dokupując wg naszego smaku w danej chwili. Na pierwszym zdjęciu w tym wpisie jest bruschetta – z chleba z naszej ulubionej piekarni , do tego oliwa, pomidory, czosnek, pietruszka, świeżo mielony pieprz i parmezan w płatki krojony – och to też kochamy :) Tak naprawdę opcji na jedzenie w łóżku jest wiele – wybierz to co lubicie, przygotuj usiądźcie, obejrzyjcie wspólnie
Kuchnia na wzgórzucukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 120 g śmietany 18% Nadzienie 250 g sera (dałam śmietankowy mielony z Bierunia) 100 g cukru 1 żółtko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej rodzynki (nie dawałam) cukier puder do podania Wykonanie
Mieszam w Garnkuminut 💪 – Bez dodatku soli 🫒 – Dom Oliwny Kalorie – 795 Białko – 50 Węglowodany – 32 Tłuszcze – 52 Oczywiście potrzebujemy kilku składników 200 g mielonego mięsa z indyka 15 g mąki migdałowej Jajko 5 łyżek wędzonej papryki 3 łyżki słodkiej papryki Po 1 łyżeczce Cynamon Gałka muszkatołowa Pieprz cayenne 1 plaster słodkiego ziemniaka grubości
RafalCookawokado 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki delikatnej musztardy 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżeczka przyprawy do drobiu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Szczypior z cebuli dymki do posypania Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć z każdej strony solą, przyprawą do drobiu i pieprzem, uformować
Wanilia i KardamonSkładniki: ziemniaki: 500 g kapusta biała: 300 g kiełbasa swojska: 300 g papryka: 1 szt. cebula: 1 szt. czosnek: 3 ząbki majeranek: 1 łyżka ziołowy pieprz: 1 łyżeczka kminek mielony: 1/3 łyżeczki czarny pieprz: 1/2 łyżeczki sól: 1 łyżeczka tymianek suszony: 1 łyżeczka chrzan: 1 łyżka woda lub rosół: 400 ml odrobina oleju do smażenia Patelnia chłopska z kapustą
Kuchnia Na Wypasiedrobną kostkę, ogórki ścieramy na tarce na największych oczkach – wszystko wrzucamy do buraków. Dodajemy do tego rozdrobniony ząbek czosnku, ocet, cukier i olej. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Do jednej części sałatki, na próbę, dodałam olej z pestek dyni. Też fajnie pasował. Spróbujcie
Kardamonovykokosowego 80 ml wytrawnego czerwonego wina dobrej jakości (opcjonalnie) przyprawy: 3 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego łyżka majeranku 2 ząbki czosnku łyżka kulek pieprzu czarnego sól i pieprz mielony do smaku szczypta gałki muszkatołowej Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: 2-3 godziny Liczba porcji 2 duże porcje lub 4 mniejsze Wartości odżywcze (bez dodatków
Analiza Smakuserio, nie ma sensu kupować gotowca w sklepie. Domowa wersja smakuje rewelacyjnie i jest bardziej niż prosta do zrobienia. Po drugie: pulpety, które zrobiliśmy z kaszy gryczanej i mielonego indyka. Pycha! I na koniec ryż z kalafiora. Brzmi pretensjonalnie, ale na serio, starty, upieczony kalafior ma wspaniały smak, który wzbogaciliśmy jarmużem dodanym pod sam koniec pieczenia. Naprawdę warto spróbować
Niedzielny kucharzostatnio uprawiam, nie mogłem pozwolić na to by ciasto nie wyglądało "ciut nietypowo". Ot, taki dodatek dla uciechy oczu. Do dzieła więc. Składniki: 1. Ciasto: 200g semola rimacinata (podwójnie mielona mąka z pszenicy durum) szczypta soli łyżeczka oliwy 120g czerwonego barwnika (patrz: poniżej) 2. Barwnik do ciasta: 1 niewielki burak, ugotowany na parze ("w mundurku") 1 czerwona papryka, upieczona
Pasta Po Polskudodatku soli 🫒 – Dom Oliwny Kalorie – 590 Białko – 48 Węglowodany – 26 Tłuszcze – 32 Podobnie do wczorajszego i przedwczorajszego dania, potrzebujemy dobrych składników 150 g mielonego mięsa z indyka 200 g fioletowej marchewki 5 rzodkiewek Młody szczypiorek 70 g jogurtu sojowego 15 g pasty Tahini Szalotka Chili Czosnek Pieprz świeżo zmielony Sok z połowy cytryny
RafalCookminut Ilość porcji: 2 Składniki pasta nasi goreng: 6 ząbków czosnku 2 szalotki 25 g orzeszków ziemnych 1 łyżka płatków chili 2 łyżki cukru brązowego lub palmowego 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 2 łyżki oleju arachidowego 1 łyżeczka czerwonej pasty miso (możesz dodać klasyczną pastę miso) 1 łyżka sosu sojowego 3 suszone pomidory 1 łyżeczka soli Składniki kalafior: 1 kalafior
nietylkopasta.plSpaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym opatrzyło się już wam serdecznie? A może chcecie zaskoczyć swoją rodzinę tradycyjną potrawą w odmienionej wersji? Jeżeli tak to ta propozycja jest dla was. Dzięki dodatkowi soczewicy oraz suszonych pomidorów danie nabiera ciekawego charakteru a czosnek idealnie podbija smak kurczaka oraz brokułowego pesto. Dodatkowo zielony kolor makaronu może zaciekawić naszych milusińskich
Świat Smakuząbki czosnku 4 łyżki musztardy Dijon 3 łyżki koncentratu pomidorowego 300 - 400 ml wytrawnego czerwonego wina 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 - 3 łyżki masła klarowanego lub oleju do smażenia Jak zrobić wołowinę duszoną w winie? Mięso pokroić na mniejsze kawałki i krótko obsmażyć na dość mocno rozgrzanej patelni. Szalotkę
Kuchcik gotujepuszka ciecierzycy 4 ząbki czosnku 2 cebule ok. 3 cm świeżego imbiru puszka mleka kokosowego 2 łyżki oleju limonka 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki mielonej kolendry chili w proszku lub w paście (wedle uznania) mniej więcej pół litra wody sól do smaku Warzywa w sosie tikka masala – przepis Cebulę posiekaj w kostkę, czosnek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piękny jaś suchej 300g boczku surowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej gulaszowej 1 łyżeczka przyprawy węgierskiej pikantnej – można nabyć tutaj 1 liść laurowy sól olej Jak zrobić fasolkę po węgiersku: Najpierw zaczynamy od fasoli
Dorota Smakuje