mielone - 47549 przepisów (strona:1183/3170)

Zupa kalafiorowa 89

średnie ziemniaki 20 dag chudego mięsa ew. żeberek 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka gęstej śmietany 30 % liść laurowy łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz mielony Instrukcje Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Jak będzie miękkie obieramy z kości i kroimy na drobne kawałki, wrzucamy ponownie do wywaru

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche ciasteczka z dżemem 110

Składniki: 400 g mąki pszennej 3 jajka 150g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 spore łyżki suchego maku, nie mielonego 2 łyżeczki cukru waniliowego Marmolada lub dżem u mnie ulubiony domowy dżem morelowy Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, rozwałkować niezbyt cienko. Wzdłuż brzegu wyłożyć dżem. Ciasto zawinąć w rulonik

W garach u Gosi
Pierogi drożdżowe 100

fareast-language:EN-US;} Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej tortowej 1 szklanka ciepłego mleka Pół szklanki wody 25gram drożdży świeżych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mielonej czerwonej papryki Farsz: Około 300-400g mieszanki meksykańskiej na patelnie ( u mnie taka dla Kauflandu) Około 200g pieczonego mięsa z fileta kurczaka Warzywa podsmażyć na niewielkiej ilości oleju

W garach u Gosi
Fasolka po bretońsku 88

pomidorowego, 3 łyżki majeranku (tu ilość dowolna ja lubię majeranek), paprykę słodką, sól i pieprz do smaku. Jeśli ktoś lubi wersję na bogato może dodać 20-30 dag mięsa mielonego. fasolka po bretońsku to co lubię gotuję i polecam Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa z dyni - krem 100

hokkaido 700ml gorącej wody lub bulionu (jeśli używamy bulionu pomijamy masło) 2 niewielkie marchewki kawałek białej część pora kawałeczek selera oraz korzeń pietruszki puszka mleczka kokosowego(400ml) spora szczypta mielonego czosnku 1łyżka  masła sól, szczypta pieprzu cayenne oraz 1 płaska łyżeczka curry   olej rzepakowy natka pietruszki do dekoracji Wykonanie: Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać

W garach u Gosi
Orzechowe kruche ciasteczka 122

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}  Orzechowe, kruche ciasteczka nie za słodkie o pysznym aromacie Składniki: 450 g mielonych orzechów włoskich 200g mąki gryczanej 2 jajka 2łyżki jogurtu naturalnego 100g cukru pudru 2 łyżeczki proszku spora szczypta soli Dodatkowo: Cukier puder do obtoczenia ciastek Przygotowanie: Wszystkie podane składniki

W garach u Gosi
Sernik na zimno 101

Składniki na biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera mielonego w wiaderku – temp. pokojowa 200 ml śmietanki 30-36% – temp. pokojowa ¾ szklanki drobnego cukru 4 czubate łyżeczki żelatyny galaretka 3 zielone, 1 czerwona, 1 żółta, 1 pomarańczowa Instrukcje

To co lubię - gotuję i polecam
Borówka leśna (brusznica) – powidła 90

Znacie? Lubicie? Jeśli nie to serdecznie zapraszam Was do zrobienia takiej borówki. Jest idealna do mięs pieczonych, świątecznego indyka czy nawet zwykłych kotletów mielonych, a do tego ma mnóstwo witamin. Ja ją uwielbiam. Jeśli macie możliwość zebrania lub kupienia to polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Borówka leśna (brusznica) – powidła Składniki 2,5 kg borówek 1 kg cukru Instrukcje

To co lubię - gotuję i polecam
Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 105

pieczarek 300-350g fileta z piersi kurczaka lub polędwiczki z kurczaka 1 średniej wielkości cebula 5 łyżek majonezu Spora garść siekanej natki pietruszki Sól lub vegetta, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki tymianku suszonego Olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: W pierwszej kolejności oczyścić pieczarki drobno posiekać i usmażyć z drobno poszatkowaną cebulką na maśle klarowanym

W garach u Gosi
Przyprawa do piernika – Jak zrobić przyprawę do piernika. 95

piernika Składniki 2 pomarańcze 1 cytryna 2 laski wanilii 3 opakowania cynamonu 1 łyżeczka kakao 6 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka kolendry 0,5 łyżeczki goździków 1 płaska łyżeczka mielonego imbiru 8-10 strąków kardamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej Instrukcje Pomarańcze i cytrynę dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Ścieramy skórkę (bez białej warstwy). Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe curry z kurczakiem i warzywami 118

cebule 1/2 szklanki passaty pomidorowej 3/4 szklanki mleczka kokosowego 4-5 łyżeczek Łagodna pasta Mild Curry Spice Paste Patak’s Dodatkowo: Bulion drobiowy około 400ml, olej do smażenia Przyprawy: mielony kmin rzymski, czosnek granulowany, sól, imbir w proszku, cukier Przygotowanie: Filet przekroić wzdłuż następnie pokroić w nie duże skośne plastry. Mięso zamarynować łyżeczką czosnku granulowanego, pół łyżeczki imbiru oraz

W garach u Gosi
Fasolka szparagowa z marchewką, jarzynka do obiadu 89

szklanka oleju+ 0,5 szklanki gorącej wody 600g marchewki 2 szt. średniej wielkości cebule 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego 5 łyżek cukru 2 płaskie łyżki soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu Przygotowanie: Fasolkę umyć, odciąć końcówki, pokroić na około 4cm kawałki i gotować 20 minut w lekko osolonej wodzie. Fasolka musi pozostać al dente. Po ugotowaniu odcedzić. Oczyszczoną marchewkę

W garach u Gosi
Śliwkowe love 86

bezy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki nadzienia: 1 kg śliwek węgierek 3 kisiele o smaku wiśniowym lub żurawinowym Większa szczypta mielonego kardamonu Cukier do smaku, w zależności jak słodkie są owoce Składniki na bezę: 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki płatków migdałowych do ozdoby bezy

W garach u Gosi
Ciasto serowo-brzoskwniowe 82

masę budyniową: 4 szklanki mleka 1 litr 2 budynie waniliowe 250 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny Składniki na masę serową: 500 g twarogu dwukrotnie mielonego lub (np. z wiaderka) 300 ml śmietany 30 % lub 36 % mocno schłodzonej 2 galaretki cytrynowe 1 puszka brzoskwiń lub 1 kg świeżych 1/2 szklanki zklanki cukru Dodatkowo

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem 100

mozzarellę i znów wszystko wymieszać. Składniki na sos beszamelowy 2 łyżki mąki Basia Wrocławska Około 0,5 litra mleka 50 g masła gałka muszkatołowa do smaku sól i biały mielony pieprz do smaku Przygotowanie: W garnku rozpuścić   masło, a następnie dodać mąkę. Przy pomocy rózgi kuchennej, wszystko wymieszać. Dodać mleko i przyprawy. Ciągle mieszając, doprowadzić do powstania kremowego

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania