zjeść od razu. Można wykorzystać do pierogów jako farsz po zmieleniu. 750 gram kapusty kiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka ząbek czosnku sól i pieprze do smaku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ziele angielskiego kilka ziarenek liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cząbru i lubczyku 1 łyżeczka majeranku kilka łyżek oleju rzepakowego
AZgotuj!ząbek czosnku 1 por 2 pietruszki ½ selera 1 ziemniak 300 g kalafiora 750 ml bulionu warzywnego przyprawy: 1 łyżeczka startego imbiru, ½ łyżeczki czarnego pieprzu, ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Wykonanie W większym garnku na maśle, na małym ogniu, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, w międzyczasie dodać starty czosnek oraz pokrojoną na plasterki białą część pora. Dodać obraną
Apetyt na Zielonebiorę udział kocham kawę za jej smak aromat za to że potrafi mnie postawić na nogi w tedy gdy myślę że już nic tego nie zrobi uwielbiam zapach świeżo mielonej kawy zawsze mam taki z rana gdy miele ją sobie a weekend gdy mąż mnie taka budzi sprawia że krew szybciej zaczyna krążyć a zmysły zaczynają pracować z wielką
Słodkie okruszkiugniatamy i mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą, musi powstać ziemniaczana masa o aksamitnej konsystencji. Najczęściej podaję puree z ziemniaków ze świeżym koperkiem. Te ziemniaki to idealny dodatek np. do kotletów mielonych. The post Purée z ziemniaków. Ziemniaczane purée appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmnie fajnie wygląda. Dzieci również miały wielką frajdę i pytały czy w środku mieszka Kubuś Puchatek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 15szt. jasnych herbatników 250g białego sera mielonego w kostce 50g masła 3-4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 100ml mleka 1 jajko ok. 1/3 opakowania galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa
Waniliowe Improwizacjegreckiego 10 kulek mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1 mała czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy
My Chcemy Jeśćkremem Składniki (na 12 sztuk): 400g mąki 20g drożdży 1/3 szklanki cukru 2 duże jajka 200ml mleka 70g masła 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka oleju nadzienie: 2/3 szklanki mielonych orzechów (włoskie, laskowe) 2 łyżki kremu typu nutella 1 łyżeczka cynamonu 50ml śmietanki 1 łyżka cukru (opcjonalnie) krem: 50g miękkiego masła 1 opakowanie serka śmietankowego
Obiad gotowyczerwonej fasoli z puszki łyżka masła klarowanego łyżka oliwy z pieprzem łyżeczka czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki suszonej natki pietruszki pół łyżeczki nasion kolendry pół łyżeczki kminu pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki pikantnej szczypta chili w płatkach szczypta soli świeża natka pietruszki opcjonalnie guacamole jako dodatek Ziemniaki kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na oliwie
Mienta blogrozbełtanym żółtkiem z mlekiem, posypujemy sezamem i wkładamy blachę z bułeczkami do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia Smacznego! Mięso: 500 g pręgi wołowej (mielonej) 3 łyżeczki musztardy sól, pieprz 2-3 łyżki oleju Przygotowanie: Mięso mieszamy z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy burgery i smażymy po kilka minut
bistro mamacienkiej kiełbasy ok. 300g pieczarek 2 cebule 1 łyżka majeranku 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki papryki ostrej papryki w proszku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz czarny mielony 2 łyżki przecieru pomidorowego 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Fasolę wsypałam do miski i zalałam zimną wodą. Zostawiłam ją w ten sposób
Waniliowe Improwizacjedodajemy do niego pokrojoną drobno cebulę, szklimy ją. Następnie dosypujemy do tego mąkę i smażymy około minuty. Do zasmażki z cebulą dodajemy buraki i ocet, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut
Kardamonovypieczarkowy z pulpetami możemy odmienić za sprawą dodatków. Zamiast ziemniaków, makaronu czy ryżu podajmy go z ziemniaczanymi gnocchi - smakuje wtedy doskonale:). Pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej Sos: 500g pieczarek 2 cebule 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka natka pietruszki
Szefowa kuchniPączki któż ich nie lubi. Ale czy jedliście pączki migdałowe z mielonymi migdałami w środku ciasta i nadzieniem z krówek z polewą z migdałami. Sama nie wiem co jest najlepsze w tych pączkach. Czy sam pączek, nadzienie czy polewa. Jedyne co musicie mieć oprócz podstawowych składników na pączki to cukierki krówki i migdały. Znikną po godzinie. składniki pączki
wesoła kuchniaOponki serowe na bazie mielonego twarogu to idealna propozycja na Tłusty Czwartek. Banalnie proste do przygotowania, puszyste i bardzo apetyczne. Jeżeli smakowały Wam moje mini pączki serowe to oponki też przypadną Wam do gustu Polecam! Składniki (około 26 oponek) : 300 g zmielonego twarogu 2 szklanki mąki 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki
Oryginalny smak