mielone - 47549 przepisów (strona:1192/3170)

Medaliony z polędwiczki wieprzowej w cieście piwno-serowym 154

sera gouda) – 150ml dowolnego piwa jasnego – 70g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, papryka słodka, imbir mielony, kurkuma, pieprz, czosnek granulowany) – 2 łyżki masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia Polędwiczkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na medaliony o grubości około

Smaki Armine
3 proste przepisy z łososiem w roli głównej 129

Kiedy farsz będzie gotowy, można nakładać go na upieczone gofry. Rukolę oraz rzodkiewkę wymieszaj z winegretem. Sos można przygotować na bazie oliwy, trzech łyżek soku z cytryny, soli oraz mielonego pieprzu. Winegret świetnie wzbogaci smak sałatki. Po jego wymieszaniu z rukolą oraz rzodkiewką przełóż całość na gofry. Smak wafli z farszem wzbogacą plastry wędzonego łososia. Dania na bazie

Żyję by jeść
Ciasto z mango 105

pitnego, 1 łyżeczka starego świeżego imbiru, Ciasto: 150 g cukru pudru, 150 g miękkiego masła, 4 jajka, 1 łyżeczka starego świeżego imbiru, 3-4 krople esencji kardamonowej lub szczypta mielonego kardamonu, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 150 g mąki pszennej, Formę do pieczenia (u mnie 20x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na patelni rozpuścić cukier, poczekać aż się lekko

królestwo garów
Chrupiące kotleciki curry i risotto z warzywami 118

Kotleciki: 1 duży filet z kurczaka (lub 2 mniejsze) 2 jajka 150g gęstego jogurtu naturalnego pół szklanki mąki 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta chili, pieprzu i gałki muszkatołowej olej do smażenia Risotto: 1 szklanka ryżu 1/4 szklanki białego wina 2 szklanki bulionu 2 łyżki masła

Blog z Apetytem
Kremowe serniczki z musem rabarbarowym 119

prosty sposób z zaledwie trzech składników. 7 małych deserków Na mus rabarbarowy 500-600 gramów rabarbaru 50-60 gramów cukru Masa serowa 250 gramów mascarpone 250 gramów sera twarogowego mielonego (z wiadereczka) 3 łyżki cukru pudru Rabarbar umyć i odciąć brzydkie końcówki, pokroić na półcentymetrowe plasterki zasypać cukrem i odstawić na 1-2 godzinki aby puścił sok. Następnie przełożyć

Andzia Pichci
Roślinny jadłospis na cały tydzień #2 203

oliwy 1 średniej wielkości cebula 1/2 łyżeczki czarnej soli Kala Namak 120 g ciecierzycy z puszki 1/2 łyżeczki kurkumy świeżo mielony pieprz do smaku 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka soku z cytryny 60 g chleba żytniego Na patelni rozgrzej 5 g oliwy. Uduś cebulę ze szczyptą soli. Po około 5 minutach dodaj czosnek

365 dni dookoła kuchni
Prosty makaron z boczkiem 185

Prosty makaron z boczkiem z to jedno z tych dań, które przygotujemy w 10-15 minut. Szybko, prosto i bardzo smacznie. Pokażę Wam jak w prosty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti a`la bolongese - lżejsza wersja 102

800g pomidorów - 2 małe cebule - 2-3 duże ząbki czosnku - 3 łodygi selera naciowego - 2 średnie marchewki - sól, pieprz, bazylia - szczypta cukru pudru - 1 łyżka masła Pulpeciki - 500g mięsa mielonego z indyka - pęczek natki pietruszki - pół czerstwej bułki - jajko - sól, pieprz Na początek warto przygotować pulpeciki. Mięso przekładamy do miski. Bułkę namaczamy a następnie wkruszamy do mięsa. Dokładamy jajko

