wprowadziłam niewielkie zmiany. Wybrałam syrop z agawy zamiast klonowego. 16 mniejszych ciasteczek: 80 g syropu z agawy 50 g oleju kokosowego 35 g mąki kokosowej 35 g mąki migdałowej (mielonych migdałów) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 garści drażetek czekolady (lub posiekanej czekolady deserowej) Wszystkie składniki zagniatamy. Odstawiamy na kilkanaście minut, aby masa dobrze związała, a mąki
Kucharzycamleka 2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli 4g drożdży instant 1 jajko 2,5 szkl mąki pszennej SKŁADNIKI NA MIĘSO DO BURGERÓW (8sztuk): 1kg mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 2 łyżeczki papryki słodkiej 4 łyżki natki pietruszki 1 cebula czerwona 1,5 szkl wody sól czosnkowa sól pieprz WYKONANIE: BUŁKI: 1. Wszystkie składniki umieszczamy
Dziś Ja gotujeMacarons to słodkie ciasteczko przyrządzone na bazie białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Są cholernie słodkie, ale bardzo urocze i mega fotogeniczne. Nie jest tak, że zawsze wszytko mi wychodzi - czasem i mi coś nie wyjdzie :) Za pierwszym razem jak robiłam makaroniki wyszły beznadziejne, z porami, przesuszone, bez falbanki. Nie poddałam się i już za drugim razem wyszły idealna
Ana Mari's worldMacarons to słodkie ciasteczko przyrządzone na bazie białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Są cholernie słodkie, ale bardzo urocze i mega fotogeniczne. Nie jest tak, że zawsze wszytko mi wychodzi - czasem i mi coś nie wyjdzie :) Za pierwszym razem jak robiłam makaroniki wyszły beznadziejne, z porami, przesuszone, bez falbanki. Nie poddałam się i już za drugim razem wyszły idealna
Ana Mari's worlddodatkowo z morelami i daktylami może wydawać się dziwne, ale uwierzcie nam, że to danie jest przepyszne. Składniki: -40 dkg ugotowanej cieciorki -30 dkg mięsa mielonego -12 dkg kaszy kuskus -2 ząbki czosnku -6 suszonych moreli -8 daktyli -4 łyżki przecieru pomidorowego -kostka bulionu warzywnego -450 ml wody -przyprawa baharat -przyprawa harissa -sól, pieprz -olej
Maminek kulinarnyszczypta soli olej do smażenia jeden z poniższych syropów Syrop miodowy do pączków tureckich 3/4 szklanki miodu opcjonalnie od 80 do 120 ml wody płaska łyżeczka mielonego cynamonu pół szklanki drobno posiekanych albo zmielonych orzechów włoskich lub migdałów opcjonalnie cukier puder do oprószenia skropionych tym syropem pączków Wszystkie składniki mieszamy razem, w razie potrzeby syrop można
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDobrze wyrób masę i uformuj z niej kotlety. 4. Gotowe kotlety obtocz w bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety. Czyż nie wygląda, jak klasyczny mielony
Z notatnika dietetykaPrzekąskowe Sajgonki Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego? Składniki: · 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej · Jajko · Kilka grzybów Mun · 10 dag kapusty pekińskiej
Kulinarna Chwilaporcje): 20 – 24 muszli makaronowych – conchiglioni Sos pomidorowy: 1 duża żółta cebula 2 – 3 ząbki czosnku 500 g passaty sól, pieprz, suszony tymianek, słodka i ostra papryka mielona, 1,5 łyżeczki cukru oliwa z oliwek + czubata łyżka masła Nadzienie: 1 duża pojedyncza pierść z kurczaka 200 g kurek 200 g kremowego serka twarogowego do smarowania chleba (u mnie – mój
Moja pasja smakułyżkę musztardy lub majonezu, wg własnego smaku. Można zrobić połowę porcji z majonezem, połowę z musztardą. Całość mieszamy, nakładamy łyżeczką na krakersy, wierzch ozdabiamy natką pietruszki, oprószamy świeżo mielonym pieprzem.....gotowe ! Podajemy w towarzystwie zielonego ogórka! Szybko i smacznie :) Polecam
Takie tam pichceniemasło orzechowe i rozdrabniamy jeszcze 1 minutę. Łyżką nabieramy porcje masy i ugniatając w zwilżonych wodą dłoniach, formujemy zgrabne kulki. Można obtoczyć w gorzkim kakao, wiórkach kokosowych lub mielonych migdałach/orzechach. Przed podaniem schładzamy kilka godzin w lodówce
cool and mintyktóre możecie nadziać czym tylko dusza zapragnie Swoje rogaliki zrobiłam z resztek czekoladek kinder. Spróbujcie koniecznie, ponieważ te rogaliki są po prostu przepyszne Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 jajka (1 jajko i 1 białko do ciasta i żółtko do posmarowania rogalików) – 260g mąki (u mnie 150g mąki ryżowej i 11og mąki pszennej tortowej
Smaki Armineczekoladę i dobrze mieszam, aż składniki się połączą. Gdy masa będzie gładka, przekładam ją do tortownicy wyłożonej waflem i odstawiam do lodówki na jakieś 40 minut. W tym czasie mielę orzechy na lepką masę, ale nie na masło. Do orzechów dodaję 2 łyżki cukru pudru i masło orzechowe. Masę dokładnie ucieram, a następnie wykładam na zastygniętą już warstwę czekoladową. Ponownie(...)jest to konieczne, mogą zostać „golaski”). Polewa musi zastygnąć w lodówce, co zajmie około 30 minut. Na cieście można wykonać dowolną dekorację. I gotowe. Smacznego i wszystkim, którzy nie mieli jeszcze okazji spotkać się z „Ósmym życiem”, życzę porywającej lektury Artykuł „Ósme życie” i czekoladowa poezja pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentyment