mielone - 47549 przepisów (strona:1175/3170)

Kurkumowy shot na odporność - witminowa bomba 88

podczas obierania kurkumy, załóż rękawiczki, unikniesz ubrudzenia.    Będziesz potrzebować pomarańcza 1 szt cytryna - połówka imbir - 2 cm kawałek kłącze kurkuma - 1 szt miód - 1 łyżeczka świeżo mielony pieprz - szczypta Pomarańcze oraz cytrynę obrałam ze skórki, wszystkie składniki umieściłam w dzbanku i mocno zmiksowałam. Shot jest dość gęsty, pięknie pachnie i jest naprawdę pyszny

Wylizany Rondel
Kurczak w galarecie ze słoika 542

SŁOIKA Składniki na 5 słoików o poj. 330 ml: udka z kurczaka z wolnego wybiegu: 2 kg majeranek: 2 łyżki czosnek: 4 ząbki pieprz ziołowy: 1 łyżeczka pieprz czarny mielony: 0,5 łyżeczki sól: 1 łyżeczka liść laurowy: 5 szt. pieprz kulki: kilkanaście szt. folia aluminiowa Oraz: włoszczyzna jak do rosołu woda KURCZAK W GALARECIE ZE SŁOIKA Wykonanie

Kuchnia Na Wypasie
Domowe paluszki rybne - super chrupiące! 136

paluszki rybne - super chrupiące Potrzebujesz: 500g filetu z łososia bez skóry (lub innej ryby) 1/2 szklanki płatków kukurydzianych  15g parmezanu / Grana Panado / innego twardego sera 1/2 łyżeczki wędzonej mielonej papryki 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu Sposób przyrządzenia: 1. Płatki kukurydziane drobno pokrusz i wysyp na płaski talerz. 2. Do pokruszonych płatków zetrzyj ser na drobnej tarce

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kuchnia na trudne czasy 127

warzyw i owoców. – bigos do słoików – Leczo do słoików na zimę Gotujemy gęste i pożywne dania jednogarnkowe: – Błyskawiczna fasolka po bretońsku – Zupa meksykańska z mięsem mielonym – Grochówka z kiełbasą – gulasz z kiełbasą i pieczarkami – Gulasz z żołądków – gulasz z serc – zupa gulaszowa z papryką – Jarskie gołąbki z kaszą jaglaną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone jabłka w sosie karmelowym 97

wody Nadzienie: szklanka orzechów włoskich 2 łyżki miodu pół szklanki brązowego cukru 70 g sułtanek 5 suszonych fig 75 g masła szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków Jak zrobić pieczone jabłka w sosie karmelowym Zacznij od przygotowania nadzienia. Do roztopionego masła dodaj niezbyt dokładnie posiekane orzechy i rodzynki oraz pokrojone w średniej grubości plasterki figi. Dodaj również

okolicepalnika.pl
Kimchi 150

Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej , które składa się z fermentowanych warzyw. Podstawą kimchi jest kapusta pekińska i biała rzepa, doprawione gochugaru (mielonym chili) lub gochujang (kremem z chili), imbirem, zieloną cebulą i czosnkiem. W niektórych wersjach kimchi znaleźć można także słone owoce morza takie jak suszone krewetki. Przygotowanie kimchi jest bardzo proste. Warzywa należy pokroić, posolić, doprawić

MeCooks
Gnocchi z batatów 80

bułkę tartą i pod koniec połowę listków świeżego tymianku. Podsmażaj aż bułka nieco ściemnieje. Masłem polewaj ugotowane gnocchi, posypuj obficie parmezanem i listkami świeżego tymianku. Na koniec dopraw świeżo mielonym pieprzem i podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Gnocchi z batatów pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Kremowy sernik z lemon curd 166

cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej truskawki (inne owoce) do dekoracji Kremowy sernik z lemon curd – przepis 75 g masła rozpuszczamy w małym rondelku, zostawiamy do przestudzenia. Herbatniki mielimy na drobno w malakserze, łączymy z masłem i wykładamy nimi spód formy o średnicy 24 cm. Chłodzimy w lodówce około pół godziny. Ser biały dwukrotnie mielimy (możemy użyć też gotowego sera

