mielone - 47549 przepisów (strona:1234/3170)

Pikantna wołowina duszona w winie 127

papryka 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku olej do smażenia 1 łyżka musztardy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki opcjonalnie 2 łyżki słodkiej śmietanki Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, majeranek, tymianek, imbir     *** Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Mięso przekładamy do miski, dodajemy musztardę oraz po pół łyżeczki każdej z przypraw *** *** Mieszamy

Blog z Apetytem
Camembert na ciepło z miodem, przepis 92

czujesz się jak byś był we Francji, daleko daleko stąd na wakacjach. Camembert na ciepło z miodem 1 duży camembert / może być brie 2 łyżki miodu 1 łyżka mielonego pieprzu z orzechami laskowymi   Rozgrzewamy piekarnik do 150 C. Camemberta wyciągamy z pudełeczka i papieru – nie wyrzucamy tych rzeczy ! Camemberta naciąć od góry w kratkę ( można też odciąć

Kuchnia na wzgórzu
Szynka wieprzowo- drobiowa 148

przepis na pyszną szynkę z dwóch różnych mięs, która jest przepyszna. Przepis według. Karola Okrasy. Składniki : Mus z kurczaka filet z piersi kurczaka – 700 g sól  pieprz  mielony – 1 łyżeczka śmietanka słodka 30% – 50 ml Szynka wieprzowa : szynka wieprzowa – 1,30 kg peklosól – 1,5 łyżeczki pieprz - 1 łyżeczka Przygotowanie: Filet drobiowy, pokroić w kostkę, przełożyć

Kuchnia Danusi
Sałatka makaronowa z fasolką i kurczakiem 154

fileta z kurczaka Przyprawa do mięsa 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 pęczek szczypioru 1 ogórek szklarniowy 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki suszonych mielonych pomidorów Sól Pieprz 3-4 łyżki majonezu Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie

VioletoweKucharzenie
KALAFIOR ZAPIEKANY Z ŻÓŁTYM SEREM I MIGDAŁAMI 162

osób Składniki: ● 1 kalafior ● 100 g startego żółtego sera (np. gruyère lub comté) ● 60 g migdałów ● 50 cl śmietany kremówki ● 30 g masła ● 1 ząbek czosnku ● 2 szczypty mielonej gałki muszkatołowej ● sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Natrzyj czosnkiem dno naczynia żaroodpornego i wysmaruj je masłem. Śmietanę podgrzej w rondlu na wolnym ogniu. Żółty ser zetrzyj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Soczewica ze szpinakiem i mleczkiem kokosowym 119

gotować dania kuchni hinduskiej to czerpię z jej właśnie przepisów. szklanka czerwonej soczewicy 2 szklanki wody łyżka masła klarowanego lub olej sól i pieprz do smaku łyżeczka kminu mielonego łyżeczka mąki z gorczycy ( lub zmielona gorczyca) cebula kawałek imbiru 3 ząbki czosnku 3 pomidory lub puszka krojonych pomidorów pół łyżeczki kurkumy 2 garście szpinaku szczypta chili 200 ml mleczka

AZgotuj!
Podówjnie kremowa kostka orzechowa 236

wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 15 minut w 180 st. C na złoty kolor.  Ciasto orzechowe:  6 białek 1/2 szklanki cukru 100 g mielonych orzechów (użyłam włoskich, ale mogą być migdały lub orzechy laskowe) 2 łyżki oleju szczypta soli Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier i ubijamy

Cynamonowe szczęście
Co zrobić z makaronu – 22 przepisy 125

prostu jest pyszne. Zobacz przepis Spaghetti z pieczonym kalafiorem i pulpetami Spaghetti z kalafiorem to klasyczne włoskie połączenie, W tym daniu kalafior jest pieczony, podobnie jak pulpety z mielonego indyka i parmezanu. Zobacz przepis Sycylijska pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami Makaron z kalafiorem zawsze stanowi udany zestaw. Jeśli dodać do nich garść rodzynek, orzechów, sos pomidorowy i powstanie

Niedzielny kucharz
Sos koperkowy (dip) 117

sosu jogurtowego. Wspaniale urozmaici Twój codzienny posiłek. Może być podawany do dań smażonych, pieczonych lub grillowanych. Doskonale pasuje ryb, mięs oraz warzyw   Sosik polecam do… ** Domowych nuggetsów ** Mielonych pieczonych w boczku ** Szaszłyków drobiowych z ananasem ** Ziemniaków pieczonych w przyprawach   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 12% 1 łyżka majonezu 2 ząbki

Kulinarne S.O.S.
Sos koperkowy (dip) 117

sosu jogurtowego. Wspaniale urozmaici Twój codzienny posiłek. Może być podawany do dań smażonych, pieczonych lub grillowanych. Doskonale pasuje ryb, mięs oraz warzyw   Sosik polecam do… ** Domowych nuggetsów ** Mielonych pieczonych w boczku ** Szaszłyków drobiowych z ananasem ** Ziemniaków pieczonych w przyprawach   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 12% 1 łyżka majonezu 2 ząbki

Kulinarny S.O.S.
Ciastka owsiane bez wyrzutów sumienia 101

orzechowego 2 łyżki cukru trzcinowego lub innego słodzika 50 g czekolady deserowej Szczypta soli Tabela wartości odżywczych (autor: Karolina Wołotko) Jak zrobić dietetyczne ciasteczka owsiane? 200 g płatków owsianych mielimy za pomocą malaksera na drobne kawałeczki.  Olej kokosowy topimy w rondelku na małym ogniu, lub w kuchence mikrofalowej.  W dużej misie łączymy płatki owsiane, zmielone płatki owsiane, masło(...)chcemy zrobić np. 9 ciastek, jak zazwyczaj robię to ja, to tyle i robimy, a pozostałą masę ciastkową zostawiamy w lodówce/zamrażalniku na przyszłość - na wtedy, kiedy będziemy mieli ochotę.) Na wierzch ciastek układamy kawałeczki pokruszonej czekolady. Tak powstałe ciastka pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 25-35 min, aż nabiorą ładnego, lekko brązowego koloru, a po całej kuchni

Kuchnia Łukasza
Łosoś pieczony z warzywami 90

przypadku brokuła) na różyczki. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć w środku łososia, na każdym położyć plasterek cytryny, a obok i pomiędzy pokrojone warzywa. Całość posypać posiekaną bazylią, świeżo mielonym pieprzem i polać pozostałą oliwą. Wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika na ok. 25-30 minut. Na pierwsze 10 minut można przykryć naczynie folią lub pergaminem. Podawać

Pasja Smaku
Pyszna pasta do chleba z mięsa z rosołu czyli #zerowaste 161

podsmażyłam całość i dodałam wodę. Wszystko się dusiło około 10 minut. Woda odparowała, a całość się udusiła. Przestygnięte pieczarki z cebulą dodałam do mięsa, porządnie wymieszałam i doprawiłam pieprzem mielonym i odrobiną soli. Przełożyłam masę do foremek aluminiowych. Nagrzałam piekarnik do 180 C i piekłam masę przez 40 minut. Całość się upiekła, ale została dalej w postaci pasty, więc

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania