mielone - 47549 przepisów (strona:1228/3170)

Tradycyjny sernik 108

miksujemy. Do masy delikatnie przekładamy pianę i mieszamy. Ciasto wykładamy na dno formy. Masa twarogowa: 1000 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (ja użyłam twarogu śmietankowego mielonego) 200 g masła 200 g drobnego cukru 5 dużych jajek 2 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia W misie miksera rozetrzeć masło z cukrem

dom-agi.pl
Ciastka twarogowe z dżemem 100

delikatne, puszyste i bardzo smaczne. Ciastka z ciasta twarogowego smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym i można je robić z ulubionym nadzieniem. Polecam Składniki: – 250g twarogu półtłustego (drobno mielonego) – 2 jajka – 360g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 50g cukru (u mnie trzcinowy) – 40ml oleju (u mnie rzepakowy) – ekstrakt z wanilii wg smaku

Smaki Armine
Cytrynowy sernik (low carb, bez glutenu) 197

Składniki: 1kg tłustego sera 3 razy mielonego (może być z wiaderka), 5 jajek, 100g miękkiego masła, 2 łyżki słodzidła (u mnie ksylitol), 2 łyżki mąki kokosowej, sok z połowy cytryny, skórka starta z jednej cytryny, Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Na początek przygotowuję tortownicę o średnicy 24cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 180C. Jajka rozbijam

Saganek
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z WOLNOWARU (keto, LCHF, MAD, redukcja) 228

polędwiczek wieprzowych 150 g cebuli 4 ząbki czosnku 50 ml sosu sojowego 50 ml oliwy z oliwek 100 g musztardy BIO sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku opcjonalnie 15 g słodzika np. ksylitol , erytrytol, (albo naturalnego miodu – to bardzo małe ilości węglowodanów na całe takie danie

Ola la LCHF
Jasny chleb żytni z ziemniakami i kminkiem 144

puree ziemniaczanego (u mnie resztki z obiadu) 340 g wody 35-40°C 50 g mąki żytniej razowej typ 2000 175 mąki żytniej jasnej typ 720 2 szczypty mielonego kminku Zakwas i ziemniaki rozprowadzić dokładnie w ciepłej wodzie, dodać obie mąki i kminek, wymieszać na jednolitą masę bez grudek. Przykryć aby nie obsychał. Zostawić do fermentacji w ciepłym miejscu

Przepisy na domowy ser i chleb
Sos cezar 175

łyżeczki musztardy Dijon 3 fileciki anchois z sardeli (posiekane) 2 łyżeczki soku z cytryny 1,5 łyżeczki sosu Worchestershire 3 łyżki tartego parmezanu 1 mały posiekany ząbek czosnku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Czosnek drobniutko siekamy. Następnie solimy i rozcieramy na desce końcem noża, możemy też przecisnąć go przez praskę. Następnie czosnek wrzucamy do miski. Dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
MAKARONOWE GNIAZDA ZAPIEKANE Z PULPETAMI + FILMIK 100

jednogarnkowe. Makaron polany sosem, podczas pieczenia staje się miękki i pysznie smakuje z pulp etami oraz sosem. Polecam przepis na to łatwe danie .  PULPETY ;  500 g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko przyprawy - sól, pieprz, przyprawa do mięsa.  2 ząbki czosnku 2 kromki chleba tostowego DODATKOWO ;  400 g gniazd makaronowych 330 ml śmietany

Kulinarne Fantazje Marioli
Bezglutenowe kluski z soczewicą 128

bezlaktozowej, weganie oraz osoby z nietolerancją glutenu. Składniki : Kluski 420 g świeżo ugotowanych ziemniaków 75 g mąki ziemniaczanej Farsz 100 ml zielonej soczewicy dymka płaska łyżeczka suszonego lubczyku szczypta mielonej kozieradki łyżka oleju lnianego sól Soczewicę opłukać. Zalać 400 ml wrzątku. Odstawić na kwadrans, a potem gotować do miękkości. Odcedzić, ale pozostawić wodę z gotowania. Soczewicę zmielić w blenderze

Weekendy w domu i ogrodzie
Austria - Wegański Linzertorte 113

formę o średnicy 24 cm): - 180 g mąki  - 100 g zmielonych migdałów  - 80 g zmielonych orzechów laskowych - 120 g brązowego cukru - 1 czubata łyżka kakao - 1/4 łyżeczki mielonych goździków - 1/4 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka mączki z karobu (inaczej zwanej mączką z chlebka świętojańskiego) - szczypta soli - 180 g margaryny - 250 g dżemu malinowego lub powideł śliwkowych - ekstrakt

Roślinożerni urlopowicze
Makowiec z orzechową bezą. 143

żółtka oraz śmietanę, mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce około 1 godziny. MASA MAKOWA: wg.  tego  przepisu 2 opakowania maku mielonego po 200 g (400 g) 400 ml mleka 25 g masła 100 g cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego 3-4 łyżki miodu 3-4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy

Rozpustne gotowanie
Soczysty schab z morelą i śliwką 72

galarecie czy jako zimną przekąskę. SKŁADNIKI: 1 kg schabu 1 paczka boczku w plastrach 150-200g suszonych moreli i śliwek MARYNATA: 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu(albo z moździerza) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki 1 łyżka przetartego w dłoniach majeranku 2 ząbki czosnku roztartego z odrobiną soli WYKONANIE: wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać

Kuchnia Beaty
Sałatka z tuńczykiem 126

Cebulę obrać z łupin, a następnie dość drobno posiekać w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez (2-3 czubate łyżki), doprawić sałatkę do smaku solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez minimum pół godziny, by smaki nieco się przegryzły. Smacznego

W kuchni bez szafek
Chili sin carne - wegetariańskie 109

Pomysł na wykorzystanie spożywczych zapasów - chili sin carne, czyli fasola czerwona, papryka i kukurydza w sosie pomidorowym. Jest to wegetariańska wersja popularnego dania chili con carne, czyli mięsa mielonego duszonego z warzywami. Warto dodać, że z języka hiszpańskiego słowo "con" oznacza "z", a "sin" - "bez". Poniższe danie jest szybkie do przygotowania i bardzo pożywne. Polecam wykorzystać pikantny przecier pomidorowy

Ugotować
MARMURKOWY KEKS CZEKOLADOWO-DYNIOWY 111

dyni hokkaido, około 500 g surowej dyni) ● 130 g mąki pszennej T55 ou T45 ● 100 g gorzkiej czekolady ● 100 g cukru brązowego +2 łyżki do dekoracji ● 70 g mielonych orzechów laskowych ● 70 g miękkiego masła ● 3 duże jajka ● 75 g pestek dyni ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 1 laska wanilii ● 1 szczypta soli Przygotowanie :  Dynię ugotuj na parze

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zalewajka z białą kiełbasą 82

gotowana na białej kiełbasie. Składniki (na 3-4 porcje): 250ml żurku lub trochę więcej do smaku 4 średnie ziemniaki 3 białe kiełbasy wieprzowe łyżka naturalnej jarzynki 1/3 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 liście laurowe płaska łyżeczka suszonego majeranku 3 łyżki sosu sojowego 200ml mleka sól i pieprz do smaku 1 średnia cebula 3 łyżki oleju   Ziemniaki obieramy

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania