pół dużej 1 kawałek pora około 15 cm 2 gałązki tymianku 2 rozmarynu 2 ziemniaki 50 ml oliwy z oliwek 100 g masła 100 ml śmietanki 30 % sól pieprz mielony imbir opcjonalnie Dodatki do zupy krem: groszek ptysiowy grzanki prażony słonecznik prażone pestki dyni Instrukcje Warzywa obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy oliwą z oliwek
To co lubię - gotuję i polecamsię każdemu. To taka moja propozycja na zbliżający się Dzień Kobiet :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kolorowy sernik bez pieczenia. Składniki 1 kg sera z wiaderka lub ser 3-krotnie mielony 3 galaretki czerwona, zielona, pomarańczowa lub żółta (smaki dowolne) 3 łyżki serka mascarpone czubate 1 opakowanie okrągłych biszkoptów lub 150 g ciasteczek owsianych 50 g masła Instrukcje Formę
To co lubię - gotuję i polecamopakowanie ciasta francuskiego garść świeżego szpinaku lub 2 łyżki mrożonego 200 g wędzonego łososia lub szynki 1 cebula szalotka 2 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku świeżo mielony Instrukcje Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, lekko ją rumieniąc. Następnie dodajemy liście szpinaku lub jeśli używacie mrożonego (wcześniej rozmrożony i osączony z nadmiaru wody) szpinak. Doprawiamy do smaku
To co lubię - gotuję i polecamsmażenia placki się rozpadają wystarczy dodać odrobinę mąki. Na blogu znajdziecie również przepis na Placki z cukinii z łososiem. a tutaj inne przepisy z dodatkiem cukinii: Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Risotto z cukinią i kurczakiem. Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Dżem – galaretka z cukinii Placki z cukinii i marchewki
To co lubię - gotuję i polecamziemniaków surowych 1 jajko 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej sól do smaku Instrukcje Farsz: Jeśli do farszu używacie mięsa z rosołu ok.500 g mięsa mielimy. W innym przypadku gdy używacie innego mięsa. Mięso gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i soli. Następnie mięso mielimy w maszynce. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i przesmażoną
To co lubię - gotuję i polecamdrobną kostkę cebulę, do momentu aż zmięknie i delikatnie się zrumieni. Następnie dodaj na patelnię czosnek pokrojone w plasterki. Po około minucie dodaj pomidory, sól i świeżo mielony pieprz oraz oregano. Całość doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut. Jeśli używasz świeżych pomidorów, czas ten może się wydłużyć, w zależności
okolicepalnika.plszersze osłonki, na przykład jak do kiełbasy żywieckiej czy szynkowej. Polecam serdecznie :) Składniki: mięso z piersi kurczaka 18 g peklosoli/kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 2 g pieprzu białego mielonego 3 g czosnku świeżego przeciśniętego przez praskę 10 % zimnej wody Dodatkowo: jelita wieprzowe kaliber 26/28 mm (1,5 m/kg farszu) Przygotowanie: Obrobione i oczyszczone mięso pokroić na kawałki
Kocham..lubię..gotuję..Serdecznie polecam :) Składniki: boczek wieprzowy bez skóry 16 g peklosoli/kg boczku Przyprawy na kg: czosnek świeży 3 g tymianek suszony 0.5 g pietruszka zielona suszona 1 g papryka wędzona mielona 2 g pieprz czarny 2 g cebula suszona 5 g ostra papryczka - w zależności od upodobań ostrości - u mnie 1 szt habanero Dodatkowo: słoiki z nakrętkami Przygotowanie: Boczek
Kocham..lubię..gotuję..papryki czerwonej 250 g ziemniaków 2 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka soli szczypta chilli mozzarella do pobrania Paprykę przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, przekładamy na blachę do pieczenia. Dodajemy obrane ziemniaki, podzielone na mniejsze części, w zależności od wielkości całego ziemniaka – na połówki, ćwiartki lub dużą kostkę. Pieczemy lub grillujemy ok. 40 minut, Po upieczeniu
Kucharzycagrilla elektrycznego i przygotowanie ich jest niezwykle proste i szybkie, a przede wszystkim nie brudzi się tak w kuchni. Przeczytaj: Domowy burger BBQ Składniki na burgera 250g mięsa wołowego (mielonego) 3-4 łyżki wody sól pieprz ewentualnie odrobina musztardy bułki do burgerów Dodatki do burgera kapusta pekińska ogórek kiszony majonez mała cebula ewentualnie pomidor ketchup żółty ser topiony Zobacz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!żółtą) po jednej kolorowej papryce (u mnie zielona i żółta) 2 czerwone cebule 300 g małych pieczarek 3 średnie marchewki 100g wędzonego boczku sól, pieprz, suszony rozmaryn, tymianek, ostra mielona papryka 2 łyżki oleju ½ szklanki suchego pęczaku Składniki na sos łyżeczka octu jabłkowego łyżeczka sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 4 łyżki oleju z pierwszego tłoczenia 3 ząbki czosnku
Pomysłowa kuchniawykroić gniazda nasienne i pokroić w niedużą kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do pokrojonych papryk. Do miski z ryżem przekładamy papryki i kukurydzę, doprawiamy 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu oraz 1/2 łyżeczki soli i dokładnie mieszamy. Do majonezu dodajemy obrane przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy i wlewamy do miski z ryżem i resztą składników. Całość dokładnie
Smaczne Zdrowespróbujesz, upieczesz go zawsze. Jak przygotować sernik idealny ? Składniki na tortownicę 25 cm: 1 kg serka u mnie speisequark magerstufe (może być serek z wiaderka, kanapkowy lub trwaróg mielony) 1 szklanka cukru * 1 łyżka pasty waniliowej lub 16 g cukru wanilinowego 6 dużych jajek ( miałam tym razem 3 z podwójnym żółtkiem) 200 g śmietany kremówki 30 % szczypta soli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięopakowanie rukoli 4–5 ząbków czosnku 50 g suszonych pomidorów 2 ostre papryczki 1 łyżka + 1 łyżeczka soli (łyżka do makaronu, łyżeczka do warzyw i sosu) 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Kroimy: kurczaka, cebulę, suszone pomidory i papryczkę. Myjemy rukolę, jeśli kupiliśmy niemytą, makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na bardzo dużej patelni lub w garnku podsmażamy
Proste-przepisy.pl