mielone - 47549 przepisów (strona:1259/3170)

KREM POMARAŃCZOWY z orange curd 156

cukru lub, do smaku* 120 ml soku wyciśniętego z 2 średnich pomarańczy 3 łyżeczki soku z cytryny skórka starta z 2 pomarańczy (średnie, umyte i wyszorowane) 1/3 łyżeczki mielonych goździków (opcjonalnie) 75 g miękkiego masła* 1/2 – 1 łyżeczki skrobi ziemniaczanej + 1 łyżka soku pomarańczowego (opcjonalnie, gdy curd wyjdzie za rzadki) Dokładny opis oraz film jak wykonać orange curd

Słodki Pomysł
Imprezowe przekąski – część 1 169

talerzu, następnie skrapiamy odrobiną octu balsamicznego (opcjonalnie) i posypujemy solą i pieprzem. Gotowe! Nuggetsy 500g piersi z kurczaka 2 jajka 100g panierki Panko 2 łyżki mąki 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej sól, pieprz olej do smażenia Kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego przyprawy i mieszamy tak, by dokładnie się nimi pokrył. Do tej samej

Mostek w kuchni
Strucla z orzechami 150

Święta na stole musi być makowiec a właściwie strucla z makiem? Z doświadczenia wiem, że sporo z tą struclą zachodu. Trzeba kręcić mak, no dobrze można użyć kupnego mielonego, ale i tak zrobienie masy makowej chwilkę zajmuje. Do tego jeśli wyjdzie nam masa za mokra to istnieje spore prawdopodobieństwo, że makowiec nam nie wyjdzie. Mi często strucla się rozjeżdżała

Mieszam w Garnku
Piernik rosyjski 143

rosyjski. Pachnący cynamonem, imbirem, miodem i pomarańczą. Od siebie dodałam powidła i grubą warstwę czekolady. Jest moc Składniki: 1 szklanka miodu 1 płaska łyżka cynamonu ½ łyżeczki imbiru 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżeczki sodki 200 g masła ½ szklanki brązowego cukru 3 jajka 1 łyżka rumu 3 kropelki olejku migdałowego 1 szczypta soli Skórka starta z pomarańczy i cytryny

Słodki sentyment
Pasta z paluszkami krabowymi 172

Wymieszaj z majonezem. Na końcu dopraw solą i pieprzem do smaku.         Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Pasta z paluszkami krabowymi 172

Wymieszaj z majonezem. Na końcu dopraw solą i pieprzem do smaku.         Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
Sałatka marokańska 219

szklanki rodzynek średnia cebula 1 marchewka 1 papryka czerwona 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sos: 4 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek ząbek czosnku łyżeczka kminu łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki imbiru 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz Kuskus razem z rodzynkami zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Cebulę i paprykę siekamy

Cynamonowe szczęście
Zimowy budyń z tapioki 148

macie w lodówce i to co lubicie najbardziej Zimowy budyń z tapioki przepis na jedną porcję Składniki: 250 ml mleka kokosowego lub migdałowego 45 g tapioki laska cynamonu szczypta mielonego imbiru łyżeczka cukru trzcinowego lub miodu + ulubiony owoc + sok malinowy + orzechy Sposób przygotowania: Do rondla z grubym dnem wlej 50 ml wody oraz mleko. Dodaj laskę cynamon, szczyptę imbiru

365 dni dookoła kuchni
Makaron z szynką parmeńską 253

czarnych oliwek – 1/4 pęczka natki pietruszki – 100 ml śmietany 18% – łyżka oliwy z oliwek – 6-8 plasterków szynki parmeńskiej – pieprz, najlepiej świeżo mielony – świeżo starty parmezan do podania PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Przygotuj wszystkie skłądniki. Czosnek pokrój w cieniutkie plasterki, to muszą być plasterki a nie przeciśnięcie przez praskę, chodzi

nietylkopasta.pl
Kapusta smażona – Tanie danie 172

PRZEPIS NA KAPUSTA SMAŻONA Składniki na kapusta smażona: ok 300g dobrej kiełbasy wędzonej 2 łyżki masła 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego lub kokosowego sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżki majeranku Jak zrobić kapusta smażona: Zaczynamy od przygotowania dużej patelni lub woka (najlepiej z powłoką nieprzywierającą), na którym rozgrzewamy olej. W dalszej kolejności zajmujemy się kiełbasą. Kroimy

Dorota Smakuje
Comber jagnięcy bez kości, pieczony 137

ziemniaków Marynata: 2 łyżki miodu 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka sezamu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szczypta suszonego koperku 1 szczypta mielonego kminku sól, pieprz Przygotowanie: Marynata :W misce wymieszałem olej, miód, musztardę. Dodałem przeciśnięty czosnek, odrobinę pieprzu i zioła. Ponownie dokładnie wymieszałem. Marynatą natarłem jagnięcinę. Odstawiłem do lodówki, na 3 godziny

R'n'G Kitchen
Sałatka z tofu i pieczarkami 166

sałat 500 g bardzo małych pieczarek 200 g naturalnego tofu 1 czerwona cebula 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki dokładnie myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Tofu kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy kostki

My Chcemy Jeść
Sycąca potrawka z kiełbasą i boczkiem po meksykańsku 156

rzepakowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 puszka pomidorów krojonych 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka białej fasoli 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy sól, świeżo mielony pieprz, chili, majeranek WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Boczek również pokroić w kostkę i przełożyć wraz z cebulą do głębokiej patelni. Dodać olej rzepakowy i smażyć. Kiełbasy

Passions hobbies life