aromatyczny i sycący. Ja swoją porcją podzieliłam się z córeczką, jej też smakował. To taka trochę szarlotka w omletowej wersji. Idealna propozycja na szarą i ponurą jesień. Po takim śniadaniu ma się mnóstwo energii do działania Zapraszam do przepisu Owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem – składniki: 3 jajka, 3 łyżki mąki owsianej, płaska łyżeczka cynamonu, 1 małe jabłko
Natka Pietruszkinaprawdę zgrany duet i jeśli do tej pory go nie próbowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości. Dobrze jest go przygotować nieco więcej, żeby później zaserwować go np. na śniadanie lub deser. Kromka chleba żytniego, serek z jogurtów i taki rabarbar to jeden z lepszych sposobów na rozpoczęcie dnia. Pieczony rabarbar będzie też super dodatkiem do lodów. Koniecznie spróbujcie
okolicepalnika.plupolować cebulową, świeżą bułkę. Ten chrupiący cebulowy chlebek, to właśnie taka duża bułka z cząstkami karmelizowanej cebulki wewnątrz. Kromkę chleba wystarczy przesmarować cienką warstwą masła i oprószyć solą i śniadanie gotowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Swojski chleb cebulowy z prażoną cebulką 5 od 19 osób Autor: Paweł Clad Danie: Chleb Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 bochenek Przygotowanie
ProstePesto.plDyniowo – cynamonowe brioszki, bułeczki drożdżowe z dodatkiem dyniowego puree, oprószone cynamonową maślaną kruszonką. Słynne słodkie bułeczki w jesiennej, dyniowej odsłonie. Znakomite na drugie śniadanie, popijane gorącym kakao lub kawą ze szczyptą cynamonu i innych korzennych przypraw. Brioszki zawierają mleko i rozpuszczone masło, drożdże sprawiają że podczas pieczenia mocno wyrastają. Są puszyste, wręcz pluszowe i pulchne. Delikatnie słodkie, szczególnie
ProstePesto.plsobie z konsystencjami ponieważ babeczki są wilgotne i kiedy dziecko je ściska tworzą się grudki, które mogą sprawiać problem przy połykaniu. Gdybym miała robić wersję dla dorosłych (piknik lub śniadanie) dodałabym przyprawy takie jak sól, pieprz, gałka muszkatołowa i chilli:-) Składniki na 12 porcji : 2 jajka parę różyczek brokuła (szklanka – użyłam mrożonego) szklanka groszku (użyłam mrożonego) duża marchewka posiekany
wysmienityJesień to czas kiedy do mojego porannego menu włączam owsianki. Najbardziej lubię, kiedy owsianka jest kremowa taka puszysta. Duży wpływ na konsystencję idealnej owsianki ma jakość
Kukuleczkiciasto jest znakomite a pomada ze śmietany i kakao smakuje wybornie, polecam do kawy czy herbaty, będzie znakomita. Przepis dostałam od Ani z Jaśminowej Kuchni. Jako II śniadanie do pracy czy szkoły też będzie super. Ciasto drożdżowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybka sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem i mozzarellą, Taką sałatkę możecie zrobić sobie na kolację, bądź zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 250 g mozzarelli 3 pomidory 3 łodygi selera naciowego 1 małą czerwona cebula 2 garście bazylii sos 5 łyżek oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu
magiczna kuchnia Kasipistacjowym raju Gdzie zjeść?: również w każdej cukiernii, ale polecam te z Pasticcieria Savia. Koszt canollo to ok. 2 – 3 euro. Granita To jedno z najpopularniejszych, sycylijskich, letnich śniadań: granita z brioche. Granita to sycylijski mrożony deser: przygotowuje się go mieszając drobnoziarnisty lód z kawą, sokami owocowymi lub pastą migdałową albo pistacjową Natomiast brioche to słodka, drożdżowa bułeczka
365 dni dookoła kuchnispiżarni mamy już zrobiony susz i słoiczki z marynowanymi prawdziwkami czy podgrzybkami. Otóż możemy przygotować domowy koncentrat grzybowy, zresztą opowiadałam o nim w programie Pytanie na Śniadanie . Koncentrat zamkniemy w słoiczkach, a potem go wykorzystamy do zup, zapiekanek, gulaszy czy innych potraw. Tutaj ogranicza Was tylko Wasza kulinarna wyobraźnia 😍. Koncentrat możemy także zamrozić w małych porcjach
Kulinarne przygody Gatitymaślance, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników i z rozmaitymi owocami lub bakaliami. Smakują posypane cukrem pudrem lub miodem. Placki z owocami to świetna propozycja na śniadanie na ciepło, podwieczorek lub kolację. Smakują na ciepło i zimno, także odgrzane w piekarniku i polane sosem owocowym lub dżemem. Wtedy można traktować je jako ciepły deser. SKŁADNIKI
Zasmakuj KuchniOstatnio miałam ogromna przyjemność opowiadać o różnego rodzaju przetworach z grzybów na antenie śniadaniowej telewizji w programie "Pytanie na Śniadanie". To kolejne moje doświadczenie przed kamerą, tym razem jednak odbyło się ono na żywo. To była niesamowita przygoda! Mówiłam o tym jakie przetwory można przygotować ze świeżych grzybów i jak je potem wykorzystać w naszej kuchni
Kulinarne przygody Gatitykażdy czwartek będzie prowadziła kurs kulinarny. Na pierwszy ogień, poszło właśnie jesienne smoothie :) Ja jestem nim zachwycona. Jest pyszne i syte. Świetnie się sprawdzi na drugie śniadanie. To jest oczywiście moja wersja. Sprawdźcie czy Wam posmakuje :) Jeśli macie ochotę, zajrzyjcie też do Dagmary Z podanych składników przygotowałam 2 nieduże porcje. Składniki: 1 gruszka
Agusiowe smakołykiSzybka, dzięki wykorzystaniu ciasta francuskiego, pożywna i bardzo smaczna tarta z moją ukochaną cukinią. Często robię ją na obiad, ale smakuje również na zimno jako przekąska lub drugie śniadanie. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego Farsz 1 duża cukinia lub 2 mniejsze, pół paczki fety, 2-3 ząbki czosnku, 1 mała cebula, 3 jajka, 2-3 łyżki śmietany
Moja kraina smakówostatnio wzięło mnie coś na wypiekanie domowego pieczywa XD Oprócz chleba i klasycznych bułeczek przygotowałam też kilka bułeczek w wersji nadziewanej. Są idealnym rozwiązaniem na śniadanie do pracy. Wystarczy je zapakować Dzięki temu możemy pospać proszę dłużej, co przy jesiennej pogodzie każda minuta jest na wagę złota XD Dziś przepis na rolowane bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Zapraszam
PatiGotuje