mielone - 47549 przepisów (strona:1184/3170)

Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy 75

push({}); Drukuj Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy Składniki 4 duże marchewki 1 mała cukinia 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g czerwonej soczewicy 0,5 łyżeczki papryki mielonej sól pieprz 1/3 szklanki oleju 3 jajka 1 szklanka bułki tartej 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki Instrukcje Soczewicę płuczemy i gotujemy do miękkości (około 10 minut

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa krem z dyni z grzankami 91

zrobienia. Mniam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa krem z dyni z grzankami Składniki 500 g dyni 4 średnie marchewki 1 średnia cebula 0,5 l wywaru warzywnego sól pieprz mielony 0,5 łyżeczki imbiru 0,5 łyżeczki kurkumy szczypta cynamonu 3 ziarnka ziela angielskiego 1 listek laurowy 3 łyżki pestek dyni podprażonych na suchej patelni grzanki łyżka masła

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z ananasem 96

ciasto: 300 g mąki pszennej 120 g masła 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru pudru Składniki na masę twarogową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego (z wiaderka) 6 żółtek 2 budynie śmietankowe z cukrem 120 g cukru pudru 500 ml mleka 1 duża puszka ananasów Składniki na bezę: 6 białek 180 g drobnego cukru

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik krakowski 84

mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 170 g zimnego masła 2 żółtka 1 całe jajko Składniki na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego, z wiaderka lub śmietankowego 150 g masła 8 jajek + jedno do posmarowania 200 g drobnego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Instrukcje

To co lubię - gotuję i polecam
Ketchup z cukinii 86

dodałam 200 g passaty pomidorowej i 200 g koncentratu) 1,5 łyżki soli 2 łyżeczki papryki słodkiej Jeśli chcecie wersję na ostro dodatkowo 2 łyżeczki ostrej papryki i łyżeczkę mielonego pieprzu. Instrukcje Cukinię myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy pestki, ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę, posypujemy solą i odstawiamy na 2 godziny. Całość gotujemy na małym ogniu

To co lubię - gotuję i polecam
Pita z kurczakiem i warzywami 86

mieszamy razem z 3 łyżkami ketchupu Sos czosnkowy: Składniki: pół szklanki jogurtu greckiego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub roztarty ze szczyptą soli, 1 łyżeczka suszonego oregano, świeżo mielony pieprz. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka minut żeby smaki się połączyły Sos tysiąca wysp: Składniki: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, 1 łyżeczka musztardy

To co lubię - gotuję i polecam
Paprykarz 117

mintaja świeżego lub mrożonego (waga po rozmrożeniu) mały słoiczek koncentratu pomidorowego 80 g 3-4 łyżki ostrego ketchupu (bez konserwantów) 1 łyżka papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej ½ łyżeczki pieprzu mielonego (opcjonalnie) sól Instrukcje Ryż zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości (nie może być twardy). Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę

To co lubię - gotuję i polecam
Nuggetsy z kurczaka 121

Nuggetsy z kurczaka Składniki Składniki na marynatę: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka (najlepiej zagrodowego) – świetnie smakuje również indyk 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego czosnku 0,5 łyżeczki pieprzu lub papryki ostrej (opcjonalnie) Składniki na ciasto: ¾ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mleka 2 jajka 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka

To co lubię - gotuję i polecam
Pulled pork – szarpana wieprzowina 91

window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulled pork – szarpana wieprzowina Składniki 2,5 kg łopatki wieprzowej Składniki na marynatę: 1 łyżeczka chilli (opcjonalnie) 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka kminu rzymskiego mielonego 1 łyżka soli 6 płaskich łyżek brązowego cukru 1 średnia cebula pokrojona na kawałki 4-5 ząbków czosnku Składniki na solankę: 2 l wody 5 płaskich łyżek brązowego cukru

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa krem z marchewki 81

oliwy z oliwek 1 łyżeczka tymianku świeżego lub suszonego 100 ml śmietanki 22 % 1 l wywaru warzywnego lub rosołu sól pieprz 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 2 szczypty mielonego imbiru (opcjonalnie) Grzanki: kilka kromek bułki wrocławskiej 2 łyżki masła Instrukcje Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy startą marchewkę i przesmażamy kilka minut

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z brzoskwiniami 82

ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g cukru 100 g masła 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na sernik: 1 kg sera śmietankowego, 2 – krotnie mielonego lub z wiaderka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (65 g) 65 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 200 g ½ szklanki oleju (100 g) ¾ szklanki mleka 4 żółtka 2 całe jajka

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik dyniowy na mocno czekoladowym spodzie 87

posiekanych orzechów (100 g) nerkowce, włoskie, laskowe – dowolne szczypta soli Składniki na masę serową: 350 g dyni (waga po obraniu, przed pieczeniem) 1 kg białego sera 3 krotnie mielonego lub z wiaderka 5 jajek 180 g cukru 80 ml śmietanki kremówki (30 % lub 36 %) 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 średnio czubata łyżeczka cynamonu Instrukcje W niewielkim garnku

To co lubię - gotuję i polecam
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 77

szpinaku mrożonego, rozdrobnionego – ( 450 g szpinaku mrożonego) 2 czubate łyżki mąki 4 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 50 ml mleka ½ łyżeczki soli szczypta gałki muszkatołowej duża szczypta pieprzu mielonego 300 g serka śmietankowego 300 g łososia wędzonego w plastrach 1 łyżka chrzanu – opcjonalnie Instrukcje Szpinak rozmrażamy na sicie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski, dodajemy żółtka

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego 90

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego Składniki 5 jajek 2 budynie śmietankowe 2×35 g bez cukru 1 kg sera z wiaderka lub 3-krotnie mielonego 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego) 530 g opcjonalnie garść rodzynek lub suszonej żurawiny Instrukcje W misce miksujemy żółtka, budynie, mleko skondensowane i ser. W osobnej misce ubijamy pianę

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 99

Sernik na zimno to także idealny deser na upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami i galaratkę. Danie Ciasto Składniki 1 kg sera 2 -krotnie mielonego lub z wiaderka (ser z wiaderka (czytajcie etykiety) 600 g truskawek świeżych lub mrożonych (blendujemy) + kilka do dekoracji 250 g mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 4 galaretki truskawkowe

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania