cynamonu dla podkręcenia smaku i… metabolizmu. Prosto, zdrowo i pysznie Takie owocowe koktajle na maślance idealnie sprawdzają się dla osób na diecie. Możecie je podać w ramach drugiego śniadania lub jako lekki deser. Polecam. Składniki: 1 szklanka truskawek 1 szklanka maślanki 2-3 świeże daktyle (ja dodałam dwa) szczypta cynamonu Przygotowanie: Z daktyli wyciągamy pestki. Przekładamy wraz
Słodkie okruszkizastosowań w kuchni. Może być częścią dania obiadowego w postaci dodatku do gulaszu (np. gulasz z tofu ), wegańskiego kotleta czy puree. Możemy dodać ją do sałatki na śniadanie czy kolację (np. sałatka ze strączkami ) Możemy przygotować z niej pyszny pasztet do kanapek (np. pasztet z ciecierzycy ). Osoby, które bardziej lubią eksperymentować w kuchni mogą też przygotować
Z notatnika dietetykaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fit pancakes to smaczna i zdrowa forma przysmaku, idealnego na śniadanie, kolację a także posiłek do pracy. Z pewnością posmakują każdemu z Was! Przepis na 2 porcje (6 placuszków) Składniki na placki: 3 jajka mały jogurtu naturalny łyżka ksylitolu 8 łyżek mąki (u mnie pszenna i owsiana) 2 spore łyżki odżywki białkowej (u mnie smak waniliowy
Przepiski.plSałatka z paluszkami surimi z makaronem orzo to bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealnie sprawdzi się jako sałatka na imprezę, kolację czy drugie śniadanie do pracy. Zachęcam do wypróbowania:) Składniki: 200 g makaronu orzo 250 g paluszków krabowych 2 duże pomidory pęczek rzodkiewki 1/2 puszki zielonego groszku szczypiorek majonez sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia KasiTarta z warzywami jest łatwa do zrobienia, syta i pyszna. Gotowe danie najlepiej podać z sosem pomidorowym. Tarta z warzywami doda nam siły i pobudzi nasz
Smaczne PotrawyOwsiankowe ciasteczka są pyszne. Idealne jak i na śniadanie tak i na podwieczorek. Podane z pyszną frużeliną wiśniową. Do takich ciasteczek używamy gotowych owsianek takich do przygotowania w trzy minuty. Nie dodajemy już cukru, ciasteczka z takiej owsianki i banana są wystarczająco słodkie. Kwaśny smak frużeliny przełamuje ich słodycz. Bardzo polecam. Zróbcie takie ciasteczka. Przygotujecie je dosłownie
IzabelawkuchniLeśne, bezglutenowe crumble wylądowało dziś na stole jako moje śniadanie 🥰 kocham lato za owoce i nieskończone możliwości deserów z nimi w roli głównej. Porzeczki i maliny zrywam prosto z ogródka więc satysfakcja jest jeszcze większa. Łapcie przepis! Składniki: ok. 400-500 g owoców leśnych (maliny, jagody, truskawki, poziomki, porzeczki itd.) 100 g mąki ryżowej 50 g masła
CzarnawisienkaLetnia terrina z groszkiem i bobem. Orzeźwiająca, zielona, zdrowa i lekka. Możecie ją zrobić na śniadanie, do pracy, na kolację. Jest prosta do zrobienia i można dodać do niej to co lubimy z warzyw. 120 g serka puszystego śmietankowego 200 g jogurtu greckiego 40 dkg bobu 150 g groszku konserwowego 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka pieprzu czerwonego sól
wesoła kuchniaprzechowywania pieczywa. Czy zatem chlebak jest nam w ogóle potrzebny, czy jest to zbędna fanaberia? Pieczywo towarzyszy nam często przez cały dzień. Większość osób sięga właśnie po nie na śniadanie, a także na kolację. Służy nam ono do kanapek, a także innych potraw. Zapach i smak świeżego pieczywa kojarzy się ponadto z błogim dzieciństwem. Dzisiaj nie zawsze
kruche babeczkinajlepsze, dlatego właśnie przepisem na nie, chce się z Wami podzielić. Najbardziej lubię wodę powstałą z kiszenia buraków i to właśnie dla niej, tak chętnie je robię. Często na śniadanie kręcę sobie hummus, świeże, domowe podpłomyki, a do tego nalewam dużą szklankę soku z kiszonych buraków. Te smaki pasują do siebie niesamowicie dobrze. Kiszonych buraków nie pasteryzuję
BlendmanPyszne, puszyste, rozpływające się w ustach maślane rogale z makiem. Idealne na śniadanie np z dodatkiem dżemu. Musicie mi uwierzyć na słowo i je zrobić – będziecie zachwyceni. A do tego możecie je przygotować na dwa sposoby – jak – zerknijcie niżej Rogale same w sobie są mało słodkie, więc jeśli chcecie słodszych rogali – dodajcie więcej cukru
CookYourselfAutor: Martyna Pietruszka Danie: Sałatka Kuchnia: Włoska Trudność: Łatwe Porcje 2 porcje Przygotowanie 10 min. Kalorie 85 kcal Włoska sałatka ze słonecznych pomidorów i białej mozzarelli. Lekka sałatka na śniadanie lub jako przystawka podczas przyjęcia. Składniki: 2 pomidory malinowe 125 g mozzarelli z zalewy 5 listków świeżej bazylii sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek
ProstePesto.plNOCLEG Villa Natura Przeciszów https://villanatura.info/ Piękny, komfortowy nocleg w super lokalizacji (rzut beretem od najważniejszych lokalizacji). Eleganckie pokoje z pięknymi fototapetami i ślicznym widokiem. Duży parking i ogród. Śniadanie bardzo urozmaicone i pyszne. Mam też dla Was 10% zniżki w Villi rezerwując telefonicznie: Wystarczy, że polubicie profil Villi na FB i IG i podacie hasło villanatura2020 podczas
CzarnawisienkaTakich śniadań chcę więcej:) Żeby było lekkie, proste, szybkie, a do tego pyszne i niebanalne. Wyciągając z lodówki pół kostki twarogu zastanawiałam się nad usmażeniem mini syrników, ale ostatecznie lenistwo wzięło górę i owe mini serniczki wylądowały w garnku z wrzącą wodą. Nie żałuję! Wyszły pyszne leniwe pierogi, które zjadłam z malinami, jogurtem, zarumienioną bułką tartą, miodem
Obiad gotowyNapój z arbuza i mleka. Przygotowałam na śniadanie mleczny shake z arbuza. Kupiłam taki wielki 8 kg arbuz, więc muszę coś wymyślić aby go przerobić. Shake to mleczny napój serwowany na zimno, może być też z dodatkiem kostek lodu albo np. śmietankowych lodów. A może lubicie wersję bez mleka ? Jeśli tak to zróbcie arbuzowe smoothie polecam dodać trochę soku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię