Domowe drożdżówki na kefirze są pyszne, mięciutkie i puszyste. Zamiast kefiru do ciasta możemy dodać zsiadłego mleka, maślanki lub jogurtu. Bywa, że nie wszyscy przepadają za
Tajemnice SmakuPrzygotowanie budyniu z kaszy jaglanej wydaje się banalnie proste i … takie jest, ale pod pewnymi warunkami. Dominika Jarzynova zrobiła małą budyniową rewolucję, kiedy to
Tajemnice SmakuDo przygotowania dyniowych bułeczek orkiszowych potrzebujemy dwa dni. Pierwszego dnia pieczemy dynię na puree, zaparzamy mąkę i mieszamy zaczyn poolish*. Drugiego dnia dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy
Tajemnice SmakuCzarna marchew to jedna ze starszych odmian marchwi. Sok lub przecier z tej marchwi to naturalny barwnik w przemyśle spożywczym. Jak do tej pory przecieru
Tajemnice SmakuPrzygotowanie granoli w domu jest bardzo łatwe i szybkie. Pozwala kontrolować zarówno ilość cukru, jak i jakość mieszanych składników. Możemy dodać płatki czy orzechy, które
Tajemnice SmakuGotowe w : Gotowe w 15 min./div> Jeśli brakuje wam pomysłu na śniadanie, to moja dzisiejsza propozycja może okazać się bardzo interesująca. Kiedy pierwszy raz zrobiłam bananowe kostki serowe, to zniknęły w kilka minut po usmażeniu. Drugim razem zdecydowałam, że muszę podwoić ilość składników tak, aby wszyscy byli zadowoleni i najedzeni. Przepis nie zawiera cukru, ponieważ po usmażeniu
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyKanapki przygotowujemy bardzo często – na śniadanie, na kolację, jako przekąska do pracy, na piknik, na wyjazd. Najczęściej ląduje w nich jakiś zagubiony liść sałaty, szynka, ser żółty, ewentualnie pomidor czy ogórek. Prawda jest niestety taka, że taki zestaw może nam się szybko znudzić, staje się zbyt powszechny i w pewnym momencie tracimy radość z jedzenia. Prawdziwa kanapka idealna
Życie ze smakiemCiebie rabat! E -book FLEXI JESIEŃ w wyjątkowej i cenie 35zł! Jeśli jeszcze nie miałeś okazji zakupić ebook to polecam! Znajdziesz tam wiele ciekawych i sprawdzonych przepisów na pyszne śniadania, obiady, sałatki i kolacje. SKLEP i więcej informacji
SMYKWKUCHNIWspaniałe , kruche ciasto , lekko słodko-kwaśne. Idealne do kawy, na śniadanie, na wynos. Chrupiące i znikające bardzo szybko! Ciasto idealne na imprezę, na każde pogaduszki. A co najważniejsze :robione w domu, więc wiesz co jesz! Składniki: szklanka to 250 ml - 2,5 szklanki mąki tortowej - 180 g masła -2 szklanki drobnego cukru -1 małe opakowanie cukru wanilinowego -2 łyżeczki
Z Kuchni Do KuchniKanapki to chyba najbardziej popularne śniadania. Trzeba je odpowiednio różnicować aby za szybko się nie znudziły. Często robię najzwyklejszą pastę jajeczną i jest fajną odmianą. Tym razem mam dla Was kolejną pastę jajeczną z awokado i suszonymi pomidorami. Jest lekko kwaśna dzięki suszonym pomidorom, lekko pikantna przez tabasco, kremowa dzięki awokado i lekko orzechowa przez dodatek nerkowców. Idealne smarowidło
Słodkie GotowanieJajko w awokado to jeden z tych przepisów, do których będziecie często wracać. Jego przygotowanie zajmuje minimum czasu, a efekt zawsze zachwyci. Jajko w awokado najlepiej
Kuchnia Bazyliiwoda, a nie jakieś smakowe coś. To bardzo ważna reguła, a niestety wielu rodziców podaje swoim maluchom soki. Nie mam nic przeciwko, aby dziecko wypiło nieco soku np. do śniadania, ale w ciągu dnia, gdy organizm potrzebuje co jakiś czas nawodnienia, wówczas powinniśmy sięgnąć tylko i wyłącznie po wodę. 5. W miarę możliwości spożywajcie wspólnie posiłki To również jest
Natka PietruszkiNiebo w gębie! Śniadanie, obiad,deser czy kolacja te naleśniki smakują o każdej porze dnia. Zwykle składniki które zazwyczaj mamy w domu i pyszny posiłek gotowy. Naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka ok. 80 ml oleju 1 łyżeczka cynamonu pół łyżeczki cukru szczypta soli Prażone jabłka
Andzia PichciDawno nie było żadnych placków, prawda? Dziś na szybko wymieszałam to co było pod ręką i powstały takie oto pyszne placuszki. Są puszyste, delikatne, robią się
Smaki Armineskładników. Uwierzcie mi na słowo - poniższe słodkości przygotujecie z niemowlakiem na biodrze 😂 Placuszki świetnie smakują podane z owocami, słodkimi sosami, dżemem czy też frużeliną, np. truskawkową. Idealne na drugie śniadanie. Dobrze s makują podane na ciepło jak i też na zimno. Składniki na porcję dla 2-3 osób: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 2 szklanki wody
Ugotować