Sałatki z dodatkiem kasz to doskonała propozycja na drugie śniadanie, które można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Są jednocześnie lekkie i sycące, a ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Komosa ryżowa ( quinoa ) była uprawiana w krajach Ameryki Południowej już kilka tysięcy lat temu. Zawiera bardzo dużo błonnika, białka, ale nie ma w sobie glutenu. To prawdziwa skarbnica
Codzienna kuchnia niecodziennawarzyw, przyjemnie chrupiącej prażonej cebuli i marynowanych pieczarek z pewnością w mgnieniu oka rozejdzie się ze stołu na każdej imprezie i równie szybko zniknie z talerza w postaci drugiego śniadania. Składniki: 400g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka Morliny 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoik marynowanych pieczarek 250g konserwowej papryki 220g konserwowych ogórków 200g pekińskiej kapusty 1 czerwona cebula
Szalona Kuchnia EwelinyPrzepis na to cudo znalazłam u Moniki, bardzo przypadł mi do gustu i szybko składniki wyszukałam, posiekałam i na patelnię. To może być danie obiadowe ale i na śniadanie będzie pysznie i pożywnie. Spróbujcie i Wy zachęcam. Placek ziemniaczany z kurczakiem i pieczarkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePróbowaliście już placuszków z dodatkiem mleka w proszku? Jeśli nie, koniecznie musicie to zmienić. Placuszki wychodzą wspaniałe! Pyszne, nie za słodkie, naprawdę pulchniutkie. Podałam je polane
Smaki Na TalerzuTakie troszkę w wydaniu świątecznym, bo czemu na świątecznym stole nie mogą zagościć właśnie naleśniki. Takie z pyszną masą orzechową, białą polewą i orzechami. Słodko i pysznie. Na świąteczne śniadanie lub kolację. Przygotowałam je z produktów od HELIO, które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy. Wielbicielom naleśników polecam mój przepis. Zróbcie koniecznie. Słodkich inspiracji :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka
Izabelawkuchniblender ucieszy zarówno osoby dbające o dietę, uprawiające sport, mające dzieci, jak i tych którzy dopiero chcą coś zmienić w swoich nawykach lub „nigdy nie mają czasu na śniadanie”. Z BlendyGo takie wymówki się kończą. Mówię, to z własnego doświadczenia Blender jest wysyłany w oryginalnym, solidnym pudełku. Nie musicie się tu obawiać o transport. A pudełko można
Słodkie okruszkinajprostszy a samo wykonanie jest dosyć pracochłonne, jednak warto poświęcić ten czas, by cieszyć się smakiem przepysznych krokietów. Można podawać je jako danie obiadowe, bądź dodatek do kolacji czy śniadania. Dzięki połączeniu kiszonej kapusty i aromatycznych grzybów smakuje zawsze wyjątkowo. Krokiety z kapustą i grzybami są daniem, którego nie może zabraknąć na stole wigilijnym oraz w święta Bożego Narodzenia
To Musisz Wiedziećpiernik piekę na każdy Nowy Rok. Czasami przekładam go powidłami, marcepanem albo ozdabiam polewą, ale nawet bez tych dodatków jest wyśmienity. Piernik żydowski na miodzie może być serwowany na śniadanie, podwieczorek lub jako deser po obiedzie. Pachnący tajemniczą wonią korzennych przypraw, z dużą ilością migdałów lub orzechów zawsze błyskawicznie znika ze stołu. Piernik żydowski lekach - Cztery Fajery Piernik żydowski
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŚniadanie dla dziecka – 10 pomysłów świątecznych Domowy kisiel malinowy Kanapka bałwanek w nausznikach Świąteczna kanapka – piernikowy ludzik Kanapka zielona choinka Kokosanki kolorowe Szaszłyki owocowe Choinka – Makowiec z ciasta francuskiego Makowiec w kształcie choinki Piernik z choinką Piernik bananowy Piernik marchewkowy Ciasteczkowy kalendarz adwentowy Ciasteczka dla Mikołaja Kruche ciasteczka renifery Rudolfy Ślimaczki cynamonowe z ciasta drożdżowego Granola piernikowa Leniwe
Dorota SmakujePyszne i zdrowe batoniki owsiane z suszonymi owocami. Jest to sycąca i energetyczna przekąska, którą możemy wykonać sami w domu. Sprawdzą się w podróży i jako drugie śniadanie. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki: 80 g płatki owsiane 20 g mąka pełnoziarnista 10 g masło orzechowe 2 szt jajek 40 g suszonych
Podróż w kulinariaDomowa świąteczna granola. Pachnąca cynamonem i pomarańczową skórką. Brakuje mi jedynie w niej orzechów, niestety nie miałam. Dałam łuskany słonecznik, który zawsze dodaję do granoli, bo
bistro mamabardzo lekki i świetnie pasuje nie tylko do chrupiącej bułki, ale także jako dodatek do deserów. W tym roku zrobiłam sporo słoiczków z takim dżemem. Przydadzą się na zimowe śniadania i pyszne desery. Przygotowanie tego dżemy nie zabiera dużo czasu, a że dynia dostępna jest w sprzedaży dość długo, to można go robić na bieżąco, po kilka słoiczków. Nadchodzące
Codzienna kuchnia niecodziennaKoktajle, gęste i kolorowe, obłędnie owocowe polecają się na drugie śniadanie czy przekąskę w pracy, szkole, domu. Dostarczają witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, poprawiają kondycję skóry, odporność i nastrój. Są zdecydowanie lepsze i korzystniejsze dla naszego zdrowia niż sztuczne przekąski czy słodycze, pełne oleju palmowego i cukru. Plus wielki - robi się je niebywale szybko, można przyrządzić
W kuchni Karmel-itkikrajach niż nasz tarte, smażone ziemniaki były i są daniami kultowymi. W Szwajcarii szalenie popularne są rösti, placki z samych tartych ziemniaków, zesmażanych na złoto i podanych zazwyczaj na śniadanie. Ich sława daleko wykroczyła poza granice kraju i danie można znaleźć na stołach wielu wykwintnych hoteli na całym świecie. Niemniej popularne są hash brown, ziemniaki przyrządzane w sposób bardzo
Niedzielny kucharzrazy. To chyba kolejny ich atut- nigdy nie jest nudno, a zawsze smacznie, pożywnie i prosto. Ta jest pyszna nie tylko na obiad, ale śmiało można zaproponować ją na śniadanie – u mnie sprawdziła się jak miałam gości, zajadali ciepłą do porannej kawy. Składniki (na formę o średnicy około 31 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki 100g zimnego masła
Smaczna Strona