mielone - 47549 przepisów (strona:1170/3170)

Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem 81

rozdrabniamy widelcem w misce. Dodajemy do nich odsączonego tuńczyka, cebulę i ogórka pokrojone w małą kostkę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną natkę. Dolewamy do tego jogurt, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. Artykuł Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasztet z cukinii z kaparami 73

duża marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 jajka łyżka kaparów pół szklanki kaszy manny pół szklanki bułki tartej pół pęczka koperku pół pęczka natki pietruszki pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy Cukinie myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach (ja ich nie obierałam). Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tej samej tarce. Cukinię

Kardamonovy
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z marchewką 81

kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach, dodajemy do kapusty. Dorzucamy do nich pokrojoną drobno cebulę, cukier, sól, świeżo mielony pieprz i oliwę z pierwszego tłoczenia lub olej rzepakowy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na jakieś 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Artykuł Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z marchewką

Kardamonovy
Łazanki z włoską kapustą i pieczarkami 75

kapustą, powstały więc łazanki z włoską kapustą i pieczarkami. Wyszły super. Smakowały nawet reszcie domowników, więc naprawdę wyszły dobrze. U mnie podstawową przyprawą, jaką dodaję do wegetariańskich łazanek, jest mielona wędzona papryka. To ona nadaje ten dymny posmak, jaki normalnie uzyskujemy z wędzonego boczku. U mnie w kuchni, w której królują potrawy bezmięsne, to podstawa. Jeżeli jeszcze nie mieliście

Kardamonovy
Pesto z natki pietruszki z kaparami i słonecznikiem 77

Natkę myjemy. Pestki słonecznika prażymy chwilę na suchej patelni, do zrumienienia, studzimy. Do blendera wrzucamy listki natki, pestki słonecznika, kapary, czosnek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Soli nie dodajemy, kapary są wystarczająco słone. Wszystkie składniki miksujemy pulsacyjnie tak długo, aż powstanie z tego nie za gładka masa, chodzi o to, żeby były wyczuwalne w konsystencji

Kardamonovy
Wegetariańska grochówka z włoską kapustą 68

pietruszki 2 średnie łodygi selera naciowego ćwierć główki małej włoskiej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 czubata łyżka majeranku pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4-5 porcji) Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w mniejszą kostkę, cebulę w małą. Umyty seler kroimy w cienkie

Kardamonovy
Śledzie w śmietanie 63

myjemy, obieramy i trzemy na tarce na największych oczkach. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę, przelewamy wrzątkiem na sicie. Jabłko i cebulę dodajemy do śledzi, dolewamy śmietanę, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Śledzie są najsmaczniejsze przynajmniej 1 dzień od zrobienia. Artykuł Śledzie w śmietanie pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jakie przyprawy warto stosować do bożonarodzeniowych potraw? 105

Wielu z nas zapomina o tej niezmiernie aromatycznej przyprawie i nie stosuje jej na co dzień. Dopiero w okresie świątecznym pojawia się chętnie na naszych stołach. Używa się goździków mielonych lub w całości, które chętnie dodaje się do ciast, ciasteczek i napojów, a zwłaszcza kompotu i grzanego wina. Goździki oprócz wyrazistego smaku mają też szereg właściwości prozdrowotnych. Łagodzą wzdęcia

Kuchnia MagdaLeny
Jakie przyprawy warto stosować do bożonarodzeniowych potraw? 105

Wielu z nas zapomina o tej niezmiernie aromatycznej przyprawie i nie stosuje jej na co dzień. Dopiero w okresie świątecznym pojawia się chętnie na naszych stołach. Używa się goździków mielonych lub w całości, które chętnie dodaje się do ciast, ciasteczek i napojów, a zwłaszcza kompotu i grzanego wina. Goździki oprócz wyrazistego smaku mają też szereg właściwości prozdrowotnych. Łagodzą wzdęcia

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie 89

ciasta, na pierwszym miejscu jest ser. Składniki na ciasto Makowa Fantazja: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M szklanka cukru (200 g) szklanka mąki pszennej (160 g) 1/2 szklanki maku suchego mielonego (70 g) łyżka oleju łyżeczka proszku do pieczenia   Masa serowa: 200 g masła szklanka cukru (200 g) 200 ml mleka 1 kg zmielonego trzykrotnie twarogu (może też być

e-PrzepisyKulinarne
Złote pierniczki miodowe, nadziewane marcepanem 83

polecam jasny, akacjowy lub lipowy 6 łyżeczek cukru białego 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1/4 szklanki rozpuszczonego, wystudzonego masła 2 pełne szklanki mąki pszennej 1/2 opakowania przyprawy do pierników szczypta mielonych goździków 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko, 1 żółtko na nadzienie: kilka czekoladek z nadzieniem marcepanowym lub chlebek marcepanowy, pokrojone na małe kawałeczki ( oczywiście można

Kronika Piekarnika
Udka kurczaka pieczone na kapuście z grzybami 85

podsmażyć wtedy również na maśle i dodać do kapusty jak w opisie powyżej. Polecamy również inne nasze przepisy na dania z piekarnika. Sprawdzą się min. Wiejska zapiekanka z mięsem mielonym , pyszne zapiekanki Gyros , pieczone ziemniaki z kurczakiem i serem , oraz doskonałe ziemniaki Gyros . Życzymy smacznego! , Artykuł Udka kurczaka pieczone na kapuście z grzybami pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Tego jeszcze nie było! 86

foremka o pojemności 1,2 l Składniki: 3 jajka 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 50 g masła 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka melasy lub miodu 2 łyżeczki mielonego imbiru 100 ml śmietanki 100 g włoskich orzechów 80 g suszonych moreli 50 g suszonej żurawiny 100 g daktyli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 225 g pszennej mąki tortowej

codojedzenia
Sernik z dodatkiem mleka w proszku. 107

żółtko białko można dodać do piany 130 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia płaska 2 łyżki cukru pudru Składniki na masę serową: 1 kg sera dwukrotnie mielonego (tłustego lub półtłustego) lub z wiaderka 6 jajek ¾ szklanki drobnego cukru 160 g 1 laska wanilii lub łyżeczka pasty waniliowej 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (łącznie

To co lubię - gotuję i polecam
Amerykańskie ciasteczka z czekoladą / Chocolate Chip Cookies 195

ciastka (do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml): 180 masła w temperaturze pokojowej, 1/2 szklanki białego cukru (może być troszkę mniej), 1/2 szklanki brązowego cukru, duża szczypta mielonej wanilii, 2 jajka, płaska łyżeczka sody, 3 szklanki mąki, ok. 150 g gorzkiej czekolady Amerykańskie ciasteczka z czekoladą, przygotowanie: Masło zmiksować z dwoma rodzajami cukru i wanilią (około 5). Dodać

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania