Smakuje
Naleśniki gryczane – 2 składniki 151

naleśniki gryczane: 2 szklanki mąki gryczanej 3 szklanki mleka roślinnego – ja użyłam domowego kokosowego – przepis dodatkowo: 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu mielonego 2 łyżki oleju Jak zrobić naleśniki gryczane: Zaczynamy od mąki – wsypujemy ja do miski. Następnie dodajemy sól, cukier, cynamon i mieszamy. Potem dodajemy olej i napój kokosowy (mleko roślinne

Dorota Smakuje
Pulpety z pora i kaszy jaglanej 120

pyszne, nietypowe ale warte zainteresowania:) Zapraszam więc do przepisu. Składniki 2 pory marchewka, pietruszka 1/2 czerwonej świeżej papryki 2 ząbki 50 g groszku konserwowanego 400 g kaszy jaglanej, ugotowanej mielona kolendra łyżka łyżeczka rozmarynu suszonego lub świeżego 40 g suszonych grzybów sól, pieprz Sos 4 świeże pomidory, pokrojone w kostkę 10 g suszonej papryki 100 g płatków migdałowych

gotuj ze mną
Kotlety jajeczne z brokułem 139

rozwiązanie na szybki, pełnowartościowy i smaczny obiad. Składniki (na 10 placków): 5 jajek ugotowanych na twardo mały brokuł (ok. 250 g) duże jajko łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki mielonej kozieradki sól pieprz olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki. Głąba ewentualnie obrać i pokroić na drobne kawałki. Brokuła w kawałkach wrzucić na osolony wrzątek i gotować do miękkości

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik nowojorski 266

Sernik nowojorski to sernik bardzo popularny za oceanem. Mój sernik zrobiłam z polskiego twarogu trzykrotnie mielonego a nie serka philadelphia jak wskazuje oryginał. Jeśli macie serek philadelphia jak najbardziej możecie go użyć. Sernik nowojorski to kremowe i gęste ciasto. Podaje się go bez dodatków, ale jeśli macie ochotę wzbogacić jego wygląd i smak np. owocami … Czytaj dalej Sernik

Pieprzyć z Fantazją
Szaszłyki z ananasem boczkiem i kurczakiem 203

przepisy na szaszłyki . Składniki: 400 g piersi z kurczaka 200 g boczku wędzonego w plastrach 1 ząbek czosnku 200 g ananas Oliwa z oliwek 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 1/3 łyżeczki chili w proszku 1/2 łyżeczki wędzonej papryki Sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi kurczaka kroimy w w niedużą kostkę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ 114

pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec ok 40-45 min w 180 st.C . Gdy ostygnie ciasto przekroić na 2 części.  Masa serowa:  80 dag mielonego białego sera ok 1 szklanki cukru 25 dag masła 4 żółtka 1/2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru Masło roztopić,dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami. Zagotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Gulasz cebulowy 117

łopatki lub szynki) 2 dojrzałe jabłka 2 duże cebule Dodatkowo: olej do smażenia 150 ml czerwonego wina 250 ml soku jabłkowego łyżka musztardy sarepskiej łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka mielonej papryki Sól, pieprz Jak zrobić gulasz cebulowy? Wieprzowinę pokrój na w miarę równą, sporą kostkę o boku około 2 cm. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokrój

okolicepalnika.pl