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka cobb – układana 85

cieniutkich plastrów boczku 8-10 pomidorków koktajlowych 3 jajka 1 mała, czerwona cebula (można zastąpić szczypiorkiem) 300 g piersi z kurczaka lub indyka 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mielonego kminku sok z 1/2 cytryny 1 łyżka oleju sól i pieprz na sos: sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka oleju (użyłam lnianego, można jednak

Wiszniówka
Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów 75

czosnku, który wykorzystałam i tutaj. Składniki Ok. 2 kg dyni Hokkaido Ser feta – dobrze jest kupić prawdziwą fetę, a nie zamienniki „w stylu” feta Papryka wędzona Pieprz czarny mielony 1 mała główka czosnku (lub 4-5 ząbków „większego” czosnku) Odrobina oliwy Garść orzechów nerkowca Garść orzechów włoskich 1 mała łyżeczka kminku 1 mała łyżeczka nasion kolendry Szczypta soli

Kate's Kitchen
Test patelni Woll 91

Patelnia nagrzewa się bardzo równomiernie i nawet na małym płomieniu mięso dusiło się równo na środku i na brzegu. Oprócz przygotowania gołąbków wypróbowałam patelnię podczas smażenia tradycyjnych kotletów schabowych, mielonych, panierowanych boczniaków, ryby. Do wszystkich tych potraw używałam odrobiny tłuszczu, dużo mniej niż zwykle, właściwie tylko dla podkreślenia smaku.    Na deser - odwrócone ciasto ze śliwkami. Zawsze mnie

babka w formie
Drożdżówki z kremem orzechowym i gruszkami - bułeczki pełne światła 108

bułeczek Potrzebujesz: Na bułeczki 260g mąki pszennej 10g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 1/4 szklanki letniego mleka 2 szczypty soli 2 jajka 120g masła Krem z orzechów laskowych 120g mielonych orzechów laskowych 1 jajko 70g masła 70g cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżeczka mąki Do tego 2 duże lub 6 malutkich gruszek cytryna (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: Bułeczki 1. Zrób

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa „Bogatyrska” z kiszonym ogórkiem 111

kiszonych ogórków 1 korzeń pasternaku, średniej wielkości (możesz zastąpić pietruszką jeśli nie masz, chociaż to właśnie pasternak nadaje zupie charakterystyczny słodkawy posmak ;)) 1 średnia marchewka 1 płaska, łyżka słodkiej, mielonej papryki 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka cukru 2-3 liście laurowe 5-6 kulek ziela angielskiego sól do smaku 2,5 litra wody natka pietruszki do posypania

Ogrodnik w podróży
Gołąbki ruskie – kuchnia podkarpacka 119

Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Gołąbki ruskie – kuchnia podkarpacka Składniki: 1/2 główki świeżej kapusty 1 szklanka ryżu 1 szklanka kaszy gryczanej 1/2 szklanki kaszy manny 500 g mięsa mielonego 2 jajka sól, pieprz bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Składniki na sos grzybowy: 40 g suszonych grzybów 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła Grzyby

Trzeci talerz
Kruche ciasto kakaowe ze śliwkami 106

śliwkami. Białka wykorzystane do przygotowania piany powinny mieć temperaturę pokojową. Pamiętajcie aby po wystudzeniu śliwek wyjąć z nich goździki dodane do gotowania. Zamiast całych goździków możecie użyć szczypty mielonych i wtedy ten problem będziecie mieć z głowy. Forma do pieczenia , której użyłam miała wymiary 30 na 21 centymetrów. Do przygotowania tego ciasta możecie użyć śliwek takich jak: węgierki, Empress

MeCooks

Proponowane wyszukiwania