minutes Servings 7 Author Anna Ingredients 1,2 kg dyni obranej i pokrojonej 400 ml wody 400 ml cała puszka mleczka kokosowego około 85% zawartości kokosa 2 łyżeczki mielonego imbiru sól do smaku pieprz do smaku garść świeżej kolendry kilka łyżek wiórków kokosowych po 4 krewetki na osobę opcjonalnie 2 łyżki masła Instructions Dynię włożyć do dużego garnka, zalać
SprawdzonaKuchnia.plserka. Piekarnik nagrzać do 180 st C, wstawić figi. Piec 10 minut. Winogrona umyć, przeciąć na pół, ułożyć wokół figi. Udekorować kilkoma listkami szałwii. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Całość polać octem balsamicznym. Smacznego! Artykuł Figi zapiekane z kozim serem pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plTime 1 hour 35 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Na spód: opakowanie ciastek Digestive w czekoladzie 85 g masła Na masę serową: 250 g serka mascarpone 400 g mielonego twarogu ja używam tłustego lub półtłustego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru 3 średnie jajka 35 g soku z cytryny lub limonki
SprawdzonaKuchnia.plłyżki natki pietruszki sól do smaku pieprz do smaku skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 średnie jajko 3 łyżki bułki tartej olej 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ulubione zioła Instructions Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Cieciorkę odcedzić i rozgnieść widelcem na pakę. Czerstwa bułkę namoczyć w bulionie. Orzechy zmielić
SprawdzonaKuchnia.plpołowie calzone ułożyć sery, pokrojoną w paski paprykę, porcję tuńczyka, cebulę, doprawić przyprawami. Zlepić pieróg, dociskając ciasto palcami. Pierogi calzone można pomalować roztrzepanym jajkiem, posypać świeżo mielonym pieprzem, odrobiną soli morskiej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut. Smacznego! Artykuł Calzone pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plCuisine Polska Keyword czarna porzeczka, twaróg Prep Time 15 minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour 5 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 600 g śmietankowego trzykrotnie mielonego twarogu 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 4 duże jajka w temperaturze pokojowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 mały słoiczek dżemu z czarnej
SprawdzonaKuchnia.ploliwy z oliwek 1 łyżka świeżo startego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki opcjonalnie 1 łyżka miodu sól do smaku świeżo mielony pieprz do smaku 2 duże marchewki pokrojone w kostkę 3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę 1 duża czerwona papryka pokrojona w kostkę 2 łodygi selera naciowego pokrojone na cienkie
SprawdzonaKuchnia.plsuszonego majeranku Składniki na sos hoisin 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki wody 3 łyżki masła orzechowego 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki cukru trzcinowego świeżo mielony pieprz 1 szczypta chilli Składniki na mini tortille 100 g mąki pszennej 2 łyżki masła około 80 ml bardzo ciepłej wody Dodatkowo 1 duża czerwona papryka 1 duża marchew
SprawdzonaKuchnia.plśrednia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo tartego świeżego imbiru sól 1/2 łyżeczki sproszkowanego chilli lub według własnego smaku 1/2 puszki mleka kokosowego = 200 ml 1 łyżeczka mielonego kminku zielona kolendra opcjonalnie Instructions Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, powinna zmięknąć ale uważajcie aby się nie przypiekła, pod koniec smażenia dodać przeciśnięty czosnek i starty imbir
SprawdzonaKuchnia.plPrep Time 12 minutes Cook Time 1 hour 30 minutes Total Time 1 hour 42 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na masę serową 500 g sera twarogowego mielonego 80 g cukru pudru 3 średnie jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 8 kropli olejku migdałowego 250 g serka mascarpone 10 łyżek masła orzechowego Na spód 250 g ciastek Digestive
SprawdzonaKuchnia.plletnia 740 g mąki pszennej 10 g drożdży suchych lub 20 g świeżych 12 g soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek gruba sól morska lub grubo mielony pieprz do posypania wierzchu ciabat - opcjonalnie Instructions Łączenie składników zaczynamy do składników płynnych, a następnie mąka drożdże, cukier, sól, oliwa. Jeśli używacie świeżych drożdży należy wcześniej zrobić rozczyn
SprawdzonaKuchnia.pl