Cukinia - królowa lata! Na śniadanie, obiad, kolację, a nawet i na deser. Dziś cukinia w formie małych zapiekanek w kokilkach. Doskonała przekąska, albo z większej ilości składników - danie główne. Ja się zachwycam, ale mój Niejadek niestety nie tyka takich rzeczy, więc jego recenzję pomijamy ;) Cóż, następnym razem podam mu cukinię w formie ciasta :D (Tak na marginesie, te maleńkie
Na kulinarnym poligoniewiem, że teraz papryka i praktycznie wszystko inne też dostępne jest całym rokiem, ale jednak jesienią papryka pachnie i smakuje wyjątkowo. W dodatku kojarzy mi się ze szkolnym śniadaniem, bo rodzice pakowali mi ją do pudełka do szkoły (wtedy nikt na to nie mówił lunchbox ;) Skoro zatem dostałam paprykę, to mamy obiad w jesiennym klimacie, idealny gdy nie bardzo
Na kulinarnym poligonieBułki pszenne drożdżowe robi się całkiem szybko i co najważniejsze prosto. Będą pysznie smakowały z dowolnymi dodatkami na śniadanie czy kolację. Robiąc je, niezwykle istotne są dwa czynniki: żeby dobrze wyrobić ciasto i żeby rosło w odpowiednio ciepłej temperaturze. To jest klucz do sukcesu, który zagwarantuje Ci, że bułeczki z tego przepisu zawsze Ci wyjdą. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby SmokNiby proste a jednak inne, niby zdrowe a jednak smaczne może na drugie śniadanie albo podwieczorek? Jogurt z dodatkami to bardzo pyszny deserek. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/jogurt_z_dodatkami-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/jogurt_z_dodatkami-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/jogurt_z_dodatkami-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["jogurt naturalny,\r","jogurt owocowy,\r","d\u017cem
Bardzo Gruby SmokDomowe drożdżowe bułeczki z marmoladą to gwarancja pysznych drożdżówek! Sprawdzą się idealnie na wycieczkę w góry, spacer do lasu czy też jako drugie śniadanie do pracy i szkoły. Smok ostrzega, że przygotowanie ich wymaga pewnej dozy cierpliwości, ale gwarantuje, że warto. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/slodkie-buleczki-drozdzowe-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020
Bardzo Gruby SmokUlubione bułeczki mojej żony. Sprawdzają się świetnie na lekkie słodkie śniadanie i pasują idealnie do kawy! Ostatnia faza ich wyrastania następuje w lodówce, co oznacza, że rano przekładamy je bezpośrednio z lodówki do piekarnika i po 10 minutach cynamonki są gotowe! Czasem przygotowuję do nich sos z mascarpone albo serka Philadelphia, wtedy smakują jak słodkości z Cinnabon. Najczęściej jednak
Chleby Rolfapiecu tandoor, ale dla potrzeb domowych świetnie sprawdzi się zwykła patelnia. Piekę naan zawsze, kiedy przygotowuję wszelkiego rodzaju curry oraz do porannej szakszuki. Nie ma bardziej rozgrzewającego śniadania niż szakszuka, naan i filiżanka kawy! W poniższym przepisie używam wody i dużo masła, co w efekcie sprawia, że chlebek jest dość tłusty i wyraźnie warstwowy. Jeśli wolisz, żeby był bardziej
Chleby RolfaRacuchy z jabłkami. Smak dzieciństwa. Idealne na śniadanie albo lekki letni obiad. Przy smażeniu tłuszcz musi być dobrze rozgrzany, tak żeby nie wsiąkał w ciasto. Nie polecam smażenia na maśle, ponieważ masło spala się w bardzo niskiej temperaturze i łatwo jest przypalić racuchy. Nie polecam też smażenia bez tłuszczu - racuchy wyjdą dobre, ale są trochę za suche w smaku
Chleby RolfaKolejna propozycja jajeczna, tym razem jajka z tuńczykiem. Jajka faszerowane tuńczykiem, idealne na Wielkanoc, pyszne śniadanie. Doskonale sprawdzą się jako przyssawka na imprezę. Łatwe i szybkie do zrobienia jajka faszerowane. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka z tuńczykiem Składniki 1 tuńczyk w kawałkach w oleju słonecznikowym 4 jajka ugotowane na twardo łyżeczka majonezu sól łyżka posiekanego szczypiorku Instrukcje Jajka gotujemy
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na pyszną sałatkę z marchewki, jajka i tuńczyka. Nadaje się idealnie na kolację, drugie śniadanie do pracy. Będzie się również ładnie prezentowała na Wielkanocnym stole. Jest delikatna w smaku i szybka w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z marchewką i tuńczykiem Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mały majonez 170 ml 3 średnie marchewki
To co lubię - gotuję i polecamZdrowe, smaczne, szybkie do przygotowania śniadanie. Owsiane muffinki są wspaniałą alternatywą dla pieczywa i nadają się świetnie na piknik czy wycieczkę. Można je piec z różnego rodzaju owocami. Ja najbardziej lubię z malinami, borówkami amerykańskimi lub jagodami. Można też, zamiast owoców, dodać orzechy. Pysznie smakują zarówno same, jak i podane z jogurtem i owocami
Chleby RolfaSałatka z wędzonego kurczaka, lekka, smaczna i szybka w przygotowaniu. Jeśli nie macie pomysłu co zabrać na drugie śniadanie do pracy to myślę, że ta propozycja Wam się spodoba. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z wędzonym kurczakiem Składniki 40 dag wędzonego kurczaka (udka lub pierś) pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli
To co lubię - gotuję i polecamtheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Puszyste placuszki o maślanym smaku idealne na śniadanie, jako samodzielna przekąska lub popołudniowy deser Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 2 jajka Nieco mniej niż 1/3 szklanki stopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia
W garach u GosiSezon na dynię trwa już od jakiegoś czasu, więc zapraszam Was dziś na muffinki dyniowo-marchewkowe. Są smaczne, zdrowe i idealnie nadają się na drugie śniadanie lub szybką przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Muffinki dyniowe Składniki 250 g startej dyni 50 g startej marchewki 100 g mąki pszennej lub żytniej (ja użyłam żytniej) 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
To co lubię - gotuję i polecam