cukinii startej na tartce o dużych oczkach 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 małe jajka kilka łyżek tartej bułki do farszu i kilka do obtoczenia kotlecików 1 łyżeczka mielonego kminku sól do smaku pieprz do smaku 4 łyżki posiekanych świeżych listków bazylii i natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka curry w proszku Instructions Ugotowane
SprawdzonaKuchnia.plsmaczny. Course Desery Cuisine Polska Keyword mailny, twaróg Prep Time 15 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 21 Author Anna Ingredients 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 250 g serka mascarpone 100 g drobnego cukru 2 średnie jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka malin Składniki na spód 40 g chrupek śniadaniowych
SprawdzonaKuchnia.plAuthor Anna Ingredients 200 g gorzkiej czekolady 200 g miękkiego masła 5 dużych jajek 100 g mąki pszennej 240 g cukru 200 g malin 450 g twarogu trzykrotnie mielonego Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st C. Czekoladę połamać i rozpuścić w " kąpieli wodnej ", ostudzić. Miękkie mało umieścić w misce miksera dodać 100 g cukru, miksować do uzyskania jasnej
SprawdzonaKuchnia.plsera dorblue wywar warzywny 3 łyżki zielonej kolendry drobno siekana 1/2 szklanki prażonych orzechów włoskich sok z 1/2 limonki 1/2 puszki mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki przyprawy curry 1 szczypta mielonego kminku 2 ząbki czosnku olej dyniowy opcjonalnie Instructions Dynię umyć, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki, włożyć do garnka, wlać szklankę wywaru warzywnego, gotować pod przykrciem przez
SprawdzonaKuchnia.plPolska Keyword figi, twaróg Prep Time 20 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 50 minutes Servings 18 Author Anna Ingredients Składniki na masę serową 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 250 g serka mascarpone 2 żółtka 1 średnie jajko 120 g drobnego cukru 60 ml śmietany 18 % 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 sztuk świeżych fig dżem z pomarańczy mały
SprawdzonaKuchnia.plSkładniki na farsz z bakłażana 500 g bakłażana 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 4 średnie pomidory oregano sól pieprz oliwa do smażenia Składnikin na sos beszamelowy 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 850 ml mleka 40 g mąki pszennej 50 g masła sól i pieprz 1 opakowanie gotowych płatów do lasagne 60 g sera żółtego do posypania wierzchu lasagne
SprawdzonaKuchnia.plTotal Time 35 minutes Servings 14 Author Anna Ingredients 120 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru 2 średnie jajka w temperaturze pokojowej 120 g mąki pszennej 2 łyżeczki mielonego cynamonu 100 g płatków owsianych 4 łyżki otrąb pszennych 150 g blanszowanych migdałów 100 g żurawiny suszonej Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C. Mikserem połączyć masło
SprawdzonaKuchnia.plpomidorów użyłam odmiany Lima 20 g czosnku 1 łyżka imbiru w proszku 20 g soli morskiej 1 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 duża cebula 1 łyżeczka mielonego cynamony 35 g cukru trzcinowego lub melasy 10 sztuk śliwek węgierek odrobina pieprzu cayenne 2 łyżki suszonego oregano Instructions Pomidory i śliwki umyć, pokroić, włożyć do garnka, garnek postawić na ogniu
SprawdzonaKuchnia.plpodniebienia. Tartę przygotowuje się bardzo szybko i trzeba przyznać, że jest to bardzo łatwa potrawa, cały sekret w odpowiednim doprawieniu farszu . Farsz musicie porządnie przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, a tarta będzie przepyszna. Wykorzystajcie ciepłe jesienne chwili na spacer po lesie, po którym z pewnością przyniesiecie ze sobą trochę grzybów. Będzie to pretekst do przygotowania tego pysznego dania
SprawdzonaKuchnia.plTime 45 minutes Author Anna Ingredients 200 g masła 70 g cukru trzcinowego 50 g drobnego cukru 2 średnie jajka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka sody 1 szczypta mielonego cynamonu 1/4 łyżeczka soli 160 g płatków owsianych 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub zwykłej mąki pszennej Instructions Mało umieścić w misce miksera dodać cukier, zmiksować na gładką puszystą
SprawdzonaKuchnia.plminutes Total Time 18 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 100 g czerwonej papryki typu Ramiro 10 g obranego czosnku 30 g orzeszków piniowych sól do smaku świeżo mielony pieprz do smaku 1 średnia cebula 60 g parmezanu 1 szczypta płatków chilli 1 łyżeczka słodkiej papryk w proszku 50 ml oliwy z oliwek makaron na 4 osoby typu spaghetti
SprawdzonaKuchnia.plwierzch oczyścić ręcznikiem papierowym. Odciąć skórę, następnie pokroić łososia na cieniutkie kawałeczki. Ułożyć na talerzu przed podaniem skropić odrobiną soku z cytryny , można posypać koperkiem i przyprawić świeżo mielonym pieprzem . Niewykorzystanego łososia zawinąć w pergamin , można przechowywać go do 7 dni w lodówce. Smacznego! Artykuł Gravlax II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plczerwonego wytrawnego wina może być więcej 25 g suszonych grzybów 2 ząbki ząbki czosnku 1 duża cebula sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka majeranku, suszonego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka słodkiej suszonej papryki olej roślinny Instructions Kapustę opłukać dwukrotnie za każdym razem odcisnąć, można kapustę pokroić . Do dużego garnka włożyć wypłukaną i pokrojona kapustę, liście laurowe
SprawdzonaKuchnia.plkwaśne jabłka sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 2 duże suszone grzyby 4 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren czarnego pieprzu 2 listki laurowe sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku cukier trzcinowy lub miód do smaku majeranek opcjonalnie Składniki na ciasto 350 g mąki pszennej około 150 ml gorącej wody 1 średnie jajko 1 szczypta soli Składniki
SprawdzonaKuchnia.plMakowiec Strucla makowa, makownik pod takimi nazwami kryje się makowy przysmak, którego nie może zabraknąć na Bożonarodzeniowym stole! Tradycyjne polskie ciasto z dużą ilością nadzienia przygotowanego z mielonego maku i bakalii. To wszystko zawinięte jest, ciasto drożdżowe i to ciasto jest bardzo ważne! Ciasto powinno być delikatne, miękkie i puszyste i w tym przypadku właśnie takie jest
SprawdzonaKuchnia.pl