mielone - 47549 przepisów (strona:1165/3170)

Pomysł na sobotni a może i piątkowy wieczór 117

dokupując wg naszego smaku w danej chwili. Na pierwszym zdjęciu w tym wpisie jest bruschetta – z chleba z naszej ulubionej piekarni , do tego oliwa, pomidory, czosnek, pietruszka, świeżo mielony pieprz i parmezan w płatki krojony – och to też kochamy :) Tak naprawdę opcji na jedzenie w łóżku jest wiele – wybierz to co lubicie, przygotuj usiądźcie, obejrzyjcie wspólnie

Kuchnia na wzgórzu
Kruche różyczki z nadzieniem serowym 90

cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 120 g śmietany 18% Nadzienie 250 g sera (dałam śmietankowy mielony z Bierunia) 100 g cukru 1 żółtko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej rodzynki (nie dawałam) cukier puder do podania Wykonanie

Mieszam w Garnku
RalfBurger bez soli 84

minut 💪 – Bez dodatku soli 🫒 – Dom Oliwny Kalorie – 795 Białko – 50 Węglowodany – 32 Tłuszcze – 52 Oczywiście potrzebujemy kilku składników 200 g mielonego mięsa z indyka 15 g mąki migdałowej Jajko 5 łyżek wędzonej papryki 3 łyżki słodkiej papryki Po 1 łyżeczce Cynamon Gałka muszkatołowa Pieprz cayenne 1 plaster słodkiego ziemniaka grubości

RafalCook
Filety drobiowe w boczku z fasolką szparagową, szpinakiem w sosie musztardowym 69

awokado 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki delikatnej musztardy 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżeczka przyprawy do drobiu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Szczypior z cebuli dymki do posypania   Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć z każdej strony   solą, przyprawą do drobiu i pieprzem, uformować

Wanilia i Kardamon
Patelnia chłopska z kapustą i ziemniakami 372

Składniki: ziemniaki: 500 g kapusta biała: 300 g kiełbasa swojska: 300 g papryka: 1 szt. cebula: 1 szt. czosnek: 3 ząbki majeranek: 1 łyżka ziołowy pieprz: 1 łyżeczka kminek mielony: 1/3 łyżeczki czarny pieprz: 1/2 łyżeczki sól: 1 łyżeczka tymianek suszony: 1 łyżeczka chrzan: 1 łyżka woda lub rosół: 400 ml odrobina oleju do smażenia Patelnia chłopska z kapustą

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z buraków z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi 75

drobną kostkę, ogórki ścieramy na tarce na największych oczkach – wszystko wrzucamy do buraków. Dodajemy do tego rozdrobniony ząbek czosnku, ocet, cukier i olej. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Do jednej części sałatki, na próbę, dodałam olej z pestek dyni. Też fajnie pasował. Spróbujcie

Kardamonovy
Prosty gulasz wołowy 91

kokosowego 80 ml wytrawnego czerwonego wina dobrej jakości (opcjonalnie) przyprawy: 3 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego łyżka majeranku 2 ząbki czosnku łyżka kulek pieprzu czarnego sól i pieprz mielony do smaku szczypta gałki muszkatołowej Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: 2-3 godziny Liczba porcji 2 duże porcje lub 4 mniejsze Wartości odżywcze (bez dodatków

Analiza Smaku
Obiady na tydzień: 5 przepisów z jarmużem 73

serio, nie ma sensu kupować gotowca w sklepie. Domowa wersja smakuje rewelacyjnie i jest bardziej niż prosta do zrobienia. Po drugie: pulpety, które zrobiliśmy z kaszy gryczanej i mielonego indyka. Pycha! I na koniec ryż z kalafiora. Brzmi pretensjonalnie, ale na serio, starty, upieczony kalafior ma wspaniały smak, który wzbogaciliśmy jarmużem dodanym pod sam koniec pieczenia. Naprawdę warto spróbować

Niedzielny kucharz
Czerwone tortelli z wędzonym twarogiem. 91

ostatnio uprawiam, nie mogłem pozwolić na to by ciasto nie wyglądało "ciut nietypowo". Ot, taki dodatek dla uciechy oczu. Do dzieła więc. Składniki: 1. Ciasto: 200g semola rimacinata (podwójnie mielona mąka z pszenicy durum) szczypta soli łyżeczka oliwy 120g czerwonego barwnika (patrz: poniżej) 2. Barwnik do ciasta: 1 niewielki burak, ugotowany na parze ("w mundurku") 1 czerwona papryka, upieczona

Pasta Po Polsku
Indyk z sosem rzodkiewkowym i purée z marchwi bez soli 86

dodatku soli 🫒 – Dom Oliwny Kalorie – 590 Białko – 48 Węglowodany – 26 Tłuszcze – 32 Podobnie do wczorajszego i przedwczorajszego dania, potrzebujemy dobrych składników 150 g mielonego mięsa z indyka 200 g fioletowej marchewki 5 rzodkiewek Młody szczypiorek 70 g jogurtu sojowego 15 g pasty Tahini Szalotka Chili Czosnek Pieprz świeżo zmielony Sok z połowy cytryny

RafalCook
Nasi Goreng z kalafiorem 76

minut Ilość porcji: 2 Składniki pasta nasi goreng: 6 ząbków czosnku 2 szalotki 25 g orzeszków ziemnych 1 łyżka płatków chili 2 łyżki cukru brązowego lub palmowego 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 2 łyżki oleju arachidowego 1 łyżeczka czerwonej pasty miso (możesz dodać klasyczną pastę miso) 1 łyżka sosu sojowego 3 suszone pomidory 1 łyżeczka soli Składniki kalafior: 1 kalafior

nietylkopasta.pl
Spaghetti z soczewicą i suszonymi pomidorami w pesto brokułowym 91

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym opatrzyło się już wam serdecznie? A może chcecie zaskoczyć swoją rodzinę tradycyjną potrawą w odmienionej wersji? Jeżeli tak to ta propozycja jest dla was. Dzięki dodatkowi soczewicy oraz suszonych pomidorów danie nabiera ciekawego charakteru a czosnek idealnie podbija smak kurczaka oraz brokułowego pesto. Dodatkowo  zielony kolor makaronu może zaciekawić naszych milusińskich

Świat Smaku
Wołowina duszona w winie 96

ząbki czosnku 4 łyżki musztardy Dijon 3 łyżki koncentratu pomidorowego 300 - 400 ml wytrawnego czerwonego wina 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 - 3 łyżki masła klarowanego lub oleju do smażenia Jak zrobić wołowinę duszoną w winie? Mięso pokroić na mniejsze kawałki i krótko obsmażyć na dość mocno rozgrzanej patelni. Szalotkę

Kuchcik gotuje
Warzywa w sosie tikka masala 81

puszka ciecierzycy 4 ząbki czosnku 2 cebule ok. 3 cm świeżego imbiru puszka mleka kokosowego 2 łyżki oleju limonka 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki mielonej kolendry chili w proszku lub w paście (wedle uznania) mniej więcej pół litra wody sól do smaku Warzywa w sosie tikka masala – przepis Cebulę posiekaj w kostkę, czosnek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka po węgiersku – przepis 132

piękny jaś suchej 300g boczku surowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej gulaszowej 1 łyżeczka przyprawy węgierskiej pikantnej – można nabyć tutaj 1 liść laurowy sól olej Jak zrobić fasolkę po węgiersku: Najpierw zaczynamy od fasoli

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania