Pyszne, kruche i idealne pierożki z nadzieniem z duszonej cebuli i mnóstwem suszonych ziół i przypraw. Smakują gorące jak i zimne. Można je podać z czerwonym barszczykiem, ketchupem czy ulubionym sosem. Podane samodzielnie bez dodatków też są pyszne. Potrzebujemy: Na cebulę: 6 średnich cebul olej do smażenia papryka słodka mielona według uznania oregano suszone według uznania bazylia suszona według uznania zioła prowansalskie według uznania sól do oprószenia cebuli Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1 jajko... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...