mąki orkiszowej 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju Na farsz: 6 dużych ziemniaków 2 cebule masło lub margaryna do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Dodatkowo: 1 duża cebula masło lub margaryna do smażenia mąką pszenna do posypania stolnicy ewentualnie szczypiorek Wykonanie pysznych pierogów: 1. Farsz: Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy
IzabelawkuchniBardzo proste do przygotowania i zarazem pyszne mini serniczki z mango. 8 szt małych serniczków 100 ml słodkiej śmietanki 30% 200 gramów sera twarogowego mielonego (z wiadereczka) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka brzoskwiniowa 1 mała puszka mango w syropie ok. 220 g po odsączeniu Galaretkę zalać 250 ml.wrzątku, dokładnie wymieszać. Odstawiamy do przestudzenia. Śmietankę ubić
Andzia Pichciprzygotować. Tym razem sos szpinakowy chodził nam już długo po głowie, tylko z czym go przygotować? Pulpety na pewne się sprawdzą! Pulpety w sosie szpinakowym SKŁADNIKI DO PULPETÓW: - 400g mielonego mięsa z indyka - 1 cebula - 1 jajko - 1 bułka - pół szklanki mleka - przyprawy (kminek, sól, pieprz, ostra papryka) Bułkę moczymy w mleku. Cebulę kroimy drobno. Następnie wszystkie składniki (bułkę
Związek na patelniSOSIE KOPERKOWYM Składniki rybę w sosie koperkowym: 1 kg ryby morskiej np dorsza 1 por 2 szklanki śmietanki 30% 1/2 pęczka koperku 1 łyżka mąki sól pieprz świeżo mielony olej Jak zrobić rybę w sosie koperkowym: Zaczynamy od ryby. Myjemy ją, osuszamy i kroimy w porcje. Teraz czas na przygotowanie dania. Zaczynamy od umycia i pokrojenia drobno pora. Następnie
Dorota Smakujenaciowy umyć i pokroić w cienkie plasterki i dodać do kopru. Warzywa skropić oliwą extra virgin i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i delikatnie wymieszać przybrać świeżo mielonym różowym pieprzem i podawać. Smacznego
Codzienne Gotowaniepuszka kukurydzy 1 marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 cebula 200 ml śmietanki 12% 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki słodkiej i ostrej papryki mielonej 1 łyżka suszonej papryki chilli, pieprz,sól chrupki Bake Rolls 4 łyżki ziaren kukurydzy lub gotowy papcorn Marchew, pietruszkę, seler, por, ziemniaki, pokroić na mniejsze części zalać 1l wody
gotuj ze mnąSkładniki: 1 puszka fasoli białej kawałek pora 1 duża marchewka 3 łodygi selera naciowego 100 g soczewicy 200 g pieczarek 100 g koncentratu kminek mielony majeranek czosnek niedźwiedzi jarzynka słodka … Czytaj dalej Potrawka bezmięsna
czarrna od kuchniłyżeczki oleju (można pominąć) Na marynatę do kurczaka: 2 łyżki oleju 1 pełna łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki soli himalajskiej 1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na 4 mniejsze kotlety (najpierw pierś kroimy wzdłuż na dwa cieńsze kotlety, a potem te dzielimy na pół). W miseczce mieszamy składniki marynaty
Słodkie okruszkiostrego sosu chili oraz kwaśnej śmietany. Świetnie sprawdzi się jako przekąska imprezowa lub danie kolacyjne. A jeśli szukasz wersji z mięsem to zapraszam po przepis na QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM Składniki: ok. 700 g ziemniaków 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 125 g sera cheddar 125 g mozzarelli w kulce (1 kula) 200 g tartej mozzarelli sól, pieprz
Kuchnia MagdaLenyostrego sosu chili oraz kwaśnej śmietany. Świetnie sprawdzi się jako przekąska imprezowa lub danie kolacyjne. A jeśli szukasz wersji z mięsem to zapraszam po przepis na QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM Składniki: ok. 700 g ziemniaków 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 125 g sera cheddar 125 g mozzarelli w kulce (1 kula) 200 g tartej mozzarelli sól, pieprz
Kuchnia MagdaLenyokoło 15 minut na wolnym ogniu. [caption id="attachment_8806" align="aligncenter" width="1024"] Zupa gulaszowa po zbójnicku[/caption] Zobacz inne przepisy na sycące zupy: Zupa Meksykańska Z Mięsem Mielonym Rozgrzewająca Zupa Gulaszowa Zupa Ziemniaczana – Kartoflanka Zupa Gulaszowa Z Wieprzowiną I Dużą Ilością Warzyw Zupa Fasolowa Na Kiełbasie Fasolka Po Bretońsku – Tradycyjny Przepis Artykuł Zupa gulaszowa po zbójnicku pochodzi
e-PrzepisyKulinarneoliwek 2 łyżki jasnego sosu sojowego Przyprawy: 3-4 łyżeczki soli 1 łyżeczka kurkumy 3/4 łyżeczki tymianku 2 liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2-3 suszone grzyby 1/2 łyżeczki wędzonej papryki Domowa kostka rosołowa – jak zrobić? Wszystkie przyprawy włóż do moździerza lub młynka do kawy, a następnie dokładnie zmiel na proszek
okolicepalnika.plmarchewki 50 g korzenia pietruszki 300 g cukinii 150 g cebuli 5 ząbków czosnku 500 ml przecieru pomidorowego BIO sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 50 g masła klarowanego Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło klarowane
Ola la LCHFpomarańczowej 4 jajka ¾ szklanki cukru 1 szczypta soli Skórka otarta z jednej cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki mąki (użyłam tortowej) 1 ¼ szklanki mielonych orzechów Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Ziemniaki przepuszczam przez praskę i odstawiam w chłodne miejsce (najlepiej zrobić to już dzień wcześniej). Rodzynki przepłukuję pod gorącą wodą, odsączam, przekładam
Słodki sentyment