chleb - 26576 przepisów (strona:1182/1772)

Najlepsza grochówka 270

rozetrzeć i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Żeberka wyjąć z zupy, mięso obkroić i wrzucić z powrotem do garnka. Grochówkę najlepiej smakuje z ciemnym chlebem. Smacznego

Obiad gotowy
Chleb pszenny musztardowy 191

Ciasto na chleb  🍞  zostało wyrobione, na części podzielone, na paski rozwałkowane i musztardą posmarowane.🍴 Ciasto w harmonijkę złożone i do keksówki ułożone, czekało na wyrośnięcie, po wierzchu jajkiem muśnięte, w piekarniku upieczone, a po przestygnięciu ze smakiem zostało zjedzone.   😃 Składniki na keksówkę  o wymiarach   ok. 25/12 cm ciasto: 30 g świeżych drożdży

Moniki Smakołyki
Podpłomyki- smak dzieciństwa. 760

wersji egipskiej z zatarem w roli głównej.  Podpłomyki zazwyczaj robiło się u mnie w domu wtedy kiedy zostawało po prostu ciasto na pierogi, bądź w domu skończył się chleb. Podpłomyki to świetna opcja na spotkanie ze znajomymi, nadają się świetnie do podgryzania przy oglądaniu widowisk sportowych, do piwka czy jako szybka kolacja.  SKŁADNIKI: - 300 g mąki pszennej

SMYKWKUCHNI
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 173

które uważam za najsłabszy punkt programu. No cóż grzanka jak to grzanka, może trudno oczekiwać fajerwerków, ale wg mnie brakuje w nich kropki nad „i”. Otrzymujemy zwykły kawałek przypieczonego chleba z dodatkami, który każdy może zrobić sobie w domu (nie licząc może grzanki oliwkowej, przypominającej grubo siekaną tapenadę — jest świetna). Chociaż oczywiście mogą znaleźć one swoich zwolenników, którzy wpadną

Food Square
Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) 254

Dziś polecam Wam pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) idealnie smakuje w towarzystwie ziemniaków, klusek, makaronów, najróżniejszych surówek, a nawet samego chleba Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt pyszny U mnie taki gulasz znika bardzo szybko. Pamiętajcie tylko – próbujcie i jeszcze raz próbujcie. Przyprawy są najważniejsze i należy je dostosować do własnych upodobań

Słodkie okruszki
Mąka z żołędzi - kilka informacji, właściwości i zastosowanie 175

węglowodany 72,8 %   Sposób użycia: Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej - do wypieku chleba, bułek, ciasteczek oraz innych wyrobów. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań - gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową, np jako dodatek do: -makaronu  - omletów z jaj - placków ziemniaczanych (dodając

Di gotuje
Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą 261

paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Podajemy z chlebem lub ryżem

VioletoweKucharzenie
KULINARNE PODRÓŻE - BUKOWINA TATRZAŃSKA 205

jest 10% rabatu na całą kartę. Jedzenie jest przepyszne, domowe i nie drogie. Śniadania za 15 zł/os i jest ogromne. Standardowo jajecznica, parówki, ser, dżem, miód, dwa rodzaje chleba oraz kawa lub herbata czy kakao. Na przystawkę polecić mogę bez wątpienia smażony oscypek z żurawiną, na obiad kwaśnicę i pierogi!!!!  Fantastyczne!!! W życiu takich nie jadłam, ba próbowałam

pieprzny smaczek
WEGAŃSKA SAŁATKA LUNCHOWA 205

oliwa) to bardzo zdrowa kombinacja. Takiego lunchu w pracy pozazdroszczą Wam współpracownicy, takim obiadem w domu ucieszysz rodzinę. Polecam podać/spożywać z chlebkiem z siemienia lnianego, kromką dobrego chleba lub bez niczego. Uwielbiam! Składniki na jedną porcję: 1/2 główki organicznej kapusty pekińskiej, 1/3 szklanki plasterków białej rzodkwi, 1/2 awokado, 1,5 łyżki zmielonych pestek dyni, 1 łyżka oliwy extra

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kim dla Ciebie jest Twoja babcia? 188

samopoczucie, że stać ja, aby pomagać. Niestety, dobre samopoczucie dziadków kończy się w momencie choroby, która ogranicza mobilność. Zostają sami ze swoimi problemami. Pomoc kończy się na kupnie bochenka chleba i torby leków, albo wcale jej nie ma. Pracują, są zajęci, mają swoje sprawy. Tak ich babcia tłumaczy i stara się funkcjonować bez niczyjej pomocy. Czy tak powinno to wyglądać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tradycyjne pączki z pudrem 488

Wymieszać na jednolita masę , odstawić do ciepłego miejsca na 15 minut. Resztę mąki przesiać przez sitko , dodać rozczyn drożdżowy i pozostałe składniki (oprócz masła). Wyrabiać, najłatwiej w maszynie do chleba ( cudowny patent na wszelkie ciasta ) przez kilka minut, pod koniec dodając rozpuszczone , letnie masło . Ciasto powinno być gładkie i miękkie , nawet jeśli odrobinę przylega i się klei nie dosypujecie mąki

Ogrodnik w podróży
POTRAWKA Z SOCZEWICĄ 204

solą. Zagotowujemy. Następnie dodajemy soczewicę czerwoną i gotujemy wszystko około 12-15 min, aż soczewica zrobi się miękka. Gdy potrawka jest zbyt gęsta, dodajemy jeszcze soku pomidorowego. Podajemy z chlebem

Kuchnia MagdaLeny
„MLECZNE ŚNIADANIE NA ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO” Wędzony serek ala'oscypek 156

Najsmaczniejsze rzeczy na świecie to przygotowane w zaciszu domowym. Coraz częściej je przygotowujemy, cieszymy się ich pysznym smakiem,aromatem pozbawionym konserwantów. Robimy chleby, przetwory, nalewki, różnego rodzaju wędzonki i sery. Ser nabiera po uwędzeniu nabiera złocistej barwy w smaku przypominający oscypek.Jest lekko słony rozpływający się w ustach. Po wyjęciu serek jest ciepły

Kulinarne pyszności Molki
Zupa z ciecierzycą i ziemniakami 332

rozsiał się po całej rodzinie. Zupa jest wspaniała. Lekko pikantna, pożywna. W wersji gorącej idealna na zimę. W lecie podam ją lekko ciepła. Pasuje do niej kromka dobrego, żytniego chleba i nic więcej już nam nie trzeba... Posiłek idealny. Zupa z ciecierzycą i ziemniakami 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub puszka gotowej) 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 4 ziemniaki 1 cebula

sierotka maRysia w kuchni
Pieczarki w ziołowej kruszonce, czyli sposób na czerstwy chleb 207

aromatyczną cytrynową skórką, rozmarynem i sporą ilością natki pietruszki. To małe i niepozorne danie na pewno sprawdzi się jako karnawałowa przystawka lub ciekawa propozycja na kolację. Kruszcie czerstwy chleb, chwytajcie widelce i skosztujcie pieczarek pod ziołową kruszonką! ;) Pieczarki pod ziołową kruszonką Potrzebujesz: 50g masła (25g+25g) 4 łyżki oleju rzepakowego 10 dużych pieczarek 1 mała cebula 1 gałązka świeżego

Kuchnia w Słońcu Skąpana