polecam Wam zapiekankę bolońską. Szybka i prosta w przygotowaniu, no i bardzo smaczna. Miłego dnia :-) Składniki na 4 porcje: około 300 g makaronu u mnie penne 500 g mięsa mielonego z szynki 1 szklanka passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkie papryki sól pieprz 100 g startej mozzarelli 50 g startego sera twardego
kruche babeczkitwarogiem: 600 g mąki tortowej (typ 400 lub 405) 250 ml ciepłego mleka 10 g drożdży szczypta cukru 100 ml oleju płaska łyżeczka soli 100 g masła 200 g mielonego twarogu 1 jajko Na wierzch: 1 roztrzepane jajko sezam i czarnuszka Drożdże posypujemy cukrem i rozcieramy w ciepłym mleku. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy drożdże, sól
Rozpustne gotowaniefilet posiada skórę, musimy ją zdjąć. Sprawdzamy też dotykając filet czy nie ma ości, jeśli są pozbywamy się ich (można za pomocą pęsety lub wycinamy nożem). Tak przygotowane filety mielimy w maszynce do mięsa lub malakserze. Następnie cebule obieramy i mielimy z rybą. Potem do ryby dodajemy ugotowany ryż, bułkę tartą i przyprawy oraz jajko. Następnie masę wyrabiamy aż wszystkie
Dorota Smakujeśniadanie czy kolację. Bardzo polecam. Potrzebujemy: Na sos: 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżki oliwy Gallo Classico 4 małe łyżeczki musztardy stołowej sól do smaku pieprz czarny mielony według uznania przyprawa do sałatek i dipów według uznania Dodatkowo: 8 jajek szczypiorek siekany według uznania Wykonanie pysznych jajek w sosie: 1. Składniki na sos przekładamy do miseczki
IzabelawkuchniZróbcie koniecznie. Warto. Dobrego poniedziałku :) Potrzebujemy: 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 obrany banan około 2 szklanki gazowanej wody 2 łyżki otrębów owsianych sok z cytryny według uznania cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznego smoothie: 1. Brzoskwinie odsączamy z syropu i przekładamy je wraz z pozostałymi składnikami do kubka blendera i miksujemy przez kilka minut na gładki koktajl
Izabelawkuchnigolonka wieprzowa, kl III - 20% (np. 1 kg) peklosól 18g/kg Przyprawy na kg mięsa: 2 g pieprzu białego 2 g cukru 1 g kolendry mielonej 0,5 g gałki muszkatołowej 5% wody Dodatkowo: osłonki białkowe (fi 75-80, około 70 cm/kg mięsa) sznurek wędzarniczy do zawiązania lub klipsy do zaciśnięcia osłonek Przygotowanie: Szynkę wieprzową klasy I pokroić w kostkę
Kocham..lubię..gotuję..inaczej niż tradycyjna zalana wrzątkiem. Jest mniej kwaśna, bardziej łagodna i ma nutkę migdałową w smaku... Pyszna, w sam raz na upały. Składniki (na jedną porcję): 1 pełna łyżka mielonej kawy 1 szklanka chłodnej wody (przegotowanej lub przefiltrowanej) cukier do smaku mleko kostki lodu Sposób przygotowania: 1. Kawę umieszczamy w naczyniu, zalewamy chłodną wodą i odstawiamy na 12 godzin
Kuchnia domowa Anijedna to około 327kcal, B: 13,1g, T: 14,5g, W: 38,6g. Składniki na spód o śr. 25 cm: – 200g płatków owsianych – 3 banany – 100g mielonych migdałów – 50g wiórków kokosowych – 50g oleju kokosowego – 45g miodu Dodatkowo: – 300g borówek – 300g skyru naturalnego – 300g skyru malinowego – 150g skyru jagodowego SPÓD
Be Fit Be Strongłyżeczka curry 1 łyżka pulpy z mango dressing: 4 łyżki oleju z pestek winogrona 1 ząbek czosnku 2 łyżki octu winnego białego 1 łyżeczka miodu sól, świeżo mielony pieprz Dressing: Składniki dressingu przekładam do słoika, czosnek przeciskam przez praskę, zakręcam i energicznie mieszam. Omlet : Jajka, mleko, sól, mąkę, chili łącze krótko mikserem. Patelnię rozgrzewam na gazie, dodaję masło
wesoła kuchniaSkładniki: kapusta młoda 1 główka średnia, woda 3-4 litry, sól 1 łyżka panierka: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka, mleko 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, tarta bułka 12 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba Wodę z gotowania kapusty można wykorzystać do zupy jarzynowej - z kapusty oderwać pierwsze, zbędne liście, główkę
W Mojej Kuchni Lubię150g selera 2 korzenie pietruszki 4 marchewki 150g kostki sojowej garść zieleniny np posiekanej natki pietruszki, pokrzyw czy szpinaku 3 łyżeczki soli 2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki imbiru mielonego 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 2 łyżeczki cukru trzcinowego 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżki przyprawy do flaków – użyłam tej mieszanki 1 łyżka majeranku 2 łyżki octu
Dorota SmakujeGotowy szpinak ze śmietaną podawać jako jarzynkę do mięsa , z sadzonymi jajkami lub jajkami na twardo i z ziemniakami lub chrupiącymi grzankami. Szpinak ze śmietaną świetnie smakuje z kotletami mielonymi lub duszoną cielęciną. To także pyszny dodatek do omletów. Smacznego :) Szpinak ze śmietaną
Moja Książka Kucharskarzeczy na obiady i kolacje. Co jest jednak zdrowe z mięs? Polędwiczki. Również jedną z większych zalet jest to, że nie należą do takich drogich mięs, w przeciwieństwie do mielonego, czy też schabowego. Jest właśnie idealne dla sportowców, jak i fanów pysznego jedzenia. Z racji, że zalicza się do kategorii mięs czerwonych, nie posiada dużej ilości kalorii i tłuszczów
sierotka maRysia w kuchniCiasteczka z trzech składników: -500 g mielonych migdałów -300 g cukru pudru -3 białka -kilka kropli aromatu migdałowego Mieszamy cukier z migdałami. Dodajemy aromat. Białek nie ubijamy, tylko mieszamy do spienienia. Dodajemy do migdałów i zagniatamy. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub większe i układamy na blaszce z papierem do pieczenia
Maminek kulinarnykremowy, delikatny, rozpływający się w ustach. W tym przypadku połączony z delikatną, truskawkową masą – kompozycja idealna! Sprawdźcie! Gwarantuję, że będziecie zachwyceni! Gorąco polecam! SKŁADNIKI: MASA SEROWA: * ser 3x mielony – 1 kg * jajko L – 4 szt * cukier – 1 szkl * mleko – 0,5 szkl * budyń waniliowy bez cukru – 2 op MASA TRUSKAWKOWA: * truskawki
Ostra na Słodko