pierś z kurczaka 250g (dwie duże garście) jarmużu rozdrobnionego 1 szkl siekanych pomidorów z puszki lub wekowanych 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić sałatkę z jarmużu: Zaczynamy od przygotowania jarmużu. Myjemy go dokładnie w zimnej wodzie, potem suszymy w wirówce do sałaty. Następnie zielone miękkie liście obrywamy od twardych łodyg
Dorota Smakujepierś z kurczaka 250g (dwie duże garście) jarmużu rozdrobnionego 1 szkl siekanych pomidorów z puszki lub wekowanych 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony Jak zrobić wrapy z kurczakiem i jarmużem: Zaczynamy od przygotowania jarmużu. Myjemy go dokładnie w zimnej wodzie, potem suszymy w wirówce do sałaty. Następnie zielone miękkie liście obrywamy od twardych
Dorota Smakujeskórką, sok odcisnąć!) 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki masła klarowanego/oleju kokosowego 1 szklanka kaszy jaglanej ½ łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki przyprawy curry 4 jajka (można zastąpić 4 łyżkami mielonego siemienia lnianego rozrobionego w niewielkiej ilości ciepłej wody) 200 g pieczarek duży pęczek natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób wykonania: Piekarnik nagrzej do 180-200C. Formę
Strefa Zdrowego Żywieniałyżeczka (5 ml) sody oczyszczonej szczypta soli himalajskiej Do obtoczenia ciasteczek: 2 łyżki (30 ml) ksylitolu (lub innego zdrowego i drobnego białego cukru np. erytrytolu) 2 łyżki (30 ml) mielonego cynamonu * Kamień winny (sól kwasu winowego, wodorowinian potasu (ang. cream of tartar) ) to naturalny przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego (E336), który jest produktem ubocznym, powstającym w procesie fermentacji winogron przy produkcji
Lamarida.plsłodkie. Świetne połączenie smaków, które koniecznie trzeba wypróbować Składniki: 1/2 kilograma mąki pszennej 200 g masła 4 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g czerwonych owoców (wiśnie, porzeczka, truskawki w dowolnej proporcji) 1 szklanka cukru 2 szklanki wiórków kokosowych
Słodki sentymentRozgrzeje i poprawi nastrój. Ot taka magia ziemniaków i sera :) 4 średnie ziemniaki mała czerwona cebula łyżka oleju puszka czerwonej fasoli 400 g pomidorów krojonych (użyłam z czosnkiem) łyżeczka mielonej papryki łyżeczka wędzonej papryki (łagodnej lub pikantnej wg uznania) szczypta gałki muszkatołowej spora szczypta pieprzu łyżeczka czosnku niedźwiedziego kawałek parmezanu (ilość wg uznania) świeży tymianek Ziemniaki gotujemy. Cebulę kroimy
Mienta blogłyżka masła 4 łyżki naturalnej przyprawy grzybowej (zmielony proszek grzybowy) lub Koncentratu grzybowego naturalnego 1 pęczek włoszczyzny liść laurowy 6-8 szt ziela angielskiego sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony ulubione zioła np prowansalskie natka pietruszki olej z czarnuszki do podania – opcjonalnie Jak zrobić Krupnik grzybowy: Zaczynamy od cebuli. W garnku rozgrzewamy oliwę z masłem. Następnie cebule obieramy
Dorota SmakujeBANANOWY - 4 jaja - 3 banany dojrzałe - 300 g mąki pszennej uniwersalnej - 2 łyżki płatków owsianych - 200 ml oleju rzepakowego - 4 łyżki mąki migdałowej (zmiksowane na pył migdały) - 10 g mielonego cynamonu - dwie łyżki ksylitolu ( jeśli lubisz słodkie ciasta dodaj 4 łyżki cukru) - dwie łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: - w misie robota umieść olej, jaja i dwa posiekane banany; całość
SMYKWKUCHNItwarzy. Pamiętajcie, to jest zabawa! Nie przedłużając dłużej… Gratulacje dla… Nagroda za 1 miejsce: Pani Justyna Bałchan Książka „W kuchni mamy i córki” + Bio maca korzeń mielony 100 g + słodki upominek Nagroda za 2 miejsce: Pan Mateusz Chmilak Książka „BowlLove” + słodki upominek Nagroda za 3 miejsce: Pani Aleksandra Ciechocińska Książka „Przepisy na szczęście Qmam
Słodkie okruszkijajko (L) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka siekanego szczypiorku, świeżej bazylii oraz kolendry 125 ml mleka 40 masła 0,5 łyżeczki mielonej kolendry, papryki wędzonej szczypta chili Wykonanie : 1.Szynkę kroimy w małe kawałki. Cebulkę oraz czosnek kroimy na drobną kostkę. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach
vaniliowoczekoladowałyżeczkę oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Teraz cebulę wkładamy do dziurek po pestce, na to delikatnie wbijamy żółtko. ( Białko odkładamy i możemy zrobić ) . Lekko całość skrapiamy oliwą, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy całość maks 10 minut. Cebula się lekko poddusi pod jajkiem z oliwą. Jajko z góry się zetnie, a w środku zostanie
Kuchnia na wzgórzuSurówka z pieczonych buraków to idealny dodatek do kotletów mielonych. Surówka będzie przygotowania z wcześniej upieczonych buraczków z dodatkiem octu. Niestety przygotowanie tego dodatku wiąże się z dłuższym czasem potrzebnym na upieczenie buraków. Składniki 3 duże buraki 3 łyżki octu winnego pieprz łyżeczka cukru Surówka z pieczonych buraków – przepis Buraki dokładnie myjemy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dorsza) sól, pieprz olej do smażenia – ok 1 szklanka Ciasto: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml mleka 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli *** Rybę kroimy na kawałki i nacieramy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** W miseczce umieszczamy wszystkie składniki na ciasto *** *** wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Na patelni
Blog z Apetytemplus pysznie zapieczona masa jajeczno śmietanowa. Nam bardzo smakowała ta zapiekanka. Przygotujcie koniecznie. Warto :) Potrzebujemy: 1 kg ziemniaków 2 duże cebule 50 dag pieczarek sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku olej do smażenia 25 dag sera żółtego 330 dag śmietany 18 % 2 jajka suszona natka pietruszki według uznania suszony lubczyk według uznania masło lub margaryna do posmarowania
Izabelawkuchni