Kuchnia Pełna Emocji
Pieczeń "gołąbkowa" 144

mięsko i ryż - wszystko zapieczone a nie gotowane czy smażone - takie gołąbki troszkę w innym wydaniu. Polecam serdecznie jako danie obiadowe lub na kanapki :) Pieczeń " gołąbkowa" - 1 kg mięsa mielonego - 2 woreczki ugotowanego ryżu ( 200g) - 2 jajka - 3-4 łyżki bułki tartej - kilka listków poszatkowanej białej kapusty - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - garść ( spora) ulubionych świezych ziół ( u mnie

Kuchnia Pełna Emocji
Kotlety mielone z ryżem 130

oczywiście po swojemu. Kotlety są bardzo delikatne i syte. Ważne też, że wychodzi ich dużo więcej, więc są nie tylko smaczne ale i ekonomiczne. Składniki: - 1,5 kg mięsa mielonego - najlepiej mieszanego ( wołowo - wieprzowego) - 100 g ryżu - 1 duża cebula - 2 duże ząbki czosnku - odrobinę bułki tartej - sól, pieprz, kurkuma, - natka pietruszki do smaku - olej do smażenia

Kuchnia Pełna Emocji
Klopsiki gotowane wg diety 5 przemian 181

Waszych kubków smakowych dodajcie więcej lub mniej tego co Wam smakuje ;) Składniki : - 1 kg mięsa wołowo- wieprzowego - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 jajka - 1 średnia cebula biała - sól, pieprz, mielony imbir, kolendra, pieprz cayenne, vegeta, bazylia, natka pietruszki , majeranek, kurkuma, tymianek, liść laurowy,  koperek, kminek, ziele angielskie- zioła spokojnie mogą być suszone. - 2 małe czerstwe bułeczki. Wykonanie : Mięso

Kuchnia Pełna Emocji
Ziołowe pulpety ze szpinakiem 164

chroni przed miażdżycą, szczypiorek dla wzmocnienia kości, cebula dla młodości. Co tam z tego wychodzi? Przepis na pyszne i zdrowe pulpety😉 Przepis na 6 porcji Składniki : - 1 kg mięsa mielonego - najlepiej wieprzowo - wołowego - garść solidna szpinaku - mały pęczek szczypiorku - mały pęczek natki pietruszki - lub łyżka płaska suszonej - 1 łyżka posiekanego kopru - duża gałązka rozmarynu lub łyżka suszonego - 1 duża

Kuchnia Pełna Emocji
Szybkie bułeczki twarogowe bez drożdży z nadzieniem z nutelli 147

przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 20 min   Składniki: (na 12 bułeczek) 2 jajka 5 łyżek cukru / 65 g 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 200 g twarogu sernikowego mielonego 2 łyżki oleju 200 g mąki / 1 i 1/4 szklanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: kilka łyżeczek nutelli lub dżemu lub owoce: jagody, maliny lub rodzynki Przygotowanie

Słodki Blog
Grillowane szparagi zawijane z boczkiem 211

przepisy na warzywa z grilla oraz inne przepisy na szparagi . Składniki: Pęczek lub dwa młodych szparagów zielonych Tyle plasterków boczku wędzonego ile jest sztuk szparagów Oliwa Sól, pierz czarny mielony Sposób przygotowania: Szparagi wyjmujemy z opakowania. Następnie odłamujemy twardą, łykowatą część. Następnie tak przygotowane szparagi rozkładamy na blacie kuchennym lub desce do krojenia i nacieramy je oliwą oraz solą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bułeczki twarogowe z nadzieniem 135

wspominałam o tym, że bardzo lubię wypieki z ciasta twarogowego. Te bułeczki smakują wyśmienicie, a przyrządzenie ich zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut. Polecam Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 jajka – 55g cukru (u mnie trzcinowy) – 130g mąki (u mnie 90g mąki ryżowej i 40g mąki pszennej tortowej) – ekstrakt z wanilii wg smaku

Smaki Armine