ambition.pl się kupuje. Składniki ok. 120 sztuk mini pierożków: farsz: ok. 1,5 kg ziemniaków mączystych polskich, 100 g białej cebuli, 80 g masła klarowanego, pieprz kolorowy świeżo mielony, 200 g sera śmietankowo – kanapkowego, sól do smaku, ciasto: 300 g + 50 g mąki puszystej typ. 500 , 1 łyżka masła, szczypta soli, 200 ml gorącej przegotowanej wody, ponadto: masło
Moniki SmakołykiIdealna na zimę, pyszna i rozgrzewająca zupka z batatami, kalafiorem i czerwoną soczewicą. Lekko słodkawa i pikantna jednocześnie. Doprawiona kminem rzymskim i mieloną kolendrą. Gotowa w 30 minut. Ugotowana na bulionie lub rosole, wyjdzie także na wodzie (np. z dodatkiem sosu sojowego). Na koniec zabielona mleczkiem kokosowym lub śmietanką 30%. Polecam podać ją ze świeżą kolendrą, która dodatkowo
cool and mintyciasteczka, zapewniam, że będziecie zachwyceni. Słodkich wypieków :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 2 żółtka 20 dag masła lub margaryny 2 kopiaste łyżeczki mielonego cynamonu Dodatkowo: 10 dag polewy i dekoracji deserowej od HELIO 5 dag aronii kandyzowanej od HELIO mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek - lizaków: 1. Ciasto: Z podanych
Izabelawkuchnisłodkiej najlepsze są z cukrem i kwaśną śmietaną z cukrem bądź z owocowym dżemem. Jeśli jemy w wersji wytrawnej najlepsze dodatki to sos grzybowy, sos pomidorowy z dodatkiem mięsa mielonego bądź klasyczny domowy sos czosnkowy bądź domowy ketchup. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki ziemniaczane – Składniki około kilograma obranych ziemniaków, łyżka mąki pszennej 2 jajka 1 średnia cebula szczypta soli
To Musisz WiedziećPulpety z kaszy jaglanej i soczewicy Składniki : mała cukinia ząbek czosnku puszka pomidorów 4 suszone pomidory 4 łyżki oliwy pół pora ½ szklanki kaszy jaglanej ½ szklanki ciecierzycy świeża bazylia kurkuma mielona słodka papryka sól pieprz brokuł Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy 1:2 (1 porcja kaszy :dwie porcje wody). Ciecierzyce gotujemy do miękkości. Ugotowaną kaszę i ciecierzyce miksujemy razem
Pomysłowa kuchniaserem i natką poleca się na obiad. SKŁADNIKI: puszka pomidorów krojonych 1 duży pomidor 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku opcja: 1/2 papryczki chili sól, pieprz, lubczyk, oregano, mielona kolendra, zioła prowansalskie, papryka słodka, cząber łyżeczka cukru pudru oliwa do podania: makron spaghetti lub krótki, np. penne, nitki, świderki, parmezan, grana padano lub żółty tarty ser, posiekana natka
Zasmakuj Kuchnigarści jarmużu, bez twardych części łodygi 3 łyżki stałej części mleka kokosowego 2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry 1/4 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki kurkumy Chilli jeśli preferujecie ostre smaki, wedle uznania Dynię, jeśli piżmowa obieramy, kroimy w mniejszą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę
Kucharzycałyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka nasion kolendry - lekko ubitych w moździerzu 1 łyżka octu z białego wina sól morska pieprz mielony pestki granatu do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Bakłażana pokrój w plastry wzdłuż o grubości 3-4mm. 2. Posól bakłażana i odstaw na bok. 3. Orzechy, czosnek, zioła, ocet
Kuchnia w Słońcu Skąpanaimprezy - filet można przekroić na pół i powstają małe koreczki. Składniki: 4 filety śledzia matjas, 2 czerwone cebule, mała marchewka, 3 łyżeczki przecieru pomidorowego, szczypta cukru, pieprz czarny mielony, 2 łyżki majeranku, 2 łyżki oleju 4 małe wykałaczki Przygotowanie: Śledzia moczymy w wodzie, aby pozbyć się namiaru soli - zalewamy zimną wodą, odstawiamy na 30 minut, odlewamy wodę i ponownie
Lena Gotujełyżeczka soli, 1 łyżka masła, 200 ml mąki gryczanej, 1 jajko, farsz : 50 g grzybów suszonych, 2 średnie cebule, 3 łyżki masła, 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz świeżo mielony, cukier, sok z cytryny, 1 - 2 jajka, mąka gryczana do oprószenia zrazów, masło i olej do obsmażenia zrazów Grzyby włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować do miękkości
królestwo garówKolejny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu lub bulionu - nada się każdy rodzaj mięsa: drób, wieprzowina, wołowina lub mięsa mieszane. Również można przygotować farsz z surowego mięsa mielonego, należy tylko dłużej podsmażyć po dodaniu na patelnię z podsmażoną na złoto cebulą. Polecam bardzo serdecznie! Składniki: 3 cukinie sól i pieprz ser żółty Farsz: 450 g gotowanego mięsa
Kocham..lubię..gotuję..szarpak -karkówka 5 kg / 13 mm -boczek (bardziej tłusty) 3 kg / 10 mm -podgardle 2 kg / 8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18-19 g /kg -pieprz syczuański mielony 2 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 3 g/kg -pomidor suszony płatek 7 g /kg -pomidor z czosnkiem i bazylią
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Słodkie ziemniaczki deser z czasów PRL-u, gdy nie było wyboru czekoladek, pralinek w sklepach. Produkty potrzebne do przygotowania ziemniaczków były dostępne. 2 szklanki mielonych lub zmiksowanych orzechów włoskich, 1,5 szklanki startych/pokruszonych herbatników, 1 szklanka cukru pudru, skórka otarta z 1 cytryny, sok wyciśnięty z jednej cytryny*, 1 łyżeczka kakao, 1 pełna łyżeczka żelatyny, 2 łyżki spirytusu
królestwo garówszczypta soli Składniki na kruszonkę 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki schłodzonego masła Owoce 1 kg mączystych, słodkich jabłek 2 łyżeczki cynamonu mielonego 1/2 łyżeczki kardamonu 2 łyżki cukru sok z 1 cytryny Składniki na lukier 0,5 szklanki cukru pudru sok z cytryny Jak przygotować? Drożdże rozcieram z cukrem, dodaję ciepłe
W kuchni Karmel-itkisprawdziła się idealnie) 3 łyżki oleju – użyłam ryżowego z Kuchnie Świata Na zestaw surówek: Fasolka: 1 puszka zielonej ciętej fasolki szparagowej 1/4 cebuli niewielka ilość oleju pierz czarny mielony do smaku sól do smaku Buraczki: z tego przepisu – buraczki do obiadu Sałata na słodko: kilka liści sałaty jogurt naturalny lub śmietana cukier lub miód do smaku Dodatkowo
Słodkie okruszki