jakości kiełbasa – 200 g * ser żółty cheddar – 40 g * śmietana 30% – 1/4 szkl * jajko L – 1 szt * masło prawdziwe * sól, pieprz , papryka, gałka muszkatołowa, czosnek mielony SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Ziemniaki gotujemy na półtwardo, studzimy. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, boczek podsmażamy ( tłuszczyk się wytopi ). Dodajemy cebulkę, smażymy kilka minut dodając odrobinę masła. Uważaj, żeby cebula
Ostra na Słodkowygrywa. Składniki: 500 g piersi z indyka pół małego pora (biała część) pół cukinii pół czerwonej papryki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 3/4 łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 12 kotletów) Piersi z indyka kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w kostkę paprykę
KardamonovyZapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na mięsa pieczone i gotowane, np.: schab pieczony w cebulowej marynacie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/schab-pieczony-w-cebulowej-marynacie.html), https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pieczen-z-miesa-mielonego.html), pieczeń z mięsa mielonego (link do przepisu: karkówka faszerowana pieczarkami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/karkowka-faszerowana-pieczarkami.html), pieczeń z karkówki (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pieczen-z-karkowki.html), szynka pieczona z masłem ziołowym (link do przepisu
Waniliowe Improwizacjekilkudziesięcioma laty. Składniki: 500 g jagnięciny 2 duże gruszki 1 marchew 2 łodygi selera naciowego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 600 ml bulionu cielęcego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 100 ml czerwonego wina wytrawnego 1 gałązka rozmarynu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
R'n'G Kitchenłyżek oliwy z oliwek lub oleju 50g boczku wędzonego – można więcej a można pominąć 2 ząbki czosnku 5-6 marchewek garść posiekanej natki pietruszki sól pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić Makaron z oliwą, czosnkiem i marchewka: Zaczynamy od nastawienia dużego garnka z wodą osoloną. Następnie kiedy woda w garnku wrze, wsypujemy makaron i gotujemy według czasu podanego
Dorota SmakujeSzybkie i pyszne leczo warzywne to proste, ale bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Podstawowymi składnikami są cukinia, papryka i pomidory. Nasza wersja leczo będzie z dodatkiem kiełbasy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki na hummus tradycyjny: 1 słoik ciecierzycy – 400 g 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżka oleju sezamowego (lub oliwy jeśli nie macie oleju sezamowego) 5 łyżek pasty sezamowej (1 szkl sezamu – prażymy na patelni, studzimy, przekładamy do pojemnika, lub miksera rozdrabniającego – blendujemy, dodajemy
MojaQchnia.plidealne w wyczekiwaniu wiosny i cieplejszej pogody :) Składniki (ok. 6-8 sztuk): 250 g chudego lub półtłustego twarogu 100 g serka waniliowego 1 jajko 3 łyżki ksylitolu 1/2 łyżeczki mielonej wanilii (opcjonalnie) 200 g malin świeżych lub mrożonych Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce lub blenderze i zmiksować do połączenia się składników. Na spód każdej foremki na muffinki (używam
Healthy food explorerпо-корейски. морковь по-корейски w restauracji w białoruskiej części Białowieskiego Parku Narodowego Składniki (spora miska): - 4-5 sporych marchewek - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka mielonej kolendry - 3 łyżki octu winnego - szczypta soli, pieprz - 1 łyżka sezamu - 1 cebula - 2 łyżki oleju Przygotowanie: 1) Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w paski (julienne) lub ścieramy
Roślinożerni urlopowiczemajonezu 1 łyżka soku z cytryny szczypiorek drobno pokrojony Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki, marchewki i jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach Na dno naczynia kładziemy ziemniaki i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem Opłukanego śledzia i cebulę kroimy w drobna kostkę - układamy na ziemniakach Polewamy sosem (śmietana+majonez+cytryna) Następnie kładziemy warstwę marchewki Na koniec warstwa z jajek, szczypiorek
Alutka-Gotujeilość. SKŁADNIKI 200 g ciecierzycy 3-4 łyżki pasty tahini 2 duże czerwone papryki 1 mały por 3 ząbki czosnku olej rzepakowy 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz, mielony kminek, słodka papryka, chili WYKONANIE Ciecierzycę namoczyć przez całą noc w zimnej wodzie. Starą wodę wylać, zalać nową i postawić na średnim ogniu. Gotować do miękkości około
Passions hobbies liferyżu. Smacznego! Tofu z warzywami i ryżem Gulasz z indyka z marchewką i cukinią Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Szybka wieprzowina z marchewką i dymką Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem Kurczak w sosie curry Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską Jednogarnkowa ryba z ryżem
Kuchnia Bazyliiziela angielskiego, 10 ziarenek czarnego pieprzu, 1 łyżka majeranku, Sól i pieprz do smaku, 1 płaska łyżeczka świeżo zmielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka startego świeżego imbiru lub ½ łyżeczki imbiru mielonego, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka ostrej papryki. Jak zrobić tradycyjne flaki wołowe? Gdy korzystacie ze świeżych, nie gotowanych flaków, najpierw trzeba je zalać wodą, gotować ok. 30 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzez praskę. Zostawić do ostudzenia. 4. Do lekko ciepłych ziemniaków dodać jedno jajko, ser i cebulę. Wyrobić z tych składników ciasto. 5. Formować z masy kotleciki wielkością podobne do mielonych. 6. Kotleciki panierować w jajku i w bułce. 7. Smażyć na oleju na złoty kolor. 8. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
W mojej kuchni