mielone - 47549 przepisów (strona:1190/3170)

Jogurtowe ciasto z rabarbarem / Yogurt Rhubarb Bread 127

ciasto z rabarbarem, składniki: na keksówkę o wymiarach 10x20 cm: 2 szklanki mąki  (używamy szklanki o pojemności 250ml), szklanka jogurtu greckiego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, duża szczypta mielonej wanilii, opcjonalnie, 3/4 szklanki cukru, 2 jajka, 1/3 szklanki oleju, ok. 6 małych, cienkich łodyg rabarbaru (lub 3 większe), skórka starta z dużej cytryny Jogurtowe ciasto z rabarbarem, przygotowanie

Lekcje w kuchni
Botwinka kiszona w czosnkowej maślance 128

płaska łyżeczka soli na 500 ml maślanki 1 ząbek czosnku na 500 ml maślanki kawałek świeżego chrzanu  – około 5 cm opcjonalnie  –  szczypta nasion kminku, mielonej kolendry Wykonanie Umyte liście i łodygi botwinki  kroimy na kawałki,  korzeń w cienkie plasterki lub w kostkę.  Obrany czosnek miksujemy z częścią maślanki ( 500 ml) około

Tajemnice Smaku
Krucha Tarta Z Kokosowym Budyniem I Rabarbarem 128

chcemy, możemy ominąć ten krok) Złożenie ciasta 4. Ciasto rozwałkowujemy na kształt formy ( jeśli nie macie wyjmowanego dna w formie to najpierw posmarujcie je masłem i obsypcie bułką albo mielonymi orzechami lub kasza manna ) i wylepiamy nim formę. 5. Na ciasto wykładamy przestudzony budyń i równomiernie go rozprowadzamy, a na budyń wyjmujemy rabarbar (starajmy się wykładać go bez powstałej

Gotowanie...to proste !
143. Obiad w 20 minut, czyli makaron z brokułami, wędzonym łososiem, suszonymi pomidorami i serkiem śmietankowym 111

śmietankowego -słoiczek suszonych pomidorów - 1 cebula biała - 1 duży ząbek czosnku  - 1łyżeczka masła - świeża natka pietruszki, tymianek cytrynowy,  - świeżo zmielona sól i pieprz, odrobina suszonego czosnku i mielonej gałki muszkatołowej Przygotowanie:  Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Brokuł rozdzielamy na różyczki i gotujemy na parze ( w specjalnym garnku, w parowarze lub na sitku

Symfonia Smaków
PIECZONE ZIEMNIAKI 119

minutach pieczenia mieszam delikatnie łyżką, aby ziemniaki upiekły się równomiernie. Podaję gorące ze zsiadłym mlekiem i traktuję jako samodzielne danie lub jako dodatek, np. do kotletów schabowych, mielonych, sznycli, szaszłyków mięsno-warzywnych. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Urządzamy kuchnię. Kuchnia w stylu retro 103

schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty Grochówka wojskowa zupa grochowa po polsku Gołąbki z mięsem mielonym w kapuście włoskiej Artykuł Urządzamy kuchnię. Kuchnia w stylu retro pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Tajska zupa z czerwonym carry i makaronem 152

wyciśniętego soku z limonki 1 do 2 łodyg trawy cytrynowej drobno posiekanej, lub 3 do 4 łyżki mrożonej trawy cytrynowej 1 kawałek galangalu wielkości kciuka pokrojonego drobno ,lub szczypta mielonego 1 szklanka świeżych grzybów (takich jak shiitake, w plasterkach) 2 szklanki baby bok choy -liście duże lub posiekane, 1 szklanka pomidorów cherry 6 szklanek bulionu z kurczaka 1 puszka

w mojej kuchni
Tajska zupa z czerwonym carry i makaronem 136

wyciśniętego soku z limonki 1 do 2 łodyg trawy cytrynowej drobno posiekanej, lub 3 do 4 łyżki mrożonej trawy cytrynowej 1 kawałek galangalu wielkości kciuka pokrojonego drobno ,lub szczypta mielonego 1 szklanka świeżych grzybów (takich jak shiitake, w plasterkach) 2 szklanki baby bok choy -liście duże lub posiekane, 1 szklanka pomidorów cherry 6 szklanek bulionu z kurczaka 1 puszka

