brokuła ( świeży lub mrożony ) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 średnia marchewka 1 łyżka masła lub margaryny 5 dag dowolnego serka topionego bulion warzywny według uznania pieprz czarny mielony do smaku sól do smaku lubczyk suszony według uznania pietruszka suszona według uznania Dodatkowo: domowa bagietka lub inne dodatki Wykonanie pysznej zupy: 1. Warzywa obieramy, myjemy i dokładnie osuszamy
IzabelawkuchniŚrodki oponek usmażyłam prawie bez tłuszczu – tyle co zostało po smażeniu ostatniej porcji. Podałam z pomarańczowym curdem. Nie zabrakło też jednorożcowej posypki. 250 g mąki orkiszowej 250 g mielonego półtłustego twarogu 2 żółtka 70 g naturalnego jogurtu 50 g ksylitolu (niepełne 1/3 szklanki) 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka esencji waniliowej Wszystkie składniki miksujemy. Ja wykorzystałam Thermomix
Kucharzycasoczewicą: 1 puszka soczewicy lub 1 szkl soczewicy gotowanej ćwierć główki kapusty 2 łyżki masła 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego lub kokosowego sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Jak zrobić kapusta zasmażana z soczewicą: Zaczynamy od przygotowania dużej patelni lub woka (najlepiej z powłoką nieprzywierającą), na którym rozgrzewamy olej. W dalszej kolejności zajmujemy
Dorota Smakujewracając do domu nie mają dużo czasu na gotowanie lub po prostu nie chcą długo być w kuchni. Szybki obiad – zobacz sprawdzone pomysły Zapiekany makaron rigatoni z mięsem mielonym Świetny przepis na danie makaronowe, zapiekane z ... Czytaj dalej Top 5 pomysłów na szybki obiad Artykuł Top 5 pomysłów na szybki obiad pochodzi z serwisu Pink Envelope - Proste przepisy
Pink EnvelopeZupa hamburgerowa to sycące i aromatyczne danie jednogarnkowe. Prosta w przygotowaniu, gęsta , treściwa zupa , która zadowoli niejednego głodnego domownika. Zachęcam do skorzystania, polecam:) Składniki 700 g chudej mielonej wołowiny, 1 duża cebula, pokrojona w kostkę, 2 łodygi selera, pokrojony w kostkę, 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę, 1,5l-2l wywaru z warzyw lub z kostki, puszka pomidorów krojonych
gotuj ze mnądużych pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 200 g wegańskiego sera żółtego 1 pęczek pietruszki kilka gałązek kolendry 2 szklanki gęstego sosu pomidorowego sól himalajska pieprz czarny mielony suszona bazylia i oregano (do smaku) olej do smażenia Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Makaron gotujemy na półtwardo według przepisu podanego na opakowaniu. W międzyczasie, pokrojone w kostkę
Lamarida.plwody, Gdy woda się zagotuje, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy aż do miękkości składników. Na koniec zagęszczamy całość mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą oraz pieprzem (powinno być wyraziste w smaku). Uwagi: Ja takie danie zwykle przygotowuję na uroczystości rodzinne. Wówczas przygotowuję sobie danie z rana, a wieczorem tylko podgrzewam
Smaki Na Talerzuprzepisy na dania z mięsem . Składniki : 500 g czerwonej cebuli 80 ml ciemnego octu balsamicznego 40 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki tymianku 4 łyżki miodu 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 100 ml wytrawnego czerwonego wina 1/2 łyżeczki soli Opis przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Następnie do rondelka dodajemy cukier, podgrzewamy i czekamy, aż się roztopi (nie mieszamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnegotowała) cebula puszka pomidorów krojonych ząbek czosnku łyżka czerwonej pasy curry(opcjonalnie) ząbek czosnku puszka mleczka kokosowego ( 400 ml) po łyżce: kuminu rzymskiego mielonego, papryki ostrej, papryki słodkiej, curry w proszku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzeni: Cebulę poszatkować bardzo drobno, zeszklić na oleju. Dodać puszkę pomidorów (odradzam z lidla), dodać mleczko kokosowe, przyprawy
pieprzny smaczekSkładniki: bułka paryska 1 sztuka, woda zimna 1 szklanka, kiełbaska 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 sztuka mała, pieczarki 4 sztuki średnie, jajka 3 sztuk, pieprz mielony 1 łyżeczka, oregano 1 łyżeczka, sól 1/2 łyżeczki, dodatki: pomidory, szczypiorek Kiełbaskę pokroić na plasterki, na oleju podsmażyć na złoty kolor, przełożyć na talerz, na tym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki
W Mojej Kuchni Lubięmartwcie się co będziecie jeść i co będziecie pić” – wszyscy przeżyli okres kulinarnego odwyku. Jak na powrót polubić gotowanie Do kuchni i gotowania najlepiej wrócić dopiero wtedy, kiedy będziemy mieli na to ochotę, kiedy myślenie o gotowaniu nie będzie wiązało się z wewnętrznym przymusem robienia czegoś wbrew sobie. Warto zacząć od bardzo prostych przepisów, przekąsek, śniadań, niewymagających pracy. Jest(...)jakiś wewnętrzny rodzaj przymusu, że jedzenie musi zostać ugotowane, bo inaczej świat się zawali, co było oczywistą bzdurą, na dodatek wychodowaną we własnej głowie, bo domownicy nigdy nie mieli poczucia nadciągającej katastrofy. Od miesiąca gotowanie znowu sprawia mi frajdę i przyjemność, co z kolei sprawia, że pomysły na obiady przychodzą do głowy same. Mam ochotę na gotowanie wieczorami w wekendy
Niedzielny kucharzkolonizatorom Filipin przyszła także na myśl opcja z mięsem. Dlatego też dziś zapraszam do spróbowania połączenia mięsa wołowego z ryżem i smażonym bananem. Składniki (4 porcje) -500 g mielonej wołowiny -300 g białego ryżu -1 cebula -1 mała czerwona papryka -3 ząbki czosnku -1 pomidor -1 duży ziemniak -1 marchewka -2 banany -4 jajka -łyżka mąki pszennej
Zielona Kuchniakokosowego Pomidory w puszce Kilka pieczarek lub grzybki mun 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 2 małe papryczki chili kawałek imbiru ( wielkości małego palca) 1 łyżka mielonej trawy cytrynowej Czerwona pasta curry - u mnie 3 łyżki 3 duże ząbki czosnku 1 cebula Sok z połowy limonki sól, pieprz, papryka ostra- jeśli lubimy pikantną 2 łyżki oleju
W kuchennym oknie Ewy