mielone - 47549 przepisów (strona:1222/3170)

Kiszona kapusta z soczewicą 121

zjeść od razu. Można wykorzystać do pierogów jako farsz po zmieleniu. 750 gram kapusty kiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka ząbek czosnku sól i pieprze do smaku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ziele angielskiego kilka ziarenek liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cząbru i lubczyku  1 łyżeczka majeranku  kilka łyżek oleju rzepakowego

AZgotuj!
Zupa krem z białych warzyw 124

ząbek czosnku 1 por 2 pietruszki ½ selera 1 ziemniak 300 g kalafiora 750 ml bulionu warzywnego przyprawy: 1 łyżeczka startego imbiru, ½ łyżeczki czarnego pieprzu, ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Wykonanie W większym garnku na maśle, na małym ogniu, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, w międzyczasie dodać starty czosnek oraz pokrojoną na plasterki białą część pora. Dodać obraną

Apetyt na Zielone
Sprawdź kto wygrał kawę Gallo i kubek termiczny od Horeca Caffee 168

biorę udział kocham kawę za jej smak aromat za to że potrafi mnie postawić na nogi w tedy gdy myślę że już nic tego nie zrobi uwielbiam zapach świeżo mielonej kawy zawsze mam taki z rana gdy miele ją sobie a weekend gdy mąż mnie taka budzi sprawia że krew szybciej zaczyna krążyć a zmysły zaczynają pracować z wielką

Słodkie okruszki
Purée z ziemniaków. Ziemniaczane purée 103

ugniatamy i mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą, musi powstać ziemniaczana masa o aksamitnej konsystencji. Najczęściej podaję puree z ziemniaków ze świeżym koperkiem. Te ziemniaki to idealny dodatek np. do kotletów mielonych. The post Purée z ziemniaków. Ziemniaczane purée appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chatka puchatka z gotowanym serem 125

mnie fajnie wygląda. Dzieci również miały wielką frajdę i pytały czy w środku mieszka Kubuś Puchatek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 15szt. jasnych herbatników 250g białego sera mielonego w kostce 50g masła 3-4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 100ml mleka 1 jajko ok. 1/3 opakowania galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa

Waniliowe Improwizacje
Omlet z pieczarkami i mozzarellą 153

greckiego 10 kulek mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1 mała czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy

My Chcemy Jeść
Orzechowe bułeczki z kremem 82

kremem Składniki (na 12 sztuk): 400g mąki 20g drożdży 1/3 szklanki cukru 2 duże jajka 200ml mleka 70g masła 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka oleju nadzienie: 2/3 szklanki mielonych orzechów (włoskie, laskowe) 2 łyżki kremu typu nutella 1 łyżeczka cynamonu 50ml śmietanki 1 łyżka cukru (opcjonalnie) krem: 50g miękkiego masła 1 opakowanie serka śmietankowego

Obiad gotowy
Ziemniaki podsmażone z pieczarkami, papryką i fasolą 124

czerwonej fasoli z puszki łyżka masła klarowanego łyżka oliwy z pieprzem łyżeczka czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki suszonej natki pietruszki pół łyżeczki nasion kolendry pół łyżeczki kminu pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki pikantnej szczypta chili w płatkach szczypta soli świeża natka pietruszki opcjonalnie guacamole jako dodatek Ziemniaki kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na oliwie

Mienta blog
Domowe hamburgery 138

rozbełtanym żółtkiem z mlekiem, posypujemy sezamem i wkładamy blachę z bułeczkami do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia Smacznego! Mięso: 500 g pręgi wołowej (mielonej)  3 łyżeczki musztardy  sól, pieprz 2-3 łyżki oleju  Przygotowanie: Mięso mieszamy z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.  Formujemy burgery i smażymy po kilka minut

bistro mama
Fasolka po bretońsku z pieczarkami 144

cienkiej kiełbasy ok. 300g pieczarek 2 cebule 1 łyżka majeranku 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki papryki ostrej papryki w proszku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz czarny mielony 2 łyżki przecieru pomidorowego 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Fasolę wsypałam do miski i zalałam zimną wodą. Zostawiłam ją w ten sposób

Waniliowe Improwizacje
Buraki zasmażane 100

dodajemy do niego pokrojoną drobno cebulę, szklimy ją. Następnie dosypujemy do tego mąkę i smażymy około minuty. Do zasmażki z cebulą dodajemy buraki i ocet, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut

Kardamonovy
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym z gniocchi 151

pieczarkowy z pulpetami możemy odmienić za sprawą dodatków. Zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:).  Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego  1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule  2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki

Szefowa kuchni
Migdałowe pączki z nadzieniem krówkowym 172

Pączki któż ich nie lubi. Ale czy jedliście pączki migdałowe z mielonymi migdałami w środku ciasta i nadzieniem z krówek z polewą z migdałami. Sama nie wiem co jest najlepsze w tych pączkach. Czy sam pączek, nadzienie czy polewa. Jedyne co musicie mieć oprócz podstawowych składników na pączki to cukierki krówki i migdały. Znikną po godzinie. składniki pączki

wesoła kuchnia
Oponki serowe 588

Oponki serowe na bazie mielonego twarogu to idealna propozycja na Tłusty Czwartek. Banalnie proste do przygotowania, puszyste i bardzo apetyczne. Jeżeli smakowały Wam moje mini pączki serowe to oponki też przypadną Wam do gustu Polecam! Składniki (około 26 oponek) : 300 g zmielonego twarogu 2 szklanki mąki 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki

Oryginalny smak