mojej kuchni
Klops z dziczyzny i wieprzowiny ze szczypiorkiem 161

mięsa z dzika 30 dag wieprzowiny 2 duże jajka ok. 5 łyżek kaszy manny lub bułki tartej pęczek szczypiorku i mały pęczek koperku ugotowana marchew sól, pieprz mielony, czarny 25 dag pieczarek, cebula płaska łyżeczka wędzonej papryki Przygotowanie: Mięsa i marchew zmielić Dodać jajka, przesmażone pieczarki z cebulą, wymieszać Szczypiorek i koperek pokroić, wsypać do masy mięsnej Dodać przyprawy

Proste Potrawy
Placek z rabarbarem i truskawkami, czyli klasyka wiosennych słodkości 152

mąki 90g masła 4-5 łyżek zimnej wody 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 300g rabarbaru 250g świeżych truskawek skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1/3 szklanki brązowego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Sposób przyrządzenia Ciasto: 1. Ze wszystkich składników zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj w kulę i schłodź w lodówce

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Proste przepisy z makaronem 137

sosem śmietanowo-serowy m 3. Makaron z serem na słodko 4. Makaron z boczkiem i jajkiem 5. Makaron z zielonym pesto 6. Makaron z sosem pomidorowym i mięsem mielonym 7. Makaron z kiełbasą 8. Kurczak w sosie serowym. Kurczak w sosie gorgonzola 9. Makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym z kurczakiem 10. Błyskawiczny sos pomidorowy 11. Błyskawiczny sos śmietanowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos z fetą (dip) 113

grilla. Można nim polać również gotowane lub pieczone warzywa np. kalafior, brokuł, cukinię.   Sos polecam do… ** Paluszków serowych z ciasta francuskiego ** Cukinii faszerowanej mięsem ** Gniazdek z mięsa mielonego ** Szaszłyków drobiowych z ananasem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny (ok. 180-200 g) 100 g fety 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki oliwy

Kulinarny S.O.S.
Tarta z kiszoną kapustą 121

potrzebować: 500g mąki graham, 200g masła, łyżeczkę soli, 3 żółtka. Do przygotowania farszu będziesz potrzebować: marchewkę, 400g kiszonej kapusty, cebulę, 4 pieczarki, 4 daktyle, łyżkę oleju rzepakowego, 1/4 łyżeczki mielonych goździków, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kminku, białko jaja. 1. Do mąki dodaj twarde, pokrojone w kawałki masło, sól i żółtka, po czym szybko zagnieć

Z notatnika dietetyka
Zasmażane buraczki 135

pietruszki. P.S. Jeśli będzie już gotować buraki zastanówcie się, czy nie ugotować dodatkowej sztuki lub dwóch, które będziecie mogli wykorzystać następnego dnia, np. do przygotowania buraczanych kopytek , buraczanego kotleta mielonego czy sałatki z białej fasoli i buraka

Z notatnika dietetyka
Słowenia - Czokoleśnik, czyli owsianka z kakao i orzechami laskowymi 128

owsianego)  - 1.5 łyżki syropu z agawy (można zastąpić łyżką cukru lub innego słodzika) - 1 kostka gorzkiej czekolady - kilka malin (opcjonalnie, do podania) Przygotowanie:  1) Płatki owsiane lekko mielimy w młynku do kawy lub blenderze - nie chcemy ich zmielić na mąkę, potrzebujemy je zaledwie lekko rozdrobnić. W młynku do kawy powinno to zająć dosłownie sekundę. Zmielone płatki przekładamy(...)pojemnika, w którym będziemy przechowywać gotowy czokoleśnik. 2) Siemię lniane i orzechy laskowe mielimy na mączkę (szczególnie w przypadku orzechów zajmie to przynajmniej kilka sekund; warto od czasu do czasu dać młynkowi chwilę odpoczynku). Zmielone siemię lniane i orzechyn oraz pozostałe skladniki - kakao, cynamon i cukier waniliowy dodajemy do płatków owsianych. Dokładnie mieszamy. Taki słoiczek z czekoleśnikiem może sobie spokojnie

Roślinożerni urlopowicze