kurczaka bez skóry 460 g -2 piersi z kurczaka bez skóry 400 g -cebula 100 g -cytryna 70 g Na marynatę: -sos sojowy ciemny 45 ml -imbir mielony 3 g -wino białe wytrawne 15 ml -oliwa z oliwek 2 łyżki Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, zalać marynatą i dobrze wetrzeć w każdy kawałek. Odstawić
Kulinarne przemysleniaprzygotowaniu Składniki na 2 porcje: 1 duży ziemniak batat 1 średnia cebula 1 duża marchewka 2 kostki bulionu warzywnego 4 łyżki mleczka kokosowego 3 szklanki wody (wrzątku) świeżo mielony pieprz słodka papryka - pół łyżeczki gałka muszkatołowa - szczypta imbir - szczypta 1 łyżka masła dodatkowo: ser parmezan / grana padano świeży lubczyk Przygotowanie: Batata i marchew obieramy i kroimy
Alutka-GotujeSkładniki: ser żółty Massdamer "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, pieczywo - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, pomidor, ogórek zielony, sałata - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba Ser Maasdamer Hofburger jest bardzo smaczny, delikatny, lekko aromatyczny, miękki, smakuje doskonale z pieczywem z masłem na śniadanie lub kolację.......SMACZNEGO!!! mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: Szynka szwarcwaldzka Tannenhof 1 opakowanie, pieczywo - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, pomidor, ogórek zielony, sałata - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba Szynka szwarcwaldzka Tannenhof jest bardzo smaczna, delikatna, lekko aromatyczna wędzonką, miękka, smakuje doskonale z pieczywem z masłem na śniadanie lub kolację.......SMACZNEGO!!! mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest
W Mojej Kuchni Lubięindyka. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki curry 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chili, pieprzu i gałki muszkatołowej olej do smażenia + sól i pieprz do oprószenia mięsa *** Filety kroimy na średniej wielkości kawałki i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem
Blog z Apetytemmoim blogu pewnie co jakiś czas będą się pojawiać nowe wypieki orzechowe. Sezon zaczynam dostojnie, bo tortem z gatunku orzechowych. Mianowicie jest to tort na cieście z mielonych orzechów włoskich z masą jabłkową, kremem budyniowym o smaku śmietankowym, wykończony bitą śmietaną. Niby nic szczególnego, ale smaki fajnie się ze sobą łączą, a sam tort ładnie wygląda w przekroju. Poza
Waniliowe Improwizacjejedne o drugie, aby pozbawić je jak największej ilości skórek. W ten sposób krem nie będzie miał w sobie goryczy. Obrane ze skórki orzechy zmieliłam kilkukrotnie w maszynce do mielenia mięsa, a następnie jeszcze trochę zmiksowałam blenderem aż zaczęły puszczać olej. Można je od razu wrzucić do blendera i mielić do uzyskania prawie płynnej konsystencji, ale ja mam do tego
Waniliowe Improwizacjelekkiego wystygnięcia i dopiero wyciągnęłam z foremek. Gdy korpusy wystygły, przygotowałam masę serową do ich wypełnienia. Składniki na masę serową: 100g masła 0,5szkl. cukru 500g sera białego mielonego 2 jajka 200ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru po 40g 2 łyżki mleka w proszku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W rondelku umieściłam masło i zaczęłam je podgrzewać. Gdy się roztopiło
Waniliowe Improwizacjepowstały orzeszki z ciasta kruchego budyniowego z nadzieniem z nutelli, ale takiej domowej czekoladowo - orzechowej. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl. mielonych orzechów laskowych 1 budyń czekoladowy bez cukru 60g 0,5szkl. cukru pudru 1 duży cukier waniliowy 32g 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła 1 jajko kilka łyżek nutelli
Waniliowe Improwizacjeczerwone 4 cebule 2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka curry 1 płaska łyżeczka papryki ostrej w proszku 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 200g koncentratu pomidorowego 0,5szkl. octu 1szkl. cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Cukinię obrałam ze skóry i wydrążyłam gniazda nasienne. Resztę pokroiłam w drobną kostkę i wrzuciłam
Waniliowe Improwizacjedekorując czekoladą. Ciastka można również upiec w piekarniku. Wystarczy wtedy rozwałkować ciasto i wyciąć ciastka foremkami. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl. mielonych orzechów laskowych 1/3szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko ok. 70-80g masła Sposób przygotowania: Do miski wsypałam
Waniliowe Improwizacjepłaskie łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka budyniu waniliowego 2 łyżki mleka cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ser biały wrzuciłam do miski. Użyłam sera białego w kostce, mielonego. Można wykorzystać również ser wiaderkowy na sernik, lub zwykły twaróg. Twaróg można samodzielnie zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem. Będzie trochę inna konsystencja, ale powinno się udać. Do sera wbiłam całe
Waniliowe ImprowizacjeJuż kilka miesięcy temu zakupiłam specjalną nakładkę do maszynki do mielenia mięsa, służącą do robienia ciastek. Długo się zbierałam, aby ją wypróbować, bo ciągle wpadają mi do głowy nowe pomysły, lub po prostu ochota na coś innego. Dziś jednak w końcu przyszła pora na jej użycie. Chciałam zrobić dzieciom jakieś zdrowe słodycze, które będą z bardziej naturalnych składników niż słodycze(...)łyżką. Następnie wbiłam jajko (dość duże) i dodałam pokrojone na kawałki zimne masło. Wszystko zagniotłam na jednolite ciasto. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia. W maszynce do mielenia mięsa zamontowałam przystawkę do robienia ciastek, wybrałam jeden z otworów, który akurat najbardziej mi odpowiada i porcjami wkładałam zagniecione ciasto. Wychodzące paski ciasta układałam na blaszce i dzieliłam nożem
Waniliowe Improwizacjektórzy boją się ciasta drożdżowego, lub po prostu w niedługim czasie chcą wyczarować coś smacznego. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g białego sera (użyłam sera chudego w kostce, mielonego) 250g mąki pszennej tortowej 125g masła/margaryny 2 łyżki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 3 łyżki wódki szczypta soli olej
Waniliowe Improwizacje