mielone - 47549 przepisów (strona:1191/3170)

Klopsy Drobiowe w Sosie Paprykowo - Pieczarkowym 100

chłodnym dniu warto się rozgrzać pysznymi drobiowymi klopsikami w pysznym aromatycznym sosie z papryką i brązowymi pieczarkami. SKŁADNIKI na klopsy: 400g mielonego mięsa drobiowego 6-7 łyżek bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka suszonej bazylii sól pieprz SKŁADNIKI na sos: 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 250g brązowych pieczarek cebula

Dziś Ja gotuje
Salsa dodatkiem na grilla 115

krótko grillujemy. Składniki farszu? Na pewno nie może w nim zabraknąć papryki, pomidorów, cebuli, fasoli, kukurydzy i pikantnego sosu salsa, a jeśli chodzi o mięso, to najlepsza będzie mielona wieprzowina albo kurczak

jakszef.pl
Pieczarkowe risotto / Mushroom risotto 84

porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese

Martyna Cooks
Fettucine z wędzonym łososiem / Smoked salmon fettucine 97

makaronu (u mnie fettucine) 150 g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli 8-10 pomidorków koktajlowych 200 g jogurtu greckiego 50 g sera typu cheddar 3 ząbki czosnku swieżo mielony czerwony pieprz oregano (lub inne ulubione zioła) 1 łyżeczka oleju INGREDIENTS (3 portions): 200-250 g pasta (fettucine this time) 150 g smoked salmon 1/2 red onion 8-10 cherry

Martyna Cooks
Zapiekane cannelloni / Cannelloni casserole 95

świeżego szpinaku 150 g łososia wędzonego 1/2 średniej czerwonej cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko 50 g cheddara 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) 6 rurek cannelloni świeżo mielony pieprz, ulubione zioła INGREDIENTS: approx. 200 g fresh spinach 150 g smoked salmon 1/2 medium red onion 200 Greek yogurt 1 egg 50 g cheddar 1 mozzarella ball (approx

Martyna Cooks
Gnocchi w kurkowym sosie / Gnocchi with chanterelle sauce 92

gnocchi to the pan and fry it on a low/medium heat until you’ll get the final effect. To już koniec gotowania – nakładaj na talerz, posyp świeżo mielonym pieprzem i jedz! Ja z tej ilości składników mam trzy obiady, ale znam takich co by zjedli wszystko na raz It’s the end of cooking

Martyna Cooks
Pasta z wędzonej makreli / Smoked mackerel paste 107

minutes. All you need is literally three ingredients and taste for mackerel. SKŁADNIKI (4 porcje): 150 g wędzonej makreli 250 g chudego białego sera 50 g czerwonej cebuli świeżo mielony pieprz (1 łyżka jogurtu – opcjonalnie) INGREDIENTS (4 portions): 150 g smoked mackerel 250 g low fat white cheese 50 g red onion freshly grounded pepper (1 tablespoon yogurt

Martyna Cooks
Carbonara 96

dietetyczne, ale przepyszne, raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić Ja dla dekoracji kroję sobie kilka pomidorków koktajlowych, żeby talerz ciekawiej wyglądał i posypuję wszystko odrobiną swiżo mielonego pieprzu. Smcznego! PS. Kieliszek Prosecco idealnie tutaj pasuje… The dish isn’t dietary, but it’s delicious, every once in a while you can have

Martyna Cooks
Sos z bakłażana i jogurtu 144

porcje: 2 bakłażany 400 g naturalnego jogurtu 1 mała główka czosnku łyżeczka musztardy przyprawy: sól, mielona kolendra, pieprz Bakłażany pieczemy w całości przez ok. 45 minut, w 180 st. C. Główkę czosnku dodajemy do pieczenia po ok. 20 minutach. Pieczemy w łupince. Upieczone bakłażany kroimy na dwie części wzdłuż warzywa. Wybieramy miąższ do miseczki. Dodajemy upieczony czosnek bez łupinek

Kucharzyca
Rybna zapiekanka po francusku 126

mrożonych warzyw na patelnię ( Indyjska mieszanka z soczewicą-Biedronka lub inne, oczywiście mogą być też świeże) 6 plastrów sera topionego cheddar 150 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 płaskiej łyżeczki, mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego sól do smaku masło Rybę rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę dość

Ogrodnik w podróży
Miodownik z orzechami włoskimi i kremem budyniowym (bez glutenu) 271

minimum 3 dni aby blaty miały szansę zmięknąć. Kilka łyżek pozostałego kremu zamknąć szczelnie w pudełku. 14. Po kilku dniach wyciągnąć ciasto, resztą kremu posmarować górę oraz boki a mielonymi orzechami wraz z szóstym blatem posypać całość

Candy Pandas
Zupa krem z batatów i dyni 119

smaku, należy podawać tą zupę z kwaśną śmietaną. Składniki: bataty 4 szt, dynia 90 dag, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, marchew 2 szt, ziemniak 4 szt, papryka słodka mielona 0,5 łyżeczki, kurkuma 0,5 łyżeczki, kozieradka 0,5 łyżeczki, pieprz 1/4 łyżeczki, chili do smaku, sól do smaku, sok z cytryny do smaku, sos sojowy 2 łyżki

kulinarne odsłony pati
Sernik delikatny jak pianka 135

ubijania 30% lub 36% zimna 7 dużych jajek w temperaturze pokojowej 250 g drobnego cukru można dać trochę więcej jeśli lubicie słodsze serniki +50g 1 kg twarogu mielonego w temperaturze pokojowej 40 g budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki pszennej 60 g masła roztopionego 10 g cukru waniliowego 1 szczypta soli Przygotowanie : Piekarnik rozgrzać do temperatury

KUCHNIA POLSKA
Kawa na zdrowie? 162

obecnie, obok herbaty, jeden z najpopularniejszych napojów na świecie. Piją ją wszyscy - od Amerykanów, przez całą Europę, po najdalsze krańce Azji. Napój ten sporządza się z palonych, a następnie mielonych lub poddanych instantyzacji ziaren kawowca. Jest to jedna z najpopularniejszych używek na świcie i główne źródło kofeiny w naszej diecie.     Skąd się wzięła kawa? Kawa nie jest

Z notatnika dietetyka
Chili pomarańczowa polędwiczka wieprzowa 106

łyżki pomarańczowej marmolady -2 łyżki oliwy z oliwek -3 łyżeczki octu jabłkowego -1 łyżka keczupu -1/2 łyżeczki wędzonej papryki -1/2 łyżeczki ostrej papryki -1/4 łyżeczki mielonego kuminu -1/2 łyżeczki oregano -szczypta soli Przygotowanie Przygotować "glazurę". Wszystkie składniki wymieszać i odstawićna kilka minut. W międzyczasie polędwiczkę umyć i oczyścić. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać

Zielona Kuchnia