mielone - 47549 przepisów (strona:1188/3170)

Placek z rabarbarem i truskawkami, czyli klasyka wiosennych słodkości 170

mąki 90g masła 4-5 łyżek zimnej wody 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 300g rabarbaru 250g świeżych truskawek skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1/3 szklanki brązowego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Sposób przyrządzenia Ciasto: 1. Ze wszystkich składników zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj w kulę i schłodź w lodówce

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Proste przepisy z makaronem 161

sosem śmietanowo-serowy m 3. Makaron z serem na słodko 4. Makaron z boczkiem i jajkiem 5. Makaron z zielonym pesto 6. Makaron z sosem pomidorowym i mięsem mielonym 7. Makaron z kiełbasą 8. Kurczak w sosie serowym. Kurczak w sosie gorgonzola 9. Makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym z kurczakiem 10. Błyskawiczny sos pomidorowy 11. Błyskawiczny sos śmietanowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos z fetą (dip) 134

grilla. Można nim polać również gotowane lub pieczone warzywa np. kalafior, brokuł, cukinię.   Sos polecam do… ** Paluszków serowych z ciasta francuskiego ** Cukinii faszerowanej mięsem ** Gniazdek z mięsa mielonego ** Szaszłyków drobiowych z ananasem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mały jogurt naturalny (ok. 180-200 g) 100 g fety 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki oliwy

Kulinarny S.O.S.
Tarta z kiszoną kapustą 141

potrzebować: 500g mąki graham, 200g masła, łyżeczkę soli, 3 żółtka. Do przygotowania farszu będziesz potrzebować: marchewkę, 400g kiszonej kapusty, cebulę, 4 pieczarki, 4 daktyle, łyżkę oleju rzepakowego, 1/4 łyżeczki mielonych goździków, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kminku, białko jaja. 1. Do mąki dodaj twarde, pokrojone w kawałki masło, sól i żółtka, po czym szybko zagnieć

Z notatnika dietetyka
Zasmażane buraczki 154

pietruszki. P.S. Jeśli będzie już gotować buraki zastanówcie się, czy nie ugotować dodatkowej sztuki lub dwóch, które będziecie mogli wykorzystać następnego dnia, np. do przygotowania buraczanych kopytek , buraczanego kotleta mielonego czy sałatki z białej fasoli i buraka

Z notatnika dietetyka
Słowenia - Czokoleśnik, czyli owsianka z kakao i orzechami laskowymi 149

owsianego)  - 1.5 łyżki syropu z agawy (można zastąpić łyżką cukru lub innego słodzika) - 1 kostka gorzkiej czekolady - kilka malin (opcjonalnie, do podania) Przygotowanie:  1) Płatki owsiane lekko mielimy w młynku do kawy lub blenderze - nie chcemy ich zmielić na mąkę, potrzebujemy je zaledwie lekko rozdrobnić. W młynku do kawy powinno to zająć dosłownie sekundę. Zmielone płatki przekładamy(...)pojemnika, w którym będziemy przechowywać gotowy czokoleśnik. 2) Siemię lniane i orzechy laskowe mielimy na mączkę (szczególnie w przypadku orzechów zajmie to przynajmniej kilka sekund; warto od czasu do czasu dać młynkowi chwilę odpoczynku). Zmielone siemię lniane i orzechyn oraz pozostałe skladniki - kakao, cynamon i cukier waniliowy dodajemy do płatków owsianych. Dokładnie mieszamy. Taki słoiczek z czekoleśnikiem może sobie spokojnie

Roślinożerni urlopowicze
Klopsy Drobiowe w Sosie Paprykowo - Pieczarkowym 117

chłodnym dniu warto się rozgrzać pysznymi drobiowymi klopsikami w pysznym aromatycznym sosie z papryką i brązowymi pieczarkami. SKŁADNIKI na klopsy: 400g mielonego mięsa drobiowego 6-7 łyżek bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka suszonej bazylii sól pieprz SKŁADNIKI na sos: 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 250g brązowych pieczarek cebula

Dziś Ja gotuje
Salsa dodatkiem na grilla 135

krótko grillujemy. Składniki farszu? Na pewno nie może w nim zabraknąć papryki, pomidorów, cebuli, fasoli, kukurydzy i pikantnego sosu salsa, a jeśli chodzi o mięso, to najlepsza będzie mielona wieprzowina albo kurczak

jakszef.pl
Pieczarkowe risotto / Mushroom risotto 100

porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese

Martyna Cooks
Fettucine z wędzonym łososiem / Smoked salmon fettucine 116

makaronu (u mnie fettucine) 150 g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli 8-10 pomidorków koktajlowych 200 g jogurtu greckiego 50 g sera typu cheddar 3 ząbki czosnku swieżo mielony czerwony pieprz oregano (lub inne ulubione zioła) 1 łyżeczka oleju INGREDIENTS (3 portions): 200-250 g pasta (fettucine this time) 150 g smoked salmon 1/2 red onion 8-10 cherry

Martyna Cooks
Zapiekane cannelloni / Cannelloni casserole 112

świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko 50 g cheddara 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) 6 rurek cannelloni świeżo mielony pieprz, ulubione zioła INGREDIENTS: approx. 200 g fresh spinach 150 g smoked salmon 1/2 medium red onion 200 Greek yogurt 1 egg 50 g cheddar 1 mozzarella ball (approx

Martyna Cooks
Gnocchi w kurkowym sosie / Gnocchi with chanterelle sauce 108

gnocchi to the pan and fry it on a low/medium heat until you’ll get the final effect. To już koniec gotowania – nakładaj na talerz, posyp świeżo mielonym pieprzem i jedz! Ja z tej ilości składników mam trzy obiady, ale znam takich co by zjedli wszystko na raz It’s the end of cooking

Martyna Cooks
Pasta z wędzonej makreli / Smoked mackerel paste 128

minutes. All you need is literally three ingredients and taste for mackerel. SKŁADNIKI (4 porcje): 150 g wędzonej makreli 250 g chudego białego sera 50 g czerwonej cebuli świeżo mielony pieprz (1 łyżka jogurtu – opcjonalnie) INGREDIENTS (4 portions): 150 g smoked mackerel 250 g low fat white cheese 50 g red onion freshly grounded pepper (1 tablespoon yogurt

Martyna Cooks
Carbonara 114

dietetyczne, ale przepyszne, raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić Ja dla dekoracji kroję sobie kilka pomidorków koktajlowych, żeby talerz ciekawiej wyglądał i posypuję wszystko odrobiną swiżo mielonego pieprzu. Smcznego! PS. Kieliszek Prosecco idealnie tutaj pasuje… The dish isn’t dietary, but it’s delicious, every once in a while you can have

Martyna Cooks
Sos z bakłażana i jogurtu 157

porcje: 2 bakłażany 400 g naturalnego jogurtu 1 mała główka czosnku łyżeczka musztardy przyprawy: sól, mielona kolendra, pieprz Bakłażany pieczemy w całości przez ok. 45 minut, w 180 st. C. Główkę czosnku dodajemy do pieczenia po ok. 20 minutach. Pieczemy w łupince. Upieczone bakłażany kroimy na dwie części wzdłuż warzywa. Wybieramy miąższ do miseczki. Dodajemy upieczony czosnek bez łupinek

Kucharzyca