mielone - 47549 przepisów (strona:1205/3170)

Kotleciki ziemniaczano-cukiniowe 73

cukinii startej na tartce o dużych oczkach 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 małe jajka kilka łyżek tartej bułki do farszu i kilka do obtoczenia kotlecików 1 łyżeczka mielonego kminku sól do smaku pieprz do smaku 4 łyżki posiekanych świeżych listków bazylii i natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka curry w proszku Instructions Ugotowane

SprawdzonaKuchnia.pl
Serniczki z malinami 88

smaczny. Course Desery Cuisine Polska Keyword mailny, twaróg Prep Time 15 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 21 Author Anna Ingredients 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 250 g serka mascarpone 100 g drobnego cukru 2 średnie jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka malin Składniki na spód 40 g chrupek śniadaniowych

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z malinami w otulinie z brownie 106

Author Anna Ingredients 200 g gorzkiej czekolady 200 g miękkiego masła 5 dużych jajek 100 g mąki pszennej 240 g cukru 200 g malin 450 g twarogu trzykrotnie mielonego Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st C. Czekoladę połamać i rozpuścić w " kąpieli wodnej ", ostudzić. Miękkie mało umieścić w misce miksera dodać 100 g cukru, miksować do uzyskania jasnej

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa z dyni i pomidorów 76

sera dorblue wywar warzywny 3 łyżki zielonej kolendry drobno siekana 1/2 szklanki prażonych orzechów włoskich sok z 1/2 limonki 1/2 puszki mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki przyprawy curry 1 szczypta mielonego kminku 2 ząbki czosnku olej dyniowy opcjonalnie Instructions Dynię umyć, obrać ze skóry, pokroić na małe kawałki, włożyć do garnka, wlać szklankę wywaru warzywnego, gotować pod przykrciem przez

SprawdzonaKuchnia.pl
Serniczki z figami 72

Polska Keyword figi, twaróg Prep Time 20 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 50 minutes Servings 18 Author Anna Ingredients Składniki na masę serową 500 g twarogu trzykrotnie mielonego 250 g serka mascarpone 2 żółtka 1 średnie jajko 120 g drobnego cukru 60 ml śmietany 18 % 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 sztuk świeżych fig dżem z pomarańczy mały

SprawdzonaKuchnia.pl
Lasagne z grzybami 94

Składniki na farsz z bakłażana 500 g bakłażana 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 4 średnie pomidory oregano sól pieprz oliwa do smażenia Składnikin na sos beszamelowy 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 850 ml mleka 40 g mąki pszennej 50 g masła sól i pieprz 1 opakowanie gotowych płatów do lasagne 60 g sera żółtego do posypania wierzchu lasagne

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciastka owsiane 96

Total Time 35 minutes Servings 14 Author Anna Ingredients 120 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru 2 średnie jajka w temperaturze pokojowej 120 g mąki pszennej 2 łyżeczki mielonego cynamonu 100 g płatków owsianych 4 łyżki otrąb pszennych 150 g blanszowanych migdałów 100 g żurawiny suszonej Instructions Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C. Mikserem połączyć masło

SprawdzonaKuchnia.pl
Ketchup domowy 78

pomidorów użyłam odmiany Lima 20 g czosnku 1 łyżka imbiru w proszku 20 g soli morskiej 1 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 duża cebula 1 łyżeczka mielonego cynamony 35 g cukru trzcinowego lub melasy 10 sztuk śliwek węgierek odrobina pieprzu cayenne 2 łyżki suszonego oregano Instructions Pomidory i śliwki umyć, pokroić, włożyć do garnka, garnek postawić na ogniu

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z grzybami 90

podniebienia. Tartę przygotowuje się bardzo szybko i trzeba przyznać, że jest to bardzo łatwa potrawa, cały sekret w odpowiednim doprawieniu farszu . Farsz musicie porządnie przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, a tarta będzie przepyszna. Wykorzystajcie ciepłe jesienne chwili na spacer po lesie, po którym z pewnością przyniesiecie ze sobą trochę grzybów. Będzie to pretekst do przygotowania tego pysznego dania

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasteczka owsiane 68

Time 45 minutes Author Anna Ingredients 200 g masła 70 g cukru trzcinowego 50 g drobnego cukru 2 średnie jajka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka sody 1 szczypta mielonego cynamonu 1/4 łyżeczka soli 160 g płatków owsianych 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub zwykłej mąki pszennej Instructions Mało umieścić w misce miksera dodać cukier, zmiksować na gładką puszystą

SprawdzonaKuchnia.pl
Spaghetti z paprykowym pesto 74

minutes Total Time 18 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 100 g czerwonej papryki typu Ramiro 10 g obranego czosnku 30 g orzeszków piniowych sól do smaku świeżo mielony pieprz do smaku 1 średnia cebula 60 g parmezanu 1 szczypta płatków chilli 1 łyżeczka słodkiej papryk w proszku 50 ml oliwy z oliwek makaron na 4 osoby typu spaghetti

SprawdzonaKuchnia.pl
Gravlax II 76

wierzch oczyścić ręcznikiem papierowym.  Odciąć skórę, następnie pokroić łososia na cieniutkie kawałeczki. Ułożyć na talerzu przed podaniem skropić odrobiną soku z cytryny , można posypać koperkiem i przyprawić świeżo mielonym pieprzem . Niewykorzystanego łososia zawinąć w pergamin , można przechowywać go do 7 dni w lodówce. Smacznego! Artykuł Gravlax II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Bigos wegetariański 84

czerwonego wytrawnego wina może być więcej 25 g suszonych grzybów 2 ząbki ząbki czosnku 1 duża cebula sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka majeranku, suszonego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka słodkiej suszonej papryki olej roślinny Instructions Kapustę opłukać dwukrotnie za każdym razem odcisnąć, można kapustę pokroić . Do dużego garnka włożyć wypłukaną i pokrojona kapustę, liście laurowe

SprawdzonaKuchnia.pl
Barszcz czerwony z uszkami 80

kwaśne jabłka sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 2 duże suszone grzyby 4 ziarna ziela angielskiego 8 ziaren czarnego pieprzu 2 listki laurowe sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku cukier trzcinowy lub miód do smaku majeranek opcjonalnie Składniki na ciasto 350 g mąki pszennej około 150 ml gorącej wody 1 średnie jajko 1 szczypta soli Składniki

SprawdzonaKuchnia.pl
Makowiec 101

Makowiec Strucla makowa, makownik pod takimi nazwami kryje się makowy przysmak, którego nie może zabraknąć na Bożonarodzeniowym stole! Tradycyjne polskie ciasto z dużą ilością nadzienia przygotowanego z mielonego maku i bakalii. To wszystko zawinięte jest, ciasto drożdżowe i to ciasto jest bardzo ważne! Ciasto powinno być delikatne, miękkie i puszyste i w tym przypadku właśnie takie jest

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania