szkl. mąki 1/4 szkl. śmietany (dałam jogurt grecki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 1 szkl. cukru 2 szt. jajek 4 szt. żółtek 1 kg mielonego sera białego 2/3 szkl. oleju 3 szkl. mleka 1 szt. budyniu waniliowego/śmietankowego na 1l mleka sok z cytryny Beza 1 szkl. drobnego cukru 6 białek Wykonanie Ciasto Z podanych składników
Mieszam w Garnkuprzykrywką. Po tym czasie włożyć związane łodyżki natki pietruszki i zieloną część pora, wsypać suszony lubczyk, gotować jeszcze 30 minut. Rosół z perliczki doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, podawać z posiekaną natką pietruszki, makaronem, kluskami lanymi lub pierożkami z perliczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rosół z perliczki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikpary250ml) żurawina 3-4 suszone morele garść rodzynek sok z jednej pomarańczy 2 łyżki masła klarowanego, bądź innego tłuszczu sól, pieprz najlepiej kolorowy roztarty w moździerzu, bądź grubo mielony WYKONANIE: makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, odcedź , na patelni rozpuść masło, dodaj makaron i serek, następnie suszone owoce i przyprawy, po odparowaniu płynu wlej
Kuchnia Beatystają się elegancką przystawką, którą można je jeść solo lub są np. dodatkiem do grillowanego mięsa Składniki: pomidorki ½ szklanki suchej drobnej kaszy bulgur, 1 łyżeczka masła, sól morska, świeżo mielony pieprz natka pietruszki pasta paprykowa- 2 łyżki Przygotowanie kaszy do faszerowania: Drobną kaszę bulgur wsypujemy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżeczkę masła i zalewamy wrzącą wodą, ciut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmieszaniną oliwy z oliwek i czosnku lub posypać makiem. Składniki: 3 ½ filiżanki mąki 1 ¼ filiżanki letniej wody 1 opakowanie drożdży 1 łyżka soli 1 łyżka miodu 1 łyżka mielonego kardamonu 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w wodzie i dodać miód. Pozostawić na 10 minut aż zrobią się pieniste. Dodać oliwę, mąkę, sól i kardamon. Całość mieszać
naRuszciePRZYPRAWA BBQ – 2 łyżki brązowego cukru, – 1 łyżka soli, – 1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu, – 1 łyżka kminku, – 2 łyżeczki musztardy, – 2 łyżeczki papryki w proszku, – 2 łyżki chili w proszku, – 1 łyżeczka soli cebulowej, – 1 łyżeczka soli selerowej, – 1 łyżeczka czosnku w proszku, – 1 łyżka oregano. ŻEBERKA
naRuszcieżółtego w kostce 1 średni por 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy 1 łyżeczka sarepskiej musztardy 2-3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku Sól morska do smaku Pieprz czarny mielony do smaku Sposób przygotowania: Pierożki tortellini wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować na małym ogniu około 14 minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając, po ugotowaniu odcedzić na durszlaku
Wanilia i Kardamonzostaw potrawę na 10 minut. Podawaj posypaną pestkami dyni, koperkiem, z dodatkiem cząstek cytryny. Papryki faszerowane ryżem, pieczarkami i fetą Najbardziej znane są papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym. Ja pokazuję Wam wegetariańską wersję tego dania, z dodatkiem pieczarek. Lubię przekroić papryki na pół, ponieważ w ten sposób prezentują się bardzo atrakcyjnie na zdjęciach, ale możecie je nafaszerować
Chilli Czosnek i Oliwaprodukty. https://facebook.com/events/s/wspolne-gotowanie-online/1628355380621903/?ti=icl Składniki : biała cebula 2 ząbki czosnku pomidory świeże obrane i pokrojone lub z puszki ok 400g oliwa z oliwek suszona bazylia i oregano sól, świeżo mielony pieprz ......... lubimy dodać odrobinę papryczki peperoncino (ale nie dużo) niektórzy dodają chlust białego wina jeśli pomidory są za kwaśne to odrobinę cukru kiedy ja gotuję to dodaję też łyżeczkę
Cytryna&Co.razu po przygotowaniu, ale sałatka zyska bardziej na smaku, jeśli odstawisz ją na parę chwil, by składniki się przegryzły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem
Kulinarne S.O.S.razu po przygotowaniu, ale sałatka zyska bardziej na smaku, jeśli odstawisz ją na parę chwil, by składniki się przegryzły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem
Kulinarny S.O.S.sałatki z buraka i marchewki 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin świeżo otarta skórka z połowy pomarańczy 4 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka octu jabłkowego pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego lub do smaku (nie pomylcie z kminkiem) sól do smaku Sałatka zdrowia z buraka i marchewki przepis 1. Wszystkie składniki sosu do sałatki mieszam ze sobą
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacebuli lub jedna mniejsza 400 g krojonych pomidorów, z puszki 1 kulka sera mozzarella 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta czarnego, mielonego pieprzu Koper pokroić w możliwie cienkie plastry. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy koper oraz cebulę, smażymy w wysokiej temperaturze ok. 5 minut. Po tym czasie doprawiamy
Kucharzycaszklanki, aromat waniliowy 4 krople twaróg : twaróg śmietankowy 30 dag, cukier 1/2 szklanki, 2 jajka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, truskawki 60 dag lub 1 opakowanie mrożonych po odmrożeniu, cynamon mielony 2 łyżeczki lukier: cukier puder 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, woda 1 łyżka Drożdże rozmieszać w 1/2 szklanki letniego mleka, łyżką cukru i mąki, odstawić
W Mojej Kuchni Lubię