mielone - 47549 przepisów (strona:1248/3170)

Kiszona kapusta z soczewicą 101

zjeść od razu. Można wykorzystać do pierogów jako farsz po zmieleniu. 750 gram kapusty kiszonej szklanka czerwone soczewicy cebula marchewka ząbek czosnku sól i pieprze do smaku 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego ziele angielskiego kilka ziarenek liść laurowy 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki cząbru i lubczyku  1 łyżeczka majeranku  kilka łyżek oleju rzepakowego

AZgotuj!
Zupa krem z białych warzyw 101

ząbek czosnku 1 por 2 pietruszki ½ selera 1 ziemniak 300 g kalafiora 750 ml bulionu warzywnego przyprawy: 1 łyżeczka startego imbiru, ½ łyżeczki czarnego pieprzu, ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Wykonanie W większym garnku na maśle, na małym ogniu, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, w międzyczasie dodać starty czosnek oraz pokrojoną na plasterki białą część pora. Dodać obraną

Apetyt na Zielone
Sprawdź kto wygrał kawę Gallo i kubek termiczny od Horeca Caffee 139

biorę udział kocham kawę za jej smak aromat za to że potrafi mnie postawić na nogi w tedy gdy myślę że już nic tego nie zrobi uwielbiam zapach świeżo mielonej kawy zawsze mam taki z rana gdy miele ją sobie a weekend gdy mąż mnie taka budzi sprawia że krew szybciej zaczyna krążyć a zmysły zaczynają pracować z wielką

Słodkie okruszki
Purée z ziemniaków. Ziemniaczane purée 85

ugniatamy i mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą, musi powstać ziemniaczana masa o aksamitnej konsystencji. Najczęściej podaję puree z ziemniaków ze świeżym koperkiem. Te ziemniaki to idealny dodatek np. do kotletów mielonych. The post Purée z ziemniaków. Ziemniaczane purée appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chatka puchatka z gotowanym serem 103

mnie fajnie wygląda. Dzieci również miały wielką frajdę i pytały czy w środku mieszka Kubuś Puchatek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 15szt. jasnych herbatników 250g białego sera mielonego w kostce 50g masła 3-4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 100ml mleka 1 jajko ok. 1/3 opakowania galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa

Waniliowe Improwizacje
Omlet z pieczarkami i mozzarellą 129

greckiego 10 kulek mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1 mała czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy

My Chcemy Jeść
Orzechowe bułeczki z kremem 64

kremem Składniki (na 12 sztuk): 400g mąki 20g drożdży 1/3 szklanki cukru 2 duże jajka 200ml mleka 70g masła 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka oleju nadzienie: 2/3 szklanki mielonych orzechów (włoskie, laskowe) 2 łyżki kremu typu nutella 1 łyżeczka cynamonu 50ml śmietanki 1 łyżka cukru (opcjonalnie) krem: 50g miękkiego masła 1 opakowanie serka śmietankowego

Obiad gotowy
Ziemniaki podsmażone z pieczarkami, papryką i fasolą 107

czerwonej fasoli z puszki łyżka masła klarowanego łyżka oliwy z pieprzem łyżeczka czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki suszonej natki pietruszki pół łyżeczki nasion kolendry pół łyżeczki kminu pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki pikantnej szczypta chili w płatkach szczypta soli świeża natka pietruszki opcjonalnie guacamole jako dodatek Ziemniaki kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na oliwie

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania