mielone - 47549 przepisów (strona:1182/3170)

TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO 85

Bazylia – 15 średnich listków – Awokado – Czosnek – 1 ząbek – Cebula czerwona – Sos Teriyaki – 1 łyżka – Sezam biały do panierowania – Sok z 1/3 limonki – Jajko – Sól do smaku – Pieprz czarny świeżo mielony do smaku – Oliwa PRZEPIS: GUACAMOLE Awokado wydrąż łyżką do miseczki, dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz sok z limonki, posól i popieprz do smaku wymieszaj. SALSA Z MANGO

globuskulinarny
Pierogi z kaszą gryczaną, fetą i suszonymi pomidorami 93

gryczanej 2)       10 szt suszonych pomidorów 3)       200 g sera feta 4)       pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: 1.   Przygotowujemy farsz do pierogów: Kaszę gryczaną miksujemy blenderem, fetę rozdrabniamy widelcem, a suszone pomidory kroimy w kostkę i wszystkie składniki łączymy w misce. Doprawiamy pieprzem

Na kulinarnym poligonie
"Szarlotka" z korzenną dynią 97

obranej i wydrążonej dyni 2)       galaretka pomarańczowa 3)       łyżka cynamonu 4)       pół łyżeczki mielonych goździków 5)       2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 6)       300 g cukru 7)       pół łyżeczki imbiru

Na kulinarnym poligonie
Śledzie po kaszubsku 98

cebule 3)       250 g rodzynek 4)       koncentrat pomidorowy (ok. 250 g) 5)       2 łyżeczki mielonych goździków 6)       sól, pieprz 7)       2 łyżki octu lub sok z cytryny 8)       łyżeczka

Na kulinarnym poligonie
Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem 98

plasterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. 2.     Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. 3.   Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę (lub olej) i ocet jabłkowy, doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz cukrem. 4.     Na talerzu układamy roszponkę, na niej kawałki wędzonego łososia, plasterki awokado i posypujemy kukurydzą i prażonymi pestkami słonecznika. Taką sałatkę polewamy

Na kulinarnym poligonie
Pierogi z mięsem z rosołu 92

powinno być elastyczne i sprężyste. Do wyrabiania ciasta możemy użyć również miksera z odpowiednią końcówką. 2.     Przygotowujemy farsz: 1)      Mięso oraz warzywa z rosołu mielimy w maszynce do mielenia mięsa. 2)    Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju aż będzie miękka. 3)   Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę i doprawiamy

Na kulinarnym poligonie
Makaron z boczkiem, kaparami i oliwkami 97

cebula 7)       6 łyżek oliwek 8)       kilka łyżeczek kaparów 9)       pieprz czarny świeżo mielony 10)    chili 11)    garść rukoli 12)    150 g sera żółtego Sposób przygotowania 1.     Makaron gotujemy al dente. 2.   Boczek i cebulę

Na kulinarnym poligonie
Makaron z wędzonym łososiem, cukinią i kaparami w kremowym sosie 97

serek kremowy śmietankowy (ok. 150 g) 9)       5 łyżek kaparów 10)    sól, pieprz czarny świeżo mielony 11)    chili 12)    sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: 1.   Makaron gotujemy al dente. Po ugotowaniu odcedzamy, ale pozostawiamy trochę wody, w której gotował się makaron (mniej więcej pół szklanki

Na kulinarnym poligonie
Konfitura z czerwonej cebuli 93

wina półwytrawnego (może być czerwone lub białe) 6)        125 ml wody 7)        sól, pieprz czarny mielony 8)        suszony tymianek Sposób przygotowania: 1.    Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę i chwilę podsmażamy. Następnie

Na kulinarnym poligonie
Sałatka warzywna na zimę – obiadowa 135

kapusta 0,5 kg marchewki 1 kg cebuli 1 główka czosnku Przyprawy: 1 szklanka octu 3/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 – 4 łyżki soli 3 łyżki pieprzu mielonego 6 liści laurowych 3 łyżki gorczycy 10 kulek ziela angielskiego 1 torebka suszonego koperku Sałatka warzywna na zimę – obiadowa Wykonanie 1. Kapustę i cebule drobno kroimy, natomiast marchew

Kuchnia Na Wypasie
Sernik gotowany z polewą czekoladową. 96

ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 170 g cukru pudru 180 g śmietany 18 % 1 czubata łyżeczka amoniaku Składniki na masę: 1 i ½ kg sera białego dwukrotnie mielonego (może być z wiaderka) 4 żółtka 150 g masła 300 g cukru garść rodzynek 20 g mąki ziemniaczanej 130 ml mleka Składniki na polewę: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej

To co lubię - gotuję i polecam
Surówka z kapusty kiszonej. 107

kapusty kiszonej. Zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka z kapusty kiszonej Składniki 0,5 kg kapusty kiszonej 1 marchew 0,5 małej cebuli cukrowej 1 łyżeczka cukru pieprz świeżo mielony oliwa z oliwek lub olej rzepakowy – kilka łyżek Instrukcje Kapustę dobrze odcisnąć i drobno pokroić. Marchew obrać i zetrzeć na średnich oczkach, cebulę pokroić bardzo drobno. Dodać

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik brzoskwiniowy 86

miękkiego masła 120 g cukru pudru 4 łyżki gęstej śmietany 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera białego, trzykrotnie mielonego 6 jajek 250 g cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 150 g masła stopionego i schłodzonego puszka brzoskwiń pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 żółte galaretki Instrukcje Składniki na spód

To co lubię - gotuję i polecam
Leczo 101

kolejnych 10 minutach pokrojony bakłażan i pomidory pokrojone na kawałki (rozpadną się). Nie trzeba dolewać wody ponieważ warzywa wypuszczą dużo soku. Całość solimy, a pod koniec duszenia dodajemy mielony pieprz. Jak już wszystkie warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze dusimy. Jeśli ktoś lubi pikantne potrawy może dodać odrobinę chili. Leczo możemy podać z pieczywem lub ryżem

To co lubię - gotuję i polecam
Botwinka 100

mała pietruszka pół małego selera 4 średnie ziemniaki 20 dag chudego mięsa 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka gęstej śmietany 30 % liść laurowy łyżka posiekanego koperku sól pieprz mielony Instrukcje Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Kiedy będzie miękkie kroimy na drobne kawałki, wrzucamy ponownie do wywaru. Marchew, pietruszkę i seler

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania