mielone - 47549 przepisów (strona:1240/3170)

Bigos babci Halinki 163

który robi moja babcia. Udało mi się w końcu wziąć od niej przepis i zrobić go samodzielnie. Świetnie smakuje, każdy prosi o dokładkę. Podaję go samodzielnie albo z kotletami mielonymi

Prosty przepis na
Rozpustne grzanki ze smażoną brukselką i mascarpone 155

brukselką i mascarpone na 4 grzanki Potrzebujesz: 100g świeżej brukselki 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1/3 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soku z cytryny 4 kromki chleba 100g serka mascarpone garść orzechów laskowych Sposób przyrządzenia: 1. Brukselki oczyść i pokrój w półplasterki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
pizza z prawdziwkami czyli Testowanie Aldi... 209

Składniki: ciasto na pizzę z sosem pomidorowym "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, prawdziwki mrożone 30 dag, oliwa 4 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sól 1/2 łyżeczki, ser żółty 20 dag Odmrożone prawdziwki usmażyć z cebulą pokrojoną na oliwie do odparowania wody, na koniec dodać sól, pieprz, wystudzić. Ciasto na pizzę wyjąć z pojemnika, rozwałkować na pożądaną wielkość

W Mojej Kuchni Lubię
Grzane wino 155

mandarynki 1 jabłko Przyprawa do grzanego wina przepis proporcje na 0,75 litra 8-9 goździków 2 laski cynamonu opcjonalnie 2 strąki zielonego kardamonu lub 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1 gwiazdka anyżu 5-6 ziaren czarnego pieprzu około 1 cm kawałek świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki suszonego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1-2 łyżki miodu albo cukru trzcinowego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto Serowo - Makowe 136

CIASTO KRUCHE: 210g mąki 100g masła 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki śmietany 18% 1 żółtko 50g cukru pudru SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ 1200g sera twarogowego trzy razy mielonego 190g cukru 4 jajka cukier waniliowy 45g mąki ziemniaczanej 5 łyżek śmietany 18% SKŁADNIKI NA MASĘ MAKOWĄ 850g masy makowej firmy HELIO aromat migdałowy 4 żółtka 5 białek WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Spaghetti z mieloną wołowiną, czerwonym winem i świeżą rukolą 208

wołowiną, czerwonym winem i dużą ilością aromatycznych, suszonych ziół i czosnku. Zdrowia i niepowtarzalnego smaku doda świeża rukola zmieszana z makaronem i sosem. 400g makaronu spaghetti 400g mielonej wołowiny 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina 1 duża cebula 6 ząbków czosnku 750ml passaty pomidorowej  2 łyżeczki suszonej bazylii 3 łyżeczku suszonego oregano sól, pieprz oliwa z oliwek  starty

Szefowa kuchni
Wegański sos a’la bolognese 138

puszki kukurydzy 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 3-4 łyżki stałej części mleka kokosowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki kolendry mielonej Warzywa oczyszczamy. Marchew kroimy w kostkę, cebulkę siekamy z czosnkiem. W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim warzywa. Następnie dodajemy soczewicę i zalewamy wodą tak, aby ta sięgała

Kucharzyca
Jaglana chałwa z bakaliami 171

mąki jaglanej 2 kubki wody 2 łyżki nerkowców (około 30 g) 2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny (około 30 g) 3-4 łyżki cukru (około 50 g) łyżeczka mielonej kurkumy szczypta soli 2 łyżki oleju do smażenia (u mnie kokosowy) Przygotowanie: Na 1 łyżce oleju podpraż przez 2-3 minuty nerkowce i rodzynkami. Przełóż do miseczki. Na tą samą

greenscarf
Oponki twarogowe 155

przedstawię Wam swój. Oponki robią się błyskawicznie, a znikają jeszcze szybciej. Są mięciutkie, puszyste i na drugi dzień smakują tak samo wyśmienicie. Polecam Składniki: – 360g twarogu półtłustego drobno mielonego – 360-370g mąki (u mnie tortowa) – cukier wg smaku (u mnie około 40g) – 120g śmietany 18% – 1 jajko – 1 łyżka sody oczyszczonej

Smaki Armine
Wegańskie curry z ciecierzycy 177

nią pomysłu - polecam pyszne wegańskie pomidorowe curry z ciecierzycy :)  SKŁADNIKI (na 4-5 porcji) 1 biała cebula 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czubata łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy szczypta chili 1/3 łyżeczki cynamonu 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 puszka pomidorów krojonych  1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka

Moje Kuchenne Rewelacje
Surówka z kapusty pekińskiej 209

łyżka oliwy z oliwek (15 ml) – 1 łyżka octu balsamicznego (15ml) – 2 łyżeczki musztardy (użyłam sarepskiej) (10 ml) – 1 łyżeczka cukru (5g) – 1/5 łyżeczki pieprzu mielonego   Ze składników na sos przygotuj sos, dokładnie wymieszaj. Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i kapustę pekińską szatkujemy

CookYourself
Kawa czekoladowa z chili z piankami. 123

Pyszna kawa z pachnącą, pyszną nutą… Rozgrzeje i ciało i kubki smakowe! Co nam trzeba? Kawa mielona- 2 czubate łyżeczki 150ml mleka 4 kostki czekolady mlecznej 1/ 3 łyżeczki przyprawy chili kilka pianek marshmallow Robimy! W garnuszku podgrzewamy połowę mleka i rozpuszczamy w niej czekoladę i mieszamy wraz z chili W dużym kubku zaparzamy naszą kawę do połowy

Latosiowydom
Wołowina Wellington 125

Musztarda angielska lub dijon 150 g szynki długo dojrzewającej w plastrach (parmeńska lub szwarcwaldzka) Sól, pieprz Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania mięsa. Wołowinę obficie przyprawiamy solą i grubo, świeżo mielonym pieprzem. Na mocno rozgrzanej patelni roztapiamy masło. Musimy uważać żeby nie przypalić go i było przejrzyste. Następnie na roztopionym maśle obsmażamy mięso z każdej strony. Zdejmujemy z patelni. Następnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pomidorowe smoothie 150

jeszcze dodatkiem papryki to świetny zamiennik klasycznego gazpacho. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na napoje . Składniki: 5 pomidorów 100 ml wody 2 ząbki czosnku Ostra papryczka Sól, świeżo mielony pieprz Opis przygotowania: Pomidory musimy sparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki. Następnie kroimy go na mniejsze kawałki i wrzucamy do pojemnika od blendera. Dodajemy do tego sól

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Prosty sernik bez spodu 315

moich dzieci. Wczoraj nawet udało się chwilę pozjeżdżać na łopatkach Ale ja wciąż czekam na tą prawdziwą, śnieżną zimę Składniki: 1 kg dwukrotnie zmielonego tłustego twarogu lub sera twarogowego mielonego z wiaderka 100 g miękkiego masła 6 jaj klasy L 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru lub drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu

Słodkie okruszki