zakupów. Pamiętaj, ta funkcjonalność istnieje tylko dla Twojej wygody. Nie doliczamy do zakupów żadnej prowizji. Mięso/owoce morza Stek z rostbefu lub antrykotu 200-250 g 500 g wołowiny mielonej 8 skrzydełek z kurczaka 250 g surowych krewetek 4 plastry bekonu Warzywa Mała sałata karbowana lub masłowa 0,5 kg różnych pomidorów, najlepiej małych pokrojone na połówki lub ćwiartki
Niedzielny kucharzwarzywa z rosołu pokrojone w drobną kostkę 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej kolendry 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego 0,5 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka suszonego oregano 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżka koncentratu pomidorowego
Codzienne Gotowaniebędziesz potrzebować: 200g fasolki szparagowej, ok. 250ml bulionu warzywnego, 150g kaszy kuskus, 50g orzechów pekan, 5 kulek mini mozzarelli, łyżkę oleju, 1/4 łyżeczki kuminu, 1/4 łyżeczki anyżu, 1/4 łyżeczki mielonej kolendry, łyżkę sosu sojowego, natkę pietruszki. 1. Fasolkę zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut, żeby zachowała chrupkość (jeśli używasz świeżej, najpierw usuń końce). 2. Bulion zagotuj i zalej
Z notatnika dietetykaproszku do pieczenia 275 g wody gazowanej 3 łyżki cukru perlistego lub dekoracyjnego odrobina oleju do natłuszczenia gofrownicy sos: szklanka truskawek bez szypułek łyżka miodu (użyłam truskawkowego) pół łyżeczki mielonej wanilii 2-3 listki mięty Miękkie masło ucieramy z cukrem z wanilią i jajkami na gładką i jasną masę. Stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
Mienta blogtortownicę o średnicy 22-24 cm lub keksówkę o wymiarach 30x10 cm wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 2 szklanki mąki pszennej, tortowej albo uniwersalnej 1 łyżka mielonego cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół łyżeczki soli 2 szklanki startej marchewki 1 szklanka cukru 3/4 szklanki (180 ml) oleju rzepakowego
Cztery Fajeryczerwonej 1 czerwona papryka grubościenna dresing : 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki dobrej jakości oliwy 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki miodu ( może być miód z mniszka ) 1 łyżeczka mielonego, czarnego pieprzu sól do smaku Kapustę poszatkuj jak najcieniej się da, tak dosłownie na pergaminowe paseczki Przełóż do miski. Dodaj równie cienko pokrojoną paprykę i całość wygnieć rękoma
Ogrodnik w podróżySkładniki : 1 szklanka ( 250 ml ) płynnego miodu pszczelego 1 czubata łyżka stołowa mielonej kurkumy szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu Sposób wykonania : K urkumę wymieszaj z pieprzem, dodaj do miodu, dokładnie wymieszaj najlepiej drewnianą łyżką . Ziołomiód przełóż do czystego słoiczka, zamknij wieczkiem. Gotowe
Przepisy i porady kulinarnepastą pieczarkową. 250 g pieczarek 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki serka typu Bieluch 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka sosu sojowego sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów i smażymy na nim cebulę, aż się zeszkli
My Chcemy JeśćZapiekanka gołąbkowa to nic innego, jak gołąbki tradycyjne w uproszczonej wersji. Składniki: -główka kapusty -30 dkg mięsa mielonego -10 dkg ryżu -10 dkg wędzonego boczku -cebula -ząbek czosnku -500 ml przecieru pomidorowego -sól,pieprz, przyprawa harissa i przyprawa do mięs -świeża bazylia -miód -olej -bulion warzywny Ryż płuczemy i gotujemy na sypko w bulionie warzywnym. Odcedzamy
Maminek kulinarnyduży pomidor pół pęczka natki pietruszki, 80 g roszponki 60 g chleba żytniego Sos: 15g oliwy z oliwek 30 g czerwonego octu winnego 1 łyżka ziół włoskich 1 łyżeczka mielonego czosnku Ciecierzycę odsącz z zalewy. Paprykę, pomidora i ogórka umyj i pokrój w kostkę. Następnie w dużej misce połącz ciecierzycę z warzywami oraz posiekaną natką pietruszki i roszponką
365 dni dookoła kuchniWyrobione ciasto jest „posłuszne”, ładnie rośnie, a wypieki z tego ciasta twarogowego zachowują świeżość przez kilka dni. Polecam Składniki: – 360g mąki – 180g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 15g drożdży świeżych lub 1 łyżeczka drożdży instant – 2 jajka – 70ml mleka – 60g miękkiego masła – 60g cukru (jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki należy zwiększyć
Smaki Arminepomidorowy, czosnkowy, koperkowy i chrzanowy. Jeśli nie macie pomysłu jak przygotować pierś z kurczaka, koniecznie wypróbujcie. Smacznego:) Jeśli szukacie ciekawego przepisu na obiad, polecam również moją pieczeń z mięsa mielonego z serem: Rolada z kurczaka z serem żółtym i pieczarkami, składniki: 500 g piersi z kurczaka, przyprawy do oprószenia mięsa: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek, zioła
Lekcje w kuchniUżyłam mąki z pszenicy Durum a nie kaszki. Na rynku są dwa rodzaje. Pszenica Durum zmielona raz jest w formie drobniutkiej kaszki, która bardziej nadaje się do makaronu i mielona kilkakrotnie na typową mąkę. Można użyć również zwykłej mąki pszennej chlebowej lub orkiszowej, ale ilość płynu może być nieco inna. Chleb o delikatnym miąższu i chrupiącej skórce. Kiedy dobrze
Leśny Zakątek