Delikatne, mięciutkie placuszki o mocno kokosowym smaku, z dodatkiem soczystych owoców kiwi ,to pyszne śniadanie lub lekkie danie obiadowe.........jak kto woli. Składniki: 3/ szklanki wiórków kokosowych /wykorzystałam wiórki, pozostałe po robieniu mleka 3/4 szklanki mąki orkiszowej / jasnej/ 1 jajko ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka jogurtu kokosowego/ lub greckiego/ szczypta soli
Zakamarki mojej kuchnijedna z najczęściej robionych past kanapkowych w niejednym polskim domu. Oczywiście głównym składnikiem tej pasty jest wędzona makrela. Jest to super dodatek do świeżego pieczywa, czy to na śniadanie, czy kolację. Pyszne chrupiące bułeczki z dodatkiem takiej pasty to prawdziwe niebo w gębie. W internecie możemy natrafić na wiele różnorodnych przepisów tej pasty. Ja np. napotkałam również na takie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePrzepis na Wegański krem a’la mascarpone Serek mascarpone jest nieodłącznym składnikiem wielu deserów. Świetnie sprawdza się jako dodatek do placków na śniadanie no i oczywiście gra pierwsze skrzypce w tiramisu. Co do tiramisu, to ostatnio robiłem wegańskie tiramisu piernikowe , gdzie wleciał dzisiejszy wegański krem a’la mascarpone. Efekt był oszałamiający! Czy można zastąpić nerkowce? Niby
BlendmanFocaccia to rodzaj płaskiego pieczywa pochodzącego z włoskiej Ligurii. Jest to wypiek bardzo podobny do pizzy. Zwykle foccacię pieczemy bez dodatków i może być wtedy
Tajemnice Smakusałatce. Sałatka z makaronem i warzywami jest sycąca. Dlatego możesz zapakować ją do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. To fajny pomysł na drugie śniadanie. Sprawdzi się również na kolację dla całej rodziny, ale i na domowe przyjęcia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na sałatki z makaronem . Składniki: 200 gramów makaronu 1/2 brokuła Sałata masłowa
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepisałam przy naleśnikach czy kopytkach , że smak szpinaku kompletnie nie jest wyczuwalny, a za to sprawia, że potrawy mają taki apetyczny, pastelowo-zielony kolor! Na leniwe śniadanie, podwieczorek czy kolację, jak również z dowolnymi dodatkami- wyśmienite! 😋 Około 30 szt. 400 g jogurtu naturalnego 250 g mąki pszennej 80 g świeżego szpinaku 2 jajka 2 łyżki cukru
Kraina Miodem PłynącaFaszerowane kajzerki to dobry sposób na urozmaicenie śniadania, czy kolacji, jak i wykrozystanie nie do końca świezych już kajzerek. Dowolność składników, które można umieścić w środku pozwala także na dopasowanie zestawu smaków do swojego gustu kulinarnego. Składniki (4 porcje) -4 kajzerki -4 plasterki sera żółtego -4 jajka -pół papryki -2 marynowane papryczki jalapeno -4 plasterki wędliny -suszona cebulka
Zielona Kuchniaosób nietolerujących glutenu. Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego. Niesamowicie mięciutkie i puszyste! Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie. Pyszne! U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus! SKŁADNIKI: SPÓD: * BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op * masło
Ostra na Słodkostole i zapewne zaskoczą domowników i gości. Trufle można podawać jako osobną przekąskę lub z pieczywem. Świetnie będą pasować do grzanek. Mój mąż posmarował sobie truflą chleb na śniadanie. Możliwości jest więc wiele. Ich wykonanie jest za to bardzo proste. Dlaczego do przygotowania trufli wybrałam buraka? Bo chciałam nadać im naszego lokalnego charakteru, a burak niezmiennie kojarzy
Passions hobbies lifeDelikatne, mięciutkie bułeczki z dużą ilością sezamu. Pyszne! Super się sprawdzą jako bułki do różnego rodzaju burgerów, ale jako śniadaniowe bułeczki wypełnione sałatą, serem i jakąś
Smaki Na TalerzuWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę gyros. Sałatkę gyros możemy podać jako samodzielne danie, idealnie nadaje się do wzięcia do pracy na drugie śniadanie, również można ją przygotować na grilla lub na domową imprezę. Sałatka jest bardzo smaczna, więc polecam ją przygotować. Do przygotowania sałatki gyros będziemy potrzebowali: 1 kapusta pekińska (nie za duża) około
Uwaga Babcia GotujeCiąg dalszy kuchni świata Dziś polecam przepis rodem z dalekiego Dagestanu. Czudu- to pierogi smażone na suchej patelni. Wiosną mieszkańcy Dagestanu przygotowują czudu z dużą ilością
Smaki Arminekaszy, świeżego awokado, delikatnych, słodkich pomidorków, pachnącego koperku i wyrazistych oliwek, która w połączeniu z cytrusowo - miodowym dressingiem smakuje obłędnie i jest znakomitą propozycją lekkiego dania obiadowego oraz drugiego śniadania. Składniki: 200g kaszy jęczmiennej pęczak 5 jajek 260g pomidorków cherry 1 sztuka awokado sok z cytryny 4 łyżki kukurydzy konserwowej 90g czarnych oliwek 3 łyżki posiekanego koperku 70g orzeszków
Szalona Kuchnia Ewelinybułki do hot dogów lub hamburgerów. Nadają się do kanapek, zwłaszcza tych na słodko, lub do jedzenia na sucho, bez żadnych dodatków. Najlepiej smakują lekko ciepłe. Będą idealne na śniadanie lub kolację do kubka mleka czy kakao. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka soli 1/4szkl. cukru 25g świeżych drożdży 3/4szkl. ciepłej wody
Waniliowe Improwizacje