Składniki: - jedna laska białej kiełbasy pozbawionej skóry - mała cebula - kilogram leśnych grzybów - olej do smażenia, sól i pieprz - pęczek botwinki - pół selera korzeniowego - duża marchewka - ząbek czosnku - 2 szczypty mielonego kminku + ziele angielskie około 4 ziarenka, które później wyciągamy po ugotowaniu zupy - około litra lub więcej bulionu warzywnego lub z obgotowania kiełbasy - śmietanka 30 % mały kubek Zalej wrzątkiem
Z Kuchni Do Kuchniszklarniowy i jeden gruntowy ) - 5-6 rzodkiewek - pół pęczka zielonej cebulki - 150 gram jogurtu naturalnego - 0,5 łyżeczki soli morskiej ( może być zwykła ) - 1 łyżeczka soku z cytryny - pieprz mielony do smaku Wykonanie Ogórki obieram i szatkuję w cieniutkie plasterki, posypuję solą, mieszam i odstawiam na kilkanaście minut aby puściły soki. Powstały sok odlewam, do ogórków dodaję pokrojoną
Kuchnia z widokiem na ogródoliwek do smażenia 30 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 10 dag sera żółtego w kawałku 10 dag kremowego serka śmietankowego 1 kulka mozzarelli ( 125 g ) papryka słodka mielona według uznania przyprawa gyros według uznania bazylia suszona według uznania przyprawa do kurczaka według uznania 20 dag makaronu spaghetti sól do gotowania makaronu świeże listki bazylii do dekoracji Wykonanie pysznego
Izabelawkuchniłyżeczki czerwonego octu winnego 1 łyżeczka musztardy Dijon 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 3 łyżki posiekanej szalotki 3/4 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 mały ogórek 1/3 szklanki pokrojonej w drobno kostkę rzodkiewki Przygotowanie: W dużej misce wymieszałem ocet, musztardę, oliwę, szalotki, sól i pieprz. Na godzinę
R'n'G KitchenFaszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2016/06/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana-i-miesem/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/06/cukinia_kasza.jpg" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"] Przepis na pyszną cukinię nadziewaną mięsem mielonym, pieczarkami i kaszą jaglaną. [/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default
e-PrzepisyKulinarnedomowy koncentrat pomidorowy też możesz zrobić sama 2 duże marchewki 2 średnie cebule 1 średnia pietruszka pół bardzo małego selera 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól, cukier i mielony czarny pieprz do smaku opcjonalnie 1 mały liść laurowy (trzeba go wyjąć przed wysuszeniem zupy). Przyprawy do zupy pomidorowej w proszku proporcje przypraw podaję w przybliżeniu, najlepiej spróbuj
Cztery FajeryJeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube --> kliknij tutaj Składniki: * 700 g śliwek węgierek * 3 łyżki płynnego miodu * 1 łyżeczka cynamonu (użyłam cynamon cejloński mielony Skworcu ) * 1 łyżka masła Kruszonka: * 100 g mąki pszennej * 50 g cukru * 50 g masła Wykonanie: Na patelni rozpuścić łyżkę masła. Wrzucić śliwki i podsmażać około 3 minut
Zrób to smacznieciasteczek. Do dekoracji polecam: kiełki, natkę pietruszki, koperek, szczypiorek, ziarna sezamu lub czarnuszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z piekarnika… Klopsiki z piekarnika Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Pasztet drobiowy z rosołu
Kulinarny S.O.S.koperek. Wyrabiam gładkie ciasto. Do głębokiego talerza wbijam jajko, roztrzepuję widelcem, lekko solę i pieprzę. Na płaski talerz wysypuję ok. ½ szklanki bułki tartej. Z ciasta formuję porcję wielkości kotleta mielonego, spłaszczam i nadaję mu kształt nieco podłużnego placka. Obtaczam w jajku i w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoto. Odsączam na papierowym ręczniku
Zasmakuj Kuchnijednego z elektrolitów), co jest szczególnie ważne przy długotrwałym wysiłku. Składniki na około 30 kulek: 400 g daktyli około 150 g wiórków kokosowych lub mąki kokosowej 2 czubate łyżki mielonej kawy (rozpuszczalnej lub inki 1 łyżka) otarta skórka z jednej pomarańczy około 20 oleju kokoswego (2 łyżki) do obtoczenia kakao/wiórki kokosowe, karob, mieszanka kakao z kawą *opcjonalnie kilka
greenscarfpłaska łyżeczka kw. cytrynowego (nie sok z cytryny) -2 łyżeczki proszku z liofilizowanego buraka -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowo-migdałowy -600g serka homogenizowanego lub mielonego na sernik -80g ksylitolu Nutura -60g prażonych płatków migdałowych Nutura -20g prażonych wiórków kokosowych Nutura -20-30g mąki kokosowej Nutura Polewa jogurtowa -200g jogurtu
Candy Pandasziemi Cudo.. Spróbuj, oceń i pokochaj lub znienawidź Składniki na 3 osoby: 9 małych młodych ziemniaków 18 plasterków, wędzonego boczku 2 średniej wielkości cebulę 2 łyżeczki słodkiej, mielonej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz do smaku tłuszcz kurzy, kaczy lub inny do wysmarowania blachy do pieczenia Ziemniaki umyj, dokładnie, tak żeby skórka była czysta. Natnij
Ogrodnik w podróżyjajek. Pięknie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. 4 pomidory 4 jajka ugotowane na twardo 200ml majonezu 1 mały kalafior 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz mielony 1 łyżeczka soku z cytryny natka pietruszki Kalafior oczyszczamy,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie (ważne, żeby nie rozgotować).Odcedzamy i studzimy,następnie dzielimy na różyczki. Każdy pomidor kroimy
Co w garnkach piszczyOrzeźwiająca lemoniada z sumakiem. Indiańska lemoniada Syrop z sumaka 2 szklanki wody 1 szklanka cukru lub do smaku, ale możesz też osłodzić lemoniadę melasą winogronową lub miodem. 3 łyżki mielonego sumaka Lemoniada 1 litr wody gazowanej lub niegazowanej 1 szklanka syropu z sumaka 4 łyżki soku cytryny 1 cytryna pokrojona w kliny 1 Jabłko Grójeckie pokrojone w kliny świeża
Cztery Fajerypopularnością, postanowiłam je wykorzystać w inny sposób. Trafiło na cukinię :) Składniki ( nie podam dokładnych proporcji, ilość produktów zależna od ilości głodnych osób ) - cukinia - jajko - chipsy paprykowe - bułka tarta - czosnek mielony - sól - olej Wykonanie Cukinię pokroiłam na plastry o grubości około 1,5 cm. W miseczce rozbełtałam jajko z czosnkiem i solą. Do drugiej miseczki wsypałam bułkę tartą i pokruszone
Kuchnia z widokiem na